Instagram : @peejburhan

tv, internet dan ephyra.

tah apa la problem.
last saturday astro aku menggila.
tiba-tiba takleh bukak sebab katanya service not available/
due to weather ke apa la.
masalahnya time tu panas terik ok.
mcam-macam la aku try buat tak boleh jugak.

so call la astro.
buat aduan bla bla.
so dia kata in 48 hours technician akan dtg. ok noted.
tetiba petang n malam ok.
tapi esok tu around 12 until 4pm macam tu takleh tengok balik.
aku rasa astro aku gila. orang hujan takleh tgk.
dia panas terik sangat pun tak boleh.
puteri lilin sangat kan.

sama la keesokkannya pun.
so petang tu orang astro datang.
time dia datang harus la ok.
dia check itu ini.
dia update sekali decoder aku.
aku punya tu version 2.1.
rupanya skrg dah v7.0.
aku pun tak tau. tah apa beza pun tak sure.
tapi yang perasan, font dia lain la dpd version sebelum ni.

but anyway masa budak astro tu datang aku rasa lawak.
sebab sambil tunggu update tu.
dia bebel, "bolo punya olang"
sambil belek tangan2 dia.
ada kesan calar n getah sana sini.
dia kata rumah sebelum ni dia kena panjat pokok.
sebab rumah tu dish dia atas pokok ok.
ye atas pokok1 orang letak atas bumbung dia letak kat pokok. T____T
bangang jugak la contractor yang pasang tu kan. motip kat pokok.
so budak cina tu kata bila pokok besar harus la tak dapat signal.
so tadi kena panjat pokok bukak n pindah ke tempat lain.
funny kan. i mean apa yang membuatkan dia nak letak atas pokok.

tu takpa.
then since pagi tadi.
around 3ish am macam tu.
sampai la ke pukul1ish tadi line internet menggila.
banyak tak boleh online dpd boleh la.
jenuh tau check cable ke apa.
ke internet aku tak suka Mr.B. tah tak sure.
sebab bila dia ada internet gila.
dia takda terus ok. hahhaa.

so ni dah boleh online again.
call TM tadi.
dia kata mmg nampak mcm line problem.
so dorang tengah nak monitor samada  line yang problem or segala barang2 ni yang problem.

hoih macam2 hal la.
dah la kerja aku ni memang kena guna internet.
bila takda memang payah la kan.

oh lagi satu.
pasal ephyra.
ni aku share testimonial dpd che sue. CLICK HERE.
aku ni nama je meniaga.
tapi segan nak mintak orang testimonial.
macam beria sangat pulak rasa.
orang nak share bagus. taknak takkan nak paksa kan. ;p
tapi siapa minum Insyallah boleh rasa perubahan tu.
macam banyak nak cerita pasal Ephyra ni. tapi takpa.
tu kita buat entry lain.
ni nak masak la. dah kul 4pm aku tak makan apa lagi.
sibuk membalas email n all.

ok la tu je.
ta-ta

3 Comments:

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

wah....pukul 4pm tk mkn lagi??? harus peeja ramping raya nnt!!!

Che Sue said... [Reply to Comments]

uit? tetiba aku lak termalu ko promote testimonial aku..hahaha..
tapi ephyra memang best aa..nanti lepas ni aku nk restock lagi nih weh!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ala astro kat tempat aunty pun selalu problem bukan astro je line talipon rumah pun macam tu dan 15 tahun duduk sini dan dah panggil betul kan patploh kali lantak lah dah malas.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...