Instagram : @peejburhan

baby why u sooo funneyhhh.

petang tadi hujan lebat melampau kan.
online kejap. tengok lebat melampau.
terus tutup pc. cabut plug semua.
takut kang kena sambar. menangis. 
cabut sekali plug tv semua.



bila dah takda apa nak buat tu.
nak tweet pakai bb pun takleh.
sebab line maxis kat sini gila punya slow n takda line.
if ada wifi unifi tu ok la.
if dah cabut plug tu apa pun tak boleh.

sementara kesepian n menunggu Mr.B balik tu.
tak tau nak buat apa.
terus capai buku cerita.
yang dah 5 thn aku tinggalkan.
bila dah baca ni rasa best la pulak.
terus sampai sekarang teringat-ingat.
nak sambung baca n tau apa ending. ;p


then Mr.B balik.
balik je terus dia mandi.
kena hujan. takut demam pulak nak puasa ni.
sambil tu aku mop lantai.
contractor yang buat rumah ni harem gak la.
bila tanya hari tu kata semua ok. dah check bumbung semua la apa.
hotak dia. banyak gila bocor.
esp dining area tu. situ memang teruk la.
ingat situ n bilik aku sikit la kena.
bila dah lebat n lama hujan tadi.
baru discover ada few lagi tempat bocor teruk.
kiwok betul.

ok takpa.
katanya bocor heavy.
walau dah tadah ngan baldi. tapi certain area tak cover.
so basah la.
so aku mop la segala tu.
Mr.B elok abis mandi.
dia berjalan ke dapur.
sebab aku suruh dia letak baju basah tu kat washing machine terus.
elok aku mop kat depan. aku dengar pelepop.
pusing belakang tengok dia dah terlentang kat area dapur.
membelakangi aku. siap terkangkang.
pergi kat dia cepat-cepat.
(hahahah ok bongok. tengah type ni pun aku tergelak sakan)
dia pusing. kiri kanan tangan ada baju basah.
atas kaki pun ada seluar basah ke apa.
then tuala dah terburai. elok dia terkangkang telanjang.
aku speechless. tak tau nak bagi reaction apa.

me : sayang niiii. u ni kenapa?
him : licin laaaa. i rasa kaki i patah.

aku pandang kaki dia. takda apa pun.
muka dia sentap gila.
tah mana yang patah tah.
memula aku risau. sebab ye la jatuh kan.
tapi bila dia drama kata kaki patah. aku dah tak tahan nak gelak.

me : mana ada patah.

terus sambung mop.

him : licin u mop sini.
me : mana ada i mop semua. i mop sikit je tepi tu. memang lantai tu jenis licin sikitl.

dia bangun terbogel betulkan tuala. amik baju semua gi letak baju kat washing machine.
lepas tu terus aku gelak non stop.
aku takleh tahan ok.
sebab terbayang-bayang lagi keadaan dia time tergolek tu.
kesian gila muka. macam budak jahat yang main kejar-kejar.
jatuh. buat muka. pastu salahkan orang keliling.

lepas tu dia pun gelak non stop.
sama-sama macam orang gila gelak.

him : sayang ni saje je mop situ nak bagi ite tu jatuh.
me : hahaha. mana ada. tapi memang kelakar ok. hahahaha.
him : hahahhaa. sayang tu gelakkan.
me : ye la. i tengah mop mengadap depan. i dengar pelepop. tau-tau pusing. tengok u dah terkangkang tuala terbukak.
him : hahahahhahahhhahaa.
me : pastu tetiba nak kata kaki patah. tah apa-apa tah.
him : hjahahhahahahahaha :( sayang tu gelakkan. ite tu takit.

hamagaddddddd.
sumpah type ni aku masih gelak.
lawak sangat.
sebab bertahun kenal dia.
tak pernah la dia tergolek ke apa.
kenal dia ala-ala gagah perkasa je.
ni 1st time nampak keadaan macam tu.
orang jatuh di timpa tangga gitu kan.
dia tergolek lalu terbogel.
tak sukaaaaaaaaaaaaa. hahahhahahahha.

tapi bagus dia.
lepas gelak la apa semua tu.
terus amik mop n sambung mop semua.
siap vacuum bagai.
yang aku?
aku gelak non stop.
takleh tengok muka dia. teringat. pastu gelak sampai sakit perut.

itulah kisah kami di petang menjelang Ramadhan pertama sebagai suami isteri.
lepas ni apa pulak la kan.
esok sahur sama. masak simple sudah.
later berbuka kat rumah mama. yeay.
baru ingat drama episode sedih sebab berdua je berbuka. ;p
Salam Ramadhan to all my lovely readers.
xoxo

15 Comments:

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

Slamat berpuasa pija.. klakar r..kalau ben baca mesti dia pun gelak2 ni.. dah la jatuh.. seksi lak tu...

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Peejaaaa...aku dah tegelak gelak...
Hahahahha... tak suka baca ni..hahahaha
takleh bayangkan muka big b jatuh n salahkan tu...
Siap patah kaki...hahahhahaha

Apa pon...selamat berpuasa suami isteri ya aa aauww

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Peejaaaa...aku dah tegelak gelak...
Hahahahha... tak suka baca ni..hahahaha
takleh bayangkan muka big b jatuh n salahkan tu...
Siap patah kaki...hahahhahaha

Apa pon...selamat berpuasa suami isteri ya aa aauww

yana halim said... [Reply to Comments]

peej...akak pun gelak macam sawan je depan lappy ni tau. hahaha..

mokjadeandell said... [Reply to Comments]

peeja,
salam ramadan.kesian mr b jatuh.mujur tak apa apa.makcik ..am still nursing a broken arm and misplaced joint...so sad.

Alwanez said... [Reply to Comments]

Ngeeeeheheheh chooo punnnnyyyyy

Lya Colours said... [Reply to Comments]

hahaha gelak sorang2 depan pc ni. apa2 pon,selamat berpuasa ye. dan jangan lupa update menu. macam tahun2 sudah. hehe

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

tetiba teringat my exhub jatuh terduduk kat rawang golf club..
kalau ingat tu mesti nak gelak walhal dan 6 tahun kejadian tu...

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

hahaha.. ye ye kite pun tergelakk..
:D nak bygkan tak bole le plak bulan2 puasa ni..
hahahahhahahaa....

selamat berbuka peeja :D erkkkkk

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

Hahaaaaaaaa tak tahan gelak...tomey arrr atuh olek2... Sib x de org kalau tak pitammmmm!!!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha peeja kelakar gila, kesian dia. Tapi yang lahi kelakar tu siap bagi tahu kat sini dia terbogeeeel auw cekci nya.

susumanis said... [Reply to Comments]

kikiki, peej mmg t funniest blogger on earth, sori ya terimagine part bogel tp cpt cpt censored sbb posa, ramadhan kareem peej n hubby :-)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

selamat menyambut ramadhan yang special, peej! :) haha. ada pulak insiden terjatuh kan. kena letak kon agaknya kat situ.. keh3.

~nadyahoney~ said... [Reply to Comments]

aku yg baca ni pun tergelak jugak tau

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Telata sangat awok ni tahu? HAHAHAHA Aku sakit perut tergelak2 ni.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...