Instagram : @peejburhan

simple tp best.

aku ni nama je takleh puasa.
tapi rasa tu macam puasa je.
macam hari ni.
just minum ephyra sikit.
then smoke je la pun.
rasa lapar kejap je. tp lepas tu ok.
ni baru lepas mandi. nyaman rasa.
duduk depan kipas. 
kalau tak kejap-kejap datang angin bahang tu.
panas betul cuaca kan.
tapi best sebab baju cepat kering. :)

lapar pulak.
so tadi makan 2 mini toblerone noy belikan.

pic bawah ni dah few days ada.
nak share memanjang lupa.
if rajin sikit. aku goreng la nugget makan.
sedappppp.
makan yang menggemukkan ni mesti sedap terlampau kan.
wah tetiba konon concern makanan menggemukkan konon.
padahallll....hahhaha


aku adalah suka gila beef nugget.
jonet la ajar aku makan few years back.
yang panjang belakang tu chicken fingers.
saje beli sbb dia tulis spicy. tapi dok dak (tak sedap).
biasa je. tp since ada tu. goreng je la sikit2. slow2 abis la kan.

korang pernah try beef nugget?
sila try. best.
jangan beli ramly. ramly mahai berapa ringgit tah.
so aku beli jenama pride. sama je rasa. :)
n sos usually aku mmg akan pakai sos tomato.
tah aku suka lagi tomato dpd chili.
tomota masam. cos gili ni kekadang ada rasa manis dia.
me not loike.

hari tu before puasa mama n aunty aku dtg. bawak tembikai.
lama tersadai dlm peti sejuk.
konon aku nak buat air tembikai laici for berbuka.
tapi everyday Mr.B mesti beli air.
so tak buat.
kang simpan lelama rosak pulak.

so half aku potong kecik2.
senang if nak je bukak peti sejuk makan. best.
half lagi letak dalam mangkuk. makan macam ni.
cara pemalas.
tapi tetap la sedappppp.


korek2 pakai sudu je.
pastu nanti main pusing2 sudu. tembikai tu jd bulat2. comel.
pastu nanti akan ada air2 dia tu. 
fuhhh sedappp.

haaaa. mesti korang terseksa kan.
takpa. lagi sejam lebih je nak berbuka tu. ;p
eh tetiba aku plak rasa haus.
ada lagi tembikai dlm peti sejuk tu.
ok bye.

8 Comments:

-delicious.collection- said... [Reply to Comments]

Omg seleranya tengok tembikai. Aaaaaaarghhhg

-delicious.collection- said... [Reply to Comments]

Omg seleranya tengok tembikai. Aaaaaaarghhhg

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

nasib baik baca lps dah berbuka.. x terasa..kih3

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohaha sedap weh nugget!!
tok kta suka makan tembikai macam tu.. dia boh dlm fridge, pastu dia korek2 pakai sudu. senang, dia cakap ^^

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya beli beef nugget brand tesco punya. sedap jugak

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tembikai masa bukak puasa memang best rasa nyaman je anak tekak ni.

susumanis said... [Reply to Comments]

adoiiii nk cati tembiksi laaaa :-)

strawberi said... [Reply to Comments]

oh..tk prnh tau nugget ade yg beef..hahaha...boleh cuba pasni

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...