Instagram : @peejburhan

Poppy not so lil anymore.







lama gila pics ni terperap kat draft je.
nak update memanjang lupa.
plus busy melampau.
ada je benda kena buat. tu yang jadi tak sempat.
lama2 lupa.
so ni teringat ni jom update.

2 weeks back zeity n zara dtg rumah.
noy suruh before dia pergi kursus sebulan lebih naik pangkat tu.
sebab masing2 dah rindu kat kenit yang dah boleh jalan tu.
last time boleh la jalan.
tapi 5-6 tapak dia malas sudah.
so ni katanya dah jalan sakan.
nak jumpaaaaaa!

so jumpa tu excited la masing2. hahaha.
presenting lil pop yang tak berapa nak lil dah pun.




tapi budak ni pantang mak dia hilang.
mesti dia nangis n terkedek-kedek carik mak dia.
dia ngan orang ok. tapi mesti ada kelibat zeity.
takda je mula la dia melalak.
aku rasa dia sangatttttttttttt la drama.
dia akan nangis sampai merah muka air mata menjurai la.
nampak mak dia je tetiba senyum n ketawa.
e eh boleh pulak macam tu ye.




:: tengok la muka drama n eksyen dia tu ::







:: dia suka buat muka macam ni kalau apa dia nak tak dapat. sebijik muka ayol if geram or tahan marah. hahaha ::

tak reti duduk diam dah.
semua dia nak kacau n punggah.
tu pun dia pasrah sebab dia try bukak almari semua tak berjaya.
sebab rumah mama n pakai antik.
kau tau la ketat n berat macam mana.
so dia tak berjaya bukak. hahah.







malam tu pergi JJ sebab nak carik teats botol susu dia.
takda pulak jenama MAM.
aku pulak baru buat iklan bebe totz tu.
so perasan ada jenama MAM tu.
so esoknya try check kat situ pulak.

sibuk sembang ngan illi.
lupa nak snap pic kedai bebe totz tu.
aku n noy belikan sekali hadiah untuk baby huda n ice.
sepi je dorang ni.
tah dah beranak ke belum.
tapi if dah mesti dah ada pic kat fb ke apa kan. :)

dorang tidur semalam je.
so merasa la amik pic dia puas-puas kan.


:: mengada sangat. mama punggah barang lama. so spec ni salah satu la. noy punya masa darjah 5 macam tu. dpd masa kita orang gi umrah naik saudi air tu. ada 3 spec, lil popia pilih yang ni. pastu sibuk pakai. senget2. hahaha. lepas orang dah amik pic terus bukak. overnyaaa ::



:: happy terlampau muka tu. eeee rasa nak picit kan ::


:: muka photostat ::







seronok tengok dua ni.
tak reti duduk diam.
n banyak benda dah tau.
cakap of coz pelat. tapi banyak la dia pick up sana sini.
tapi penat la jugak.
sebab dia memang tak reti duduk diam.
tertonggeng2 bangun pastu berjalan sana sini.



ada lagi video tapi malas nak upload. hahah.
dia punya drama satu lagi.
kau takutkan dia.
dia muka memang cuak n senyap je.
tetiba nanti tangan dia letak kat dada. satu lagi tangan tepuk2 dada dia sambil buat. uuuuuu...
kira takut abis la tu. hahaha.
macam-macam kerenah.
lepas ni jumpa tah apa pulak la pe'el dia kan.


11 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

dah ghupe anak noy je ha..
anak aku pun gitu, dah kureng nak pnggil baby lg.. :(

Irfa said... [Reply to Comments]

comelnya baby tu..rasa nak cubit pp dia

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Alololo....comelnya dia.... Sebijik muke noy la...

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

ya allah lil poppy sumpah comel gilerrrrrr!!!geramnya tgk keletah dia...bijak sangat!!!

shuweet said... [Reply to Comments]

geramnnyer aku kat gigi die tu..comei je

eyda said... [Reply to Comments]

Yelah Peej...Zara ni sebijik muka nonoy dan mama peej...x boleh tahan tgk gambar dia tahan geram....gerammm sangat.....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kelakar je dia sebut ameek ameek, entah apa lah yang dia nak ambik tu, budak ni memang budak cerdik lah, tergelak ben tengok gelagat dia.

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

suwitt nyeeer.. lil popia comei.. tp kan pija ngan noy nyer suara pun comei jer.. hehehe..

paNavia said... [Reply to Comments]

So cheeky and adorable!

Lya Colours said... [Reply to Comments]

comey gigi 2 batang !

coklat~vanilla said... [Reply to Comments]

idong sejibik ngan noy. comel sungguh2. geram tgk dia :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...