Instagram : @peejburhan

izza & awie e day.

plan asal ingat nak balik awal ke melaka.
tapi Mr.B tak dapat cuti.
so jawabnya balik hari la kita.
aku ni dah la burung hantu.
mana reti tidur awal. so merasa la kan.
actualy dah tidur awal.
then terjaga. ye kalau boleh time Mr.B balik aku tak nak tidur.

so anyway. aku tidur after subuh.
then kul 8ish am dah set jam bangun.
seksa gila weyh.
so aku iron baju aku n Mr.B.
then mandi.
after mandi kejut dia pun payah nak bangun.
hoi nasib la dah kawin. nak gerak kena bersama.
kalau tak memang aku tinggal je.
dia suruh aku siap dulu baru dia nak bangun.
ok siap make up semua.
then kejut dia. nasib dia siap tak lama.

tapi boleh pulak dia kata aroung 10am kena singgah tempat kerja dia.
ada kerja sikit. aaaaaaargggghhh.
dah la aku yang drive.
ye la. dia dah tentu semalam kerja.
then malam tu kena kerja lagi.
takkan nak bagi dia drive.
aku pun seram. ada yang ke mana nanti perginya.

so settle urusan dia. bergerak la.
around 10.40 pm macam tu baru masuk highway.
dia memang halfway je teman aku.
pastu tidur. grrrrrrrr.
seksa iolls.
ngantuk gila kauuu.
singgah rnr air keroh.
nampak ella n protege dia.
konon coverline jalan pandang bawah.
hello. kenal la. suara bercakap pun kenal kot.

sampai rumah izza kat telok mas almost 1pm macam tu la.
orang dah makan semua.
sebab around 12 tu ada doa selamat.
so aku terus masuk jumpa izza.
Mr.B lepak ngan sedara aku.
tau-tau dia dah makan je. 
takpa. dia jenis pandai bawak diri. bergaul sana sini sembang semua.
aku bukan jenis tu.
kalau bawak tempat orang yang aku tak biasa ke. tak kenal ke.
nampak la aku terkemut2 sorang tak tau buat apa.
coverline main hp. hahaha.


kelas kau siap ada belon.
macam parti hari jadi dah. haha.
siap masa lepak ngan izza.
dah lama tu. dia selak langsir.
pastu dia sendiri terkejut. eh ada belon?
hahhaa. layankan aje kan.
mesti mak ngah la tu feeling deko lebih. ;p


time sampai izza tengah make up.
pastu dia risau if make up dia tebal ke apa.
aku kata ok. sangat natural.
tak silap yang make up kan ni ex housemate.
ke masih housemate? eh entah.
lawa make up dia. sweet n natural.
ye la izza ni mana biasa make up.
so make up macam ni nampak lawa.
if tebal nanti terkejut pulak semua orang kan.



sangat cantik deko kat situ.
pakai konsep DIy tu.
walaupun mmg tak la dia DIY kan.

dah sekian lama lepak.
baru teringat nak makan.
lapar gila.
tak makan apa kot dpd pagi.
tapi aku dah biasa pun. ;p
cuma lapar terlebih sbb malam before tu aku dinner makan burger je.
pitams.

:: nasi putih, asam pedas tenggiri, ayam goreng rempah, ulam raja (kot), ikan masin, sambal belacan, cencalok. kelas kau. tema orang melaka sangat lauknya. hahah ::


:: sangat suka both the center piece n goodies. dodol dlm googie tu super sedap n gula2 apa tu nama dia? classic sangat. yang kau boleh makan kertas dia tu. bukan la pembalut bertulisan tu. tapi yang dalam tu. ada kertas nipis putih tu. siapa tau gegula ni? ::


baju yang sangat sweet.
tapi dia ni tak reti duduk diam ok.
berdiri je. jalan sana sini.
sampai ada satu part tu kain tercarik.
nasib boleh betulkan.

yang kelakar bakal tunang dia tu siap amik camera man.
dia dah tak reti nak buat apa.
sebab dia kata dia expect photog. still photo. bukan video.
tunang izza ni cameraman. so harus la kot dia nak ada video kan.
tapi still kelakar. sebab berapa kali budak2 tu tegur suruh dia relax n bertenang.

oh tu takpa.
aku tengok ramai dok amik pic ngan salah sorang camera man tu.
so aku ingat dorang gedik sbb camera man tu macam comel sikit la.
rupanya dia pelakon. dorang ada la cakap.
tapi aku ni mana la tengok tv sangat. so aku tak kenal.

astro aku since malam semalam takleh tengok.
memanjang buat hal.
so nak taknak tengok la tv3.
e eh sekali ada la budak itu.
dia berlakon cerita apa tah tajuk tu.
so tweet2. rupanya nama dia muniff isa ke apa.
gituh la.
ala kalau ahkak tau. nak gak tumpang gedik amik pic sesama.


