Instagram : @peejburhan

apakah semua ini?

few days ni.
dah few entry aku type.
sampai habis n panjang lebar.
tetiba by the time nak publish.
aku tak rasa nak share cerita tu.
rasa macam personal.
rasa macam, perlu ke cerita?
nanti orang kata macam-macam.
padahal selama ni aku mana pernah kisah pun kan.
pelik.
sebab tu entry kurang.
kat draft banyak. tapi tak rasa nak publish.

sampai bila nak rasa macam ni tah.
hope tak lama.
ok la. aku nak membasuh baju n jemur.
later nak tunggu orang astro n poslaju datang.
tak larat aku nak angkat semua parcel ni ke post office.
tabita kalau 30 set pun aku larat lagi angkut sorang.
ni ephyra berat satu pun sekilo.
dah la besar kan. takpa. biar dia amik kat rumah je. :)

astro aku meragam lagi.
last boleh tengok selasa hari tu.
dpd the last time check. still tak ok pun.
tapi aku malas call.
sebab aku tengok siang dia takleh tengok.
around 12-3ish macam tu. pastu ok.
tak kisah pun sebab aku bukan tengok tv sangat pun.
tapi bila weekends la seksa.
Mr.B tu semua tanya aku. apesal takleh la apa.
pastu bebel. macam aku lak orang astro kan.

tapi since selasa tak ok.
baru la semalam aku call.
nasib kata hari ni nak datang dah.
the last time tu. call sabu. selasa baru datang.
tapi kadang2 cibai jugak la kan astro, telco, internet ke apa semua ni kan.
bill tetap datang suruh kau bayar. lambat potong.
abis tu time line dorang macam haram, service gampang tu?
tak reti2 pulak nak bayar ganti rugi kat kita?

eh dah la. tu je.
nak buat keroje.
bye.

2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Memang gitu lah nasib kita si penguna, mungkin dia orang tahu ko komplain lah sepuluh kali ko tengok juga astro kan, kadang2 rasa nak terminate je service tapi kang nak berbual dengan sapa kat rumah, boleh jadi sakit jiwa lah pulak.

susumanis said... [Reply to Comments]

keep posting peej, cter peej uncencored yg sincere n transparent yg buat semua org suke baca, its juz u n we love it, ehh mandai je kita wakil seme org lak kekeke

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...