Instagram : @peejburhan

otak jam.

serious tak tau nak update apa.
otak jam ok.
semua serba tak kena je.
2-3 hari ni rasa tah apa2 sikit.
down n emo.
semua benda pun rasa nak sedih je. tah apa-apa.
rindu gila kat noy. lambatnya lagi dia balik.

Alhamdulillah ephyra doing great.
baru amik stock last wednesday. tak sampai sehari abis.
ingat nak amik next week.
tapi tadi kena keluar amik.
dah ramai bayar.
since esok 1st saturday of the month.
tak dapat la nak post.
so tunggu isnin kita post yea.

sempat jumpa salah sorang owner ephyra tu.
dah 2 weeks tak jumpa sbb dia pergi umrah.
deal ngan partner dia je.
so jumpa la tadi.
lepas amik stock aku singgah makan kat oldtown.
kelaparan uols. so dia datang.

rezeki. baru je few days back tengok iklan kurma kat tv.
tetiba rasa nak makan kurma. tapi malas beli.
sebab aku selalu akan makan 3-4 je. pastu nanti tak sentuh.
sekali tadi dapat kurma dpd dia. kurma nabi pulak tu. :D
rezeki. just the right amount. so takda pembaziran.
sembang kejap je pun.
sebab galak bersembang boleh pulak dia terlupa anak dia.
patut kena amik anak dia dpd kelas swimming tak silap.

bagi yang email regarding tabita.
nanti aku reply.
again aku tekankan.
sila email ke tabita.nhb@gmail.com yea.
bukan personal email aku.
if kat personal email usually aku takkan reply.
oh n lagi satu.
make sure korang baca tab kat blog tabita-nhb.blogspot.com tu sampai abis.
baru email aku.
email siap ngan order form.
jangan baru tanya harga n all.

eh sibuk betul la rasa.
everyday ada tempat sana sini kena buat.
ngan kerja rumah lagi.
ala kerja umah takda apa pun la.
takat kemas sikit2, basuh baju ke apa semua tu la.
pun rasa nak pitam.

dah 2 hari tak masak.
sebab barang dapur abis.
so makan luar je la.
semalam ke wangsa walk. pergi beli barang apa yang putus kat cold storage.
sebab nak ke supermarket lain rasanya tak sempat.
ingat nak masak today.
tapi Mr.B kata tak payah. dia nak ajak makan luar sama-sama.
bagus. aku suka je.
tapi selalu sangat makan luar pun muak gak kan.

bukan muak apa.
sebab Mr.B ni bukan makan semua benda.
semua pun dia tak suka.
aku nak pizza. dia tak suka pizza.
nandos tak suka.
sushi tak suka. teppanyaki pun tak suka.
ngidam gigil iolls macam ni.
kena tunggu noy balik la jawabnya baru dapat makan semua tu.

semalam aku baca blog uncle seekers tu.
sebab nak tau asal dia kena tahan reman.
tapi aku macam tak faham sangat blog dia tu.
i mean bahasa yang dia guna.
aku rasa apa yang dia sampaikan mostly betul.
dia ada facts n all. cuma cara tu.
dah la tetiba melucah tak tentu hala. scary.
muka scary, perangai scary adalah nightmare ok.
Mr.B tak. muka scary tapi siapa kenal dia tau dia kelakar macam mana.
perangai tak disangka gitu.
eh tetiba selit pasal laki sendiri.

nway. semalam after subuh baru tidur.
tersangkut baca blog tu la.
pastu tadi dah tengah hari baru bangun. syabas.
lesu je rasa badan. siap ngantuk lagi n rasa nak tidur balik.
tapi takleh. sebab kena pergi office ephyra. then nak kena basuh baju la apa semua.
then teringat nak minum ephyra.
aku ni kalau sibuk. makan minum pun lupa.
walaupun lupa. tetap tak kurus pun. hahaha.
so tadi minum la.
sumpah tak tipu. terus rasa segar ok. dah la sedap.
terus lepas tu basuh baju, mandi n gerak dpd rumah.
amazing.
ni bukan dok cakap sebab aku jual.
sendiri rasa.
aku nak mintak testimoni customers.
tapi aku segan. hahah boleh tak macam tu?
yang ada yang testimonial chesue hari tu la. read here.
then dia ada share lagi kat blog dia end testimonial. read here.

orang kalau tak hantar aku. or tak inform dorang review.
memang aku tak tau la.
sebab nak mintak segan. tah apa-apa kan.
tengok la tabita tu. dah nak setahun pun baru berapa je testimonial. ;p
aku anggap je orang segan macam aku. heheh.
Alhamdulillah ephyra pun ok now.
dah few repeat customers.  :D

weekend ni pun akan sibuk.
Mr.B ajak balik rumah parents dia.
tak tau la stay lama ke tak.
sebab zeity n zara n nak datang KL. nak jumpa.
tapi kena adil n saksama. kang sentap lak laki iolls tu.
then nak visit huda.
dia dah selamat lahirkan baby. tak jumpa lagi.
siapa yg follow aku tak twitter n kwn kat fb nampak la aku share pic kenit tu semalam.
nanti rajin aku share sini.
ni tengah malas.

e eh. banyak pulak aku bebel kan.
kata otak jam.
nampak sangat menipu.
tah la. tetiba menaip tak stop pulak.
pelik tapi benar.

ok la tu je.
nanti rajin update lagi.
ok buh bye.

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Uncleseekers ni bukan betul sangat peeja oi ckap merapu je, dia bukan orang lain dengan aunty sedara dekat tu, dia ni semua orang tak betul padahal sendiri lagi haprak.
Bekas isteri dia dulu Tengku Manja business sendiri, jual juice manja kalau 15 tahun dulu memang terkenal la tapi dia jahat business bini pun lingkup di buat nya.

Tadi kat berita keluar yang dia ni sebenar nya makan dadah sebabtu lah berani lain macam bila menulis tengah khayal lah tu.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

best ke blog uncleseekers? try bukak tapi xdpt. adakah sudah ditutup?

afiq said... [Reply to Comments]

kelas ephyra

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...