:: poppy happy dapat main kipas aunty peej. peluh aunty tau ::




agak lambat la rombongan sampai.
patut after zohor.
tapi tak silap nak almost 3 baru sampai.
sesat lettew. sebab tak biasa ke melaka.




time ni aku tak duduk dalam sangat.
sebab ramai orang.
semua dah ajar dah masa dalam bilik.
jalan ke pelamin nanti slow je. duduk tegak. cara pegang bunga.
time nak sarung cincin pass bunga ke pengapit.
wah pengapit sangat. padahal cousin aku je tolong kat situ.
tapi ada jugak gelabah dia.
rupanya lepas sarung cincin. time salam cium tu kemain laju.
kena gelak. kena la pose sekali lagi. heheh.





nak tunggu giliran nak amik pic pun kemain lama.
ramai sangat. katanya walaupun bukan artis. tapi kira 'golongan' la kan.
dah la yang amikkan cousin aku nisa.
dia kata kelakar sebab kat MR.B tu bercahaya lebih. hahaha.
tu namanya cahaya ada makna tu.


after amik pic terus mintak diri.
sebab time tu nak dekat kul 4pm dah.
Mr.B malam nak kena kerja.
aunty aku ajak singgah ke kampung pun tak sempat nak pergi.
takpa tunggu raya la kan.

time drive balik paling la seksa.
sebab ngantuk gila kot.
kau dah kenyang bagai.
Mr.B belum sampai tol air keroh dia dah berkeroh kat sebelah.
sampai KL dia tidur je. cissssssss.

aku memang dah seksa gila dah.
so stop kat senawang.
kasi basuh muka.
smoke, tukar baju.
sambung drive.
ikutkan rasa nak tidur je. tapi sbb mengejar masa tu kan.
dah la jammmmm slow gila gerak dpd senawang tu ke seremban macam tu la.
ke jauh lagi.
sebab aku tengok sekarang apesal banyak sangat susur keluar ke seremban ah?
ada 3 ke lebih macam tu la.
confuse aku.

sampai KL around 6ish.
singgah makan again. kelaparan.
sampai rumah around 7pm macam tu.
penattttttttt. tak sukanya driving.

tapi takpa.
sekali je pun izza tunang.
lepas ni kawin pulak.
kawin mmg tak la aku nak balik hari. pitam.
whahaha kecoh tak?
padahal melaka je.
ada orang lagi jauh travel.
tp tu orang. ni aku.
aku mmg dasarrrrr pemalash



:: congratulation awie n izza ::


10 Comments:

eiz said... [Reply to Comments]

gle2 gmbar udang ke kak..
sdap gle2 tu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

saya tau.. Gegula Rabbit kan ?? hehee :)

si cokelattte said... [Reply to Comments]

kate nk benti smock.... tpu ni... canti la baju+pelamin+org nye..

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

akk dulu panggil gula2 bantal... dulu rege dia murah jer.. skrg.. mak oii.. mahal.. tp memang sedap kan..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ooo ni sepupu peeja yang wartawan melodi tu, ramai betul pekerja tv3 kawin sesama staff kan, senang agaknya memasing tahu kesibukan bekerja dengan media ni.

fathen yaya said... [Reply to Comments]

kitorg panggil gula² udang.
tapi skang dah gune pack baru..
xde kulit nipis kat lua tu.
susah dh nk cari yg cam dulu..

shuweet said... [Reply to Comments]

congrats izza..sweet je ko izza..pelamin pun lawa...
peej - gegula tu aku panggey gegula udang..sebab kat pembalut die tu de gambo udang..payah nak dpt yang original yang plastic dlm tu kita leh makan..mana mau dapat?? kat kl ni aku beli yang new packaging...tak sesedap dulu...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sedap gula2 udang tu sbb mcm kacang tumbuk kn. byk lg mknn2 memori zmn kecik2 ni. klau free ko buat la entry psl mknn zmn knk2 dlu ^^

farra8979 said... [Reply to Comments]

congrats izza n partner. baju n mini pelamin sume cantik... make up pun lawa...

INA ABDUL RAHMAN said... [Reply to Comments]

Wahhh..congrats awie n izza..♥♥♥comel giler korang..jelesnyeee..smoga kekal ke akhir hayat yee..err..tp mana budak pngapit y bnama wan tu? Hihii..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...