Instagram : @peejburhan

super love. but not the smell.

rasa macam dah lama tak makan durian.
sebab the last time makan macam takleh terima pulak ngan tekak ni.
siap rasa nak muntah. agak saiko la kan.

tetiba semalam Mr.B balik kerja dia bawak balik durian.
dah siap kopek punya. oh sukaaa.
noy semalam ada kat rumah aku.
dia kan pantang durian ni.
terus bebel kata busuk la apa.
cecepat la aku amik n simpan dalam tupperware. taknak kasi dia bau.
then aku makan dalam 4 ulas je.


sedappnya..
keji kan. sendiri punya rumah tapi nak makan takleh.
sebab ada adik yang saiko macam tu.
tapi ni walau dah simpan dalam tupperware.
aku rasa macam terbau2 je durian.
haiyoh sekarang hidung takleh terima sangat bau dia.
tapi sedapp. suka.
takpa kejap lagi makan bagi abis.
pastu bukak semua pintu tingkap kan. kasi hilang bau.
pitam jugak nak abiskan semua ni sorang.
ewah ayat macam tak biasa kan.
tak. dulu makan reramai. so meriah.
ni makan sorang2. macam syok sorang2 pulak kan.

eh ok la. dah petang.
better start masak.
karang Mr.B nak balik dah.
byeee.

12 Comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Isteri Mithali sangat kan sis skrg ni... Nak masak laki nak balik makan... Yeahhh... Betul durian ni makan sorang2 tak syok..ramai2 baru best..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

musim duriankah.. semalam pun makan durian jugak ahaha. dr johor katanya.

QASEEH HATIKU QASEEH said... [Reply to Comments]

simpan durian dlm frozen tu bole tahan berbulan2 d jamin fresh....klu mkn beku2 rasa mcm mkn eskrim durian....nyum3x....sedap nya

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

Untung la org tu..dah pindah pun mak ayah adik beradik rajin dtg..huhuhu..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kat rumah aunty durian belum berbuah lagi la.

aliaaroslan said... [Reply to Comments]

musim durian kali ni saya tak sempat lagi makan durian. dah berhari2 berangan ni.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

sedapnya durian...walau duk pahang tapi tak merasa lagi...teringinnya...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja dpt email invitation akak tu tak? Jemput datang semua tau..Peeja n family..mama, papa, nonoy, pg, ayol, zety n lil popia tu..harap sgt korg datang...

Regards,
Lovely_Princess233

Nanie@NMS said... [Reply to Comments]

Huishhhh...mama nak makan durian kat carrefour petang kang, tak nak bawak balik, nanti Noy jeling2 kat mama kalau rumah bau durian..

kakchik@ella said... [Reply to Comments]

KC 2, 3 arini tiap2 hari makan durian. Boss bagi. Free. Belasah ramai2 pastu bungkus bawak balik. Dah kat rumah tak pulak makan. Last2 jdi tempoyak. Haha.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

harap harap esok dapat lah azza merasa durian Raub. Suka jenis Tika dan D24 berbanding musang king.

susumanis said... [Reply to Comments]

durian mmg heavan yummmm kan peej

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...