Instagram : @peejburhan

senang hati.

senang hati.
akhirnya dapat deliver tabita to customers. pheww.
Alhamdullilah.
sekarang baru nak pelan-pelan kayuh.
tak tau macam mana nak kick start balik.
aku ada berpuluh-puluh..puluhhh... unread emails ok kat email tabita tu.
rasa nak pitam.
takpa bertenang dulu n kita start again.

nway. bila dah slow2 ok baru rasa senang hati.
bila senang hati boleh la merepek2 update blog ke apa kan. :D
tak tau nak update apa sangat pun.
so aku pick up pics from my mobile upload je la ye.


bantal ni bulus lembut gila.
lembut dah macam rasa bulu kucing dah.
yang tak bestnya sebab rasa sayang je nak guna. haha.
tak pun tengah duduk. tetiba tangan terlanggar ke apa bantal ni.
rasa terkejut n sedih lepas tu.
sebab serious rasa macam terlanggar kekucing.
oh bagi yang tanya asal aku tak bawak kucing.
plan memang nak bawak.
tapi nanti aku pasang jaring kat grill semua.
takut kang kucing terlepas n benda tak elok jadi kang. lagi emo.
so bawa bersabar.

:: bila balik rumah mama n papa. lepaskan rindu kat debab ni . ::



saje nak vain tengok muka sendiri.
dalam pic ni macam dah cerah balik kulit.
adakah kerana Ephyra n tabita?
atau hanyalah effect cahaya di siang hari? entah.
but anyway. saya amik pic sendiri sebab time ni bangun kul 8.30 am ok.
tidur after subuh. macam nak melekar mata ni.
sebenarnya nak tweet pic ni. tapi busy terlampau last2 lupa. pffttt.
nak tweet eksyen bangun pagi uolls. heheh.

Oh pasal Ephyra. just nak bagi tau.
Market price for Ephyra is Rm228.
but aku jual harga RM198 je.
but i charge RM12 untuk postage ye.
so if nak boleh email aku kat nurhafiza.burhanuddin@gmail.com

kelmarin Mr.B balik dpd kerja.
aku tengah pack tabita.
tetiba dia datang kat aku ngan darah2 kat tepi mata.
dia balik kerja tengah pagi pun sibuk nak kemas.
apa nak kemas tah.
ok berabuk sikit la. so dia sibuk lap sana sini.
pastu dia nak pergi wet kitchen tu. nak amik penyapu.
boleh dia langgar bucu pintu.



tu luka tepi mata tu. dua tempat lak tu.
pakaikan plaster. sempat dia bisik suruh aku buatkan indomee.
tetap bernafsu nak makan kan.
eh aku nak suruh dia pakai tabita la.
jangan jadi zebra sebab berbelang muka n badan sudah.
sebab mana tau pakai nanti kulit licin kan.
baru la feeling Lamar sikit. ni muka gangster paradise sangat. hahah.


semalam aku basuh baju pakai tangan ok.
gigih gila. nasib tak banyak sangat.
Mr.B punya boss kata nak bagi kitew waching machine.
takdok pun. takpa lets not mengharap.
cukup bulan kita beli.
sekarang kita jadi la oldskool n membasuh sendiri.
nasib rumah aku takda sungai.
kalau tak pakej basuh baju tepi sungai siap berkemban. heheheh.

snap pic atas ni.
teruja tengok baju tersusun hasil basuhan sendiri. mih mih mih.
ye laaaaaa. aku ni manusia pemalas. so itu satu achievement ok.
nampak celah pokok tu? tengah siram bunga.
tu mama tu. dia sibuk cantikkan garden depan ni.
semenggah rupa. aku