Instagram : @peejburhan

Ramadhan 2012 - day 7

lambat gila aku update kan.
serious nak online takda masa.
either busy melampau running errands.
tak pun online kejap untuk reply email n all.
tak dapat nak bersuka ria update blog or main game ke apa sangat.

n sekarang aku kan datang angin membaca balik.
tu yang if ada masa terluang akan baca novel. ;p

so ni adalah menu berbuka last friday.
as usual aku tak masak.
sebab Mr.B suka membeli.
tapi aku pesan, taknak pembaziran.
aku pesan beli lauk jangan banyak.
if nak banyak pun, make sure semua RM2 je.
satu je main dish. lain semua yang RM2 je.
pastu dia suka pajeri nenas. tah aku tak suka pajeri. dpd dulu.
selalu dia beli RM2. mesti ada terbazir. so aku kata pajeri beli RM1 je.
bagus mengikut dia.
so hari tu. memang takda lauk terbazir :D

:: air laici, kari ikan n masak lemak apa tuh yea? ::

air tu dia nak.
aku tanya nak berbuka air apa? dia kata nak laici. ok set.
kari tu sesama makan.
sedap kari dia. macam kari yang selalu kita orang masak.
wah sempat nak ngaku kari sendiri sedap. haha.
tp kalau ku tahu dia nak kari. aku pun boleh masak kejap je.
masak lemak tu pulak dia tak makan.
aku makan sorang.
dia tak beli pun. tapi makcik tu bagi free.

bagus la gerai makcik ni.
dia macam jual depan rumah je.
lauk dia mostly sedap.
n dia tak kedekut. kau beli 2 ringgit pun macam berpuas hati sangat.
n Mr.B kata makcik tu suka sedekah. nanti ada je lauk dia bagi free.
so nice eyh.

:: pajeri nenas, daging goreng pedas kot. sambal tumis ikan bilis petai ::

aku ni time tak puasa hari tu.
tapi sama je macam orang puasa.
sebab aku tak makan apa pun.
tengah hari aku minum ephyra.
tak makan or minum apa.
smoke je pun.
lapar sangat makan chocolate sikit.
pastu tunggu makan sama-sama ngan Mr.B time berbuka.
dah memang rasa macam puasa ok.
sikit-sikit aku tengok jam.
pastu rasa macam, hoi lambatnya berbuka.
tapi padahal nak makan boleh je kan.
tapi konon nak makan sama sangat la.

ni dah boleh puasa :D
jap lagi nak pergi beli lauk. ;p
tunggu Mr.B balik keroje.
pergi sesama. asyik dia je pilih.
aku pun nak gak tertelan-telan air liur time memilih lauk. heheh.

3 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sama la xmakan pajeri. padahal org lain dok sibuk suka-suka pajeri kan :P

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku makan je ppajeri tu.. tp la la peberet...

selamat berpuasa peeja.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Eh paceri nenas sedap lah peeja, rugi tak makan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...