Instagram : @peejburhan

8 years.

pagi tadi takleh tidur.
plus tunggu waktu sahur.
even mr.B taknak sahur sbb dah makan before tidur tu.
tapi nak kejut dia untuk minum ke atleast.

tengok tv. pukul 4am alarm bunyi.
time biasa if aku masak for sahur.
dismiss alarm.
sekali tengok ada reminder pulak.
anniversary.
memang dah bertahun kot dalam hp tu.
tak pernah keluarkan.

sendiri lupa.
if takda reminder memang tak ingat.

24th July 2004 masa memula kenal Mr.B.
8 tahun lepas. lama gila dah weyh.
time tu aku muda remaja je. baru 21 thn.
time yang paling rasa best sekali rasa nak balik ke umur tu.
now dah kertu weyh. hahah.

kenal 2004.
then break 2009.
2010 couple balik.
2012 kawin.
jodoh. tak kemana.
dah setahun lebih pisah tetap end up kawin. ;p
ramai suruh cerita balik kan macam mana cinta lama bertaut kembali. ewah.
tapi aku malas nak cerita. macam mana itu? hahaha.
alah takda apa pun. kisah biasa je kot.
nanti la rajin aku cerita.
hahaha alasan kan. tunggu aku rajin memang lambat la weyh.

tapi serious rasa pelik.
kan break lama.
masa memula jumpa balik tu.
dia punya debar. macam kau nak 1st date ok. haha.
lawak. sebab padahal before tu 5 thn kot couple.
tah apa-apa tah.

dah la semalam masa dapat reminder tu tetiba sebak.
bengong gila.
pastu kejut dia minum sahur tu.
terus wish.
senyum je dia dalam mamai.

lepas ni kita count anniversary kawin pulak.
;p

11 Comments:

lo.lo palazzo. said... [Reply to Comments]

Cite la cite cite la cite la.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

ooh akak dah 29 ek? ingat less than that ! story laaa ;)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Tajuk ko buat aku nyanyi2 lg thousand year. Happy anniversary!

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Tajuk ko buat aku nyanyi2 lagu thousnd years. Hehe

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

means kau kenal Mr B kau lebih lama dari aku kenal laki aku.

tapi anak aku dah dua. hahahah! sebab aku kurang kesabaran nak menunggu ni kahkah.

~zuera~ said... [Reply to Comments]

suwitttt sgt..jgn lupa cita ek.kami setia menunggu!

Hazey said... [Reply to Comments]

cite le cite le... wat episode 1, sambung2.. nanti hari2 kita 'kelik' kat page ni tertunggu2 cam sinetron gitewwwww #sambilkelipkelipmata

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a ko ckp haritu nk cerita alkisah dotdot. camne korg bertemu balik lps break haritu. ish melodi sgt kta ni kan.. haha. tp xkira, kitorg nk dgr cerita jgk! :P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alahai sweet nya, happy anniversary peeja dan ben.

Noor Diana Tumpang said... [Reply to Comments]

congratulations peej, x sbr nak baca entry kisah u and mr b :-)

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Awh :') Sweetnya... Haih, teringat pulak dekat kisah sadis aku. Oh man. :/

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...