Instagram : @peejburhan

padan muka kau.

plan nak amik stock ephyra hari ni.
stock amik awal minngu hari tu dah habis.
sekali office call kata barang takda. next week ada.
laku benar kau ephyra. asyik abis je.
ke dorang tak simpan stock kat office maybe.

but anyway.
since takda apa nak buat.
aku just tolak railing baju ke depan. panas elok.
online kejap.
tak makan pun. sebab aku ni takat sorang. kosser nak makan bagai.
plus takda pulak rasa lapar ke apa.

pastu dah tak tau nak buat apa.
tertidur.
tidur kat sofa je.
lengkap ngan bantal peluk apa semua ok.

sekali ada call masuk.
someone kata nak amik tabita.
hello tidur ok. harus blur je.
ada ke orang nak amik? hilang ingatan kejap.
ok kan aje. sebab stock memang ada pun.
pastu dia kata otw. melompat tukar baju sopan.
plus plan nak keluar pun later.

pastu tunggu kejap.
sambil tu tengok cermin. kening aku ni gila punya macam amazon.
ok lets bersihkan kening.
pastu dia sampai.

elok sampai dia kata dia lupa pergi atm.
so nak pinjam pc aku je transfer.
*gulp* terus teringat keadaan rumah aku.
boleh tahan macam kena bom la.
depan penuh tilam bantal segala la.
bilik komputer pun horror ada stock banyak gila.
ngan bakul baju yang tak berlipat bagai.

me : kau masuk tu. kau buat-buat tak nampak je la yea.
girl : ala takpa la kak.
me : kau ni kan. bagi orang malu je tau. tau nak masuk tadi boleh la kemas sikit.
girl : takyah segan la kak. aku je.

hahaha.
aku bukan la pengemas.
pemalas ada.
tapi usually if tau orang nak datang.
automatic akan kemas n kasi proper.
so bila macam ni kau rasa macam nak lari laju-laju langgar dinding ok.
so kalau ada emergency macam ni.
sila bagi tau aku awal-awal yea.
takda la iolls tanjat maimon.

eh tu je la.
aku nak keluar makan la.
sekarang dah ok je sorang-sorang.
pentingkan perut dpd rasa pelik kuar sorang. hahah.
tapi dah nak kul 5pm pun.
kang syok aku keluar laki balik pulak.
call dia tak jawab pulak.
nak tanya dia balik awal ke lambat.
if awal aku tunggu dia je.
if lambat aku gerak je now.
tapi idok la lapar bebenor lagi.
boleh je tahan sat.
amazing. padahal hari ni tak makan or minum apa pun lagi.
terlalu banyak lemak terkumpul. so dah takda effect.
eh ada la. tadi minum nescafe latte satu tin. :D

susah benar eh ada laki ni.
kena pikirkan dia.
if takda dulu sesuka hati je nak keluar ke apa.
oh mahnnn.
dear kominyo.
tak sabarnya nak tunggu dia balik.
dia takda ni rasa lost sungguh la.
lonely. i'm miss lonely. i have nobody.
eh miss ke. ok fine...Mrs. pfftttt.

2 Comments:

susumanis said... [Reply to Comments]

hehehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja baru kawin mungkin belum biasa lagi tapi percaya lah kalau dah macam mama dengan aunty bila suami tak ada mati akal tau tak tahu apa nak buat sebab sentiasa bersama ke hulu ke hilir.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...