Instagram : @peejburhan

gigih sangat.

gila game.
siap sentap-sentap ngan Mr.B.
sebab now dia dah tak kerja malam.
so asyik diaaaaaaaaa je online.
tak dapat nak check game aku tau.

siang bukan tak boleh.
tapi usually siang aku tak dapat main game pun.
sebab most of the time busy buat kerja.
or ke sana ke sini uruskan hal itu ini.
so by the time balik n settle.
dia dah balik. pastu dia main non-stop.

Mr.B ni memang bukan kaki bola or kaki lepak. bagus tu.
tapi dia lagi gila game daripada aku.
berapa banyak game tah dia main. nyampah.
aku jenis check kejap je.
habis energy aku stop la.
dia tak. abis energy. dia tukar game lain pulak.

tapi dalam takda masa sangat nak check.
after 2 weeks plus main game simcity social ni.
tengok la city kitew. dah pesat membangun. ceaaaa.


mula-mula tak faham sangat main ni.
sebab aku tengok some players yang dorang punya tanah banyak tak beli lagi.
rumah pun tak banyak. awat tinggi dpd aku.
n laju kemain population dia bertambah.
pastu start semalam baru tau tektik dia.
haaa kau. dpd belas ribu je population aku. jadi 30k+. mihmihmih.
gigih tak iolls.

tengok la. saing aku tu semua orang negara luar.
dorang rajin gila main. melampau betul.
tapi ada satu style main yang aku amik dpd zaman main sim social dorang tak tau la.
macam kena ada barang tu. so aku tag nama dorang kat comment tu supaya dorang click link.
macam tak reti je dorang tu.
yang tu. player malaysia lagi best n pantas la. :D

oh game ni dia boleh macam kau baik or musuh ngan jiran kau.
ikut aku semua aku nak baik je.
tapi biasa la game. nak taknak kau kena ada musuh. sebab if buat musuh.
kau dapat certain benda yang nanti korang nak upgrade bangunan ke apa kena ada benda tu.
so nak tak nak kena la buat musuh.

tapi u know me. pasal game pun paranoid semacam.
some aku terpaksa buat musuh.
pastu aku terasa macam. eee mesti dorang rasa aku jahat kan.
sebab if musuh ni. kau memang buat benda2 pelik la kat city dorang. gitu.
jadi tak sedap hati esp jiran2 tu selalu tolong aku dalam game ni.
jiran yang dpd malaysia la. mostly readers aku.
yang dpd luar negara lantak la kan. musuh je. ada aku kesah. ;p

aku mmg macam ni.
main game pun suka nak bawak rasa tu ke dunia sebenar.
yes im saiko like that.
eh aku lapar la.
tapi br je keluarkan ayam. still keras.
help me.

3 Comments:

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

akak, gtau la tektik dia.. kita pun nak menda besar kat tetengah tuuuu.... tkejut tgk tetiba besar je.. hahha..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alahai kesian aunty satu hapah game pun tak tau main, tengok orang main macam best je tapi semua salah sendiri sebab takut nak main nanti takut ketagihan pulak satu kerja pun tak jadi.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

agaknya players yg dr negara luar tu ada yg xfaham sgt BI tp dia maiinn je game tu kan. wah lama kta xmain the sims! sebab kalau main confirm tak nak berhenti.. haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...