Instagram : @peejburhan

hari minggu terasa busy.

if weekend je rasa busy.
before this tak sangat la.
sebab mr.B kerja siang malam.
weekend malam dia kerja.
so dia mesti nak spend time kat rumah je rehat.
eventho dia takda la rehat sangat.
suka sangat buat tah apa-apa kerja.

tapi now that dia tak kerja malam dah.
tu yang ada je program nak kesana sini.
kadang rasa penat n tak cukup rehat je.
rush je ke sana sini.
pastu dah buat balik system pick up.
tu yang kadang duduk satu tempat ni kejap.
pastu kena rush balik rumah ada orang nak pick up.
pastu kadang kita dah tunggu. tetiba ada yang tak jadi datang.
pastu set another date n time.
aku rasa lagi senang postage.
sebab lagi cepat aku rasa dpd pick up.

cuma kadang-kadang tengok alamat yang order tu dekat sangat ngan rumah aku.
so aku tanya again if dia prefer pick up.
sebab aku rasa tak berbaloi je parcel tu pusing sana sini.
padahal rumah jarak tak dlm 10 mins driving je kan. :)

but anyway, today penat rasa.
sebab iolls puasa. hahah akhirnya kan.
pergi saloon Mr.B nak potong rambut.
then ke rumah mama.
keluar ngan noy n Mr.B.
ke klcc. dia nak beli make up.
aku pun beli eye brow pencil n blusher.
pastu balik.
kagum pergi klcc bermotif. tak sampai 1/2 hour balik. :)

sebab aku nak berbuka ngan fam.
malas nak berbuka luar.
sabtu buka rumah in law.
so ahad rumah papa n mama pulak.
1st day puasa.
rumah sana kan mewah je makan.
tau-tau kul 9pm aku n Mr.B terbongkang. kah kah kah.
aku ingat tertidur kejap je.
rupanya mama kata aku tidur 2 jam. vhatttt???

tu takpa. patut aku kena tinggalkan few sets of tabita kat rumah sana.
yang kat area sana nak pick up kat rumah mama je.
ikutkan aku tak suka. tp dah dorang kat area tu kan.
bukan apa. sebab papa ni kadang-kadang keluar.
padahal aku pesan kat dia uruskan.
dia if keluar pass kat mama tugas tu.
dah berapa orang datang. kata dia orang tekan door bell banyak kali.
tapi takda orang. tapi rumah macam ada orang.
ye la. mama tak dengar kan. tu susah.
mcm susahkan dia.
tp dorang don't mind pun. tp tu la.
eh apa aku cuba sampaikan ni? ;p

ni balik baru dapat mengadap pc.
n reply email ke apa semua.
so harap siapa yang email faham.
aku ni kalau weekend ni busy sikit.

rasa penat everyday ada je benda buat.
tapi tadi sembang, ayol kata atleast kerja sendiri.
aku ikut timing aku.
if yang kerja office ke apa ni lagi la.
yea...ok mari bersyukur.
tapi ok la.
sebab ingat lagi time tetiba aku takda kerja nak buat tu.
sebab stock takda.
dah biasa hari-hari kau busy.
tetiba takda benda nak buat.
rasa gelisah je. sebab tak tau nak buat apa.

eh rasa memacam lagi nak cerita.
takpa. kita simpan di lain entry ye.
righhtttt.
by the time nanti.
silap-silap aku dah kemalasan dah. ;p

5 Comments:

kak mah said... [Reply to Comments]

Banyak sangat aktiviti hujung minggu tu...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a best kalau waktu kerja fleksibel. kta masuk kerja 8.30pg balik 5.30ptg. lg2 bulan puasa ni nak berkejar pergi bazar dgn peak hour jammm. so rasanya kerja sendiri mmg best, kalau nak keluar bazar pun boleh keluar awal sikit sebelum org balik kerja utk elakkan jam. kta xboleh dah nak elak, kena harung je la hahaha.

oh. selamat berpuasa! ;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Betul kata ayol tu, kalau kerja kena di arah arah lagi boring. Kalau kerja banyak bagus lah tak terasa masa tu laju je dah nak masuk waktu berbuka kan best.

norbashima said... [Reply to Comments]

Salam, yesterday ternampak Mr B kat depan Cold Storage, KLCC..dok tunggu jugak klu klu Mrs B ada dekat dekat situ..tapi tak nampak la pulak..:D

norbashima said... [Reply to Comments]

Salam, yesterday ternampak Mr B in front of Cold Storage, KLCC, akak tengok tengok juga klu Mrs B ada sama tapi tak nampak la pulak..:D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...