Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Suka

Salam sis peej..

saya ni dah lama jadi silent reader kak, sekarang ja baru follow sebab dah ada blog :).
Dulu asal masuk ja blog sis dan nmpak tajuk expose mistik terus skip tak nak baca, mcm eee suka sangat la cerita hantu2 ni..terus toleh kanan buat muka angkuh *libas tudung*..
padahallll...penakut tahap dewa.
Saya kalau tengok atau baca cerita hantu ni confirm teringat2 siap imagine lagi muka hantu tu mcmana..gila.
Tapi sebab minggu lepas internet ni problem dan blog peej ja yang boleh dibuka, terus ja yakin buat maraton baca cerita expose mistik sis..
Eh berani plak kan?? sebab baca kat ofis.
Pastu balik umah takut2 smpai kan hasben bukak pintu balik kerja pun menjerit..siott..
sungguh hidup dalam ketakutan minggu lepas..
Sekarang dah tak terbawa2 ketakutan tu yang berani nak cerita pengalaman ni, harus la kat ofis kan..
Kalau tak seram maaf la, sebab saya yang melalui ofcos seram + penakut lah katakan.

Saya ni dari lah kecik asyik kena kacau, dulu kalau bangun pagi2 mesti penuh lebam2 kat betis kering tu..
penuh stat dari bawah lutut smpai pangkal kaki tu..
yang best tu dia buat tersusun ja..kiri kanan okeh.
Setiap pagi ada,bila tanya mak,dia cakap hantu gigit.
Tapi tak percaya,cakap mak nak ngusik ja,tp bila pikir logik lebam tu jadi kalau kita terlanggar apa2 kan..ni tak..terus gerun.
Lebam tu bentuk bulat lepas tu ada kesan lubang kecik2 mcam gigi tu..siapa yang pernah kena mesti tau kan..
smpai start sekolah menegah baru stop lebam tu.
Masa saya kecik tu jugak saya pernah nmpak cik P terbang dekat pokok buluh dpan umah..
bila bgtau mak dia tak nmpak sedang kan dia elok ja tersengih kat saya..siott..

Ok bila sekolah menengah pulak benda lain pulak terjadi..asyik lah kena tindih..tapi tak la kerap..sebulan sekali macam tu,mcam wajib kena plak kan.
Tapi time tu kan sekolah agama,duduk plak asrama..mungkin sebab tu dia macam takut2 nak deka,tgk budak ni pulak muka penuh keimanan yang teguh*libas tudung*.
Lepas habis PMR mak tukar sekolah biasa sebab memang tu pun plan dia..bg anak dia ni ada ilmu agama sikit..huhu.
Tukar sekolah dekat rumah so ulang alik rumah la kan..
Rupanya bila duduk rumah tu makin galak rupanya dia..tiap malam kena tindih smpai kan tidur bukak lampu..bukan lampu tidur yang kecik tu tapi lampu kalimantang tu..tapiii tetap kena tindih..kerlass sangat hantu cap apa pun tak tau nih..
Lepas SPM masuk UiTM Merbok,,masa ni dah kurang lah gangguan dia tu..kadang2 ja kena.
Saya ada satu perangai kalau tak boleh tidur @ tak senang sebelum tidur tu memang akan kena tindih..dah tau dah simptom2 dia tu..

Habes diploma tak smbung degree sebab nak cari kerja dulu..masa ni memang bnyak masa kat rumah la..
Bila dapat kerja pun dekat2 rumah ja..paling jauh UUM Sintok,tu pun ulang alik rumah..
anyway rumah saya kat Alor Star ya..dekat dengan muzium padi tu,,kalau senang datang lah..eh??ok lari tajuk.
Masa duduk rumah tu kena tindih macam biasa tapi dia start mengganas bila saya dah bertunang..
sangat la sress smpai kan satu tahap saya naik hangin kat bendalah tu,
bayangkan asal tido ja kena,,asal pejam ja kena,tak kira siang malam..memang kuajaqq sangat.
Saya ingat satu malam tu bila dah tengah struggle dengan bendalah tu memang saya dah tak baca ayat kursi dah,,terus maki ja dalam hati kan sebab masa kena tu kan anggota badan kita macam kaku dan mulut macam terkunci gitu kan,,elok dia lepas tu saya terus menjerit maki2..
time tu kalau benda tu muncul depan mata pun confirm aku libas je,,kau huduh ka hapa ka memang rasa mcam nak tonyoh smpai mampus ja benda tu sebab kacau la aku nak tidur..tak aman..
tolongla bg aku rest..haa macam tu sekali punya dia menggila kacau.
Lepas tu dah tak senang duduk,melampau sangat kan,
kebetulan masa tu jugak la arwah abah sakit.
Slip disc,badan tak boleh bergerak sebelah..merata la kita ni berubat,,hospital pun ada,tradisional pun ada.

Ada satu hari tu mak ada panggil pak cik ni,dia berubat dengan cara baca surah al-quran depan patient..
so kebetulan dah nak datang rumah saya pun suruh la dia tengokkan bendalah apa la yang asyik kacau tu..
sekali pakcik tu datang lambat,,tengah malam baru sampai sebab ramai patient,
saya dah tidur pun.
Mak tolong tanya kan.
Esok bangun mak bagitau pakcik tu cakap susah ni,,benda tu dah lama..hahh gila cuak..
lpas tu pak cik tu suruh amal ayat pendinding.
Bukan ayat mandrem yang pelik2 tu..ayat al-quran jugak..
Alhamdulillah,,lepas amal tu dah kurang la gangguan tu..kurang banyak la kira sebab jarang sangat dah lepas tu..abah pun makin sihat.

Lepas tu kahwin transfer ikut hasben kerja kat Langkawi...
ha nant saya sambung pulak ya plak kat Langkawi ni lah segalanya terjawab dan apa kaitan abah sakit dengan gangguan saya ni..k bye..

-h.liyana-
.............................................................

wsalam,

kelakar pulak baca cerita dia ni.
memula nak cerita hantu kat office.
tetiba cerita hantu lain.
pastu sampai ke sudah takda pasal office.
nampak sangat time type ni takleh fokus sbb ketakutan ke apa.

ehehheh.
ok ni last yea cerita expose mistik.
lepas ni bulan puasa kita stop.
nanti dah raya. kita start balik.
bagi chance la stop kan bulan puasa.
katanya kena rantai. ;p

tapi korang still boleh hantar cerita if nak.
akan di share nanti.

email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
subject : Expose Mistik : ...(tajuk)...

selamat malam jumaat semua :D



6 Comments:

Anggunnya said... [Reply to Comments]

anggunnya.com


ayat pendinding yang ustaz tu bagi apa? surah mana, ayat mana?

uuuhhh.. tak sabar nak sambungan cerita ni. macam mana misteri terjawab


anggunnya.com

lady scooter said... [Reply to Comments]

tak sabar nak tunggu sambungan tu... ;-)

wanda arry said... [Reply to Comments]

cite2 antu ni best gak...tapi akibatnya nk p toilet kat opis sendri dah takut..pkir macam2 je..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Haah lah dalam takut tu kelakar lah pulak.

aku bukan kotak said... [Reply to Comments]

saya nak sambungan citer ni.. pelis lah sambung.. pelis pelis..

peej, bagi la sambungan citer ni keluar next week pelisss :)

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

peej, bila dia nak cite sal opis dia? bila dia nak cite sal sambungan@ sekelian tu? ace ko emel dia balik tanya bila nak sambung ni...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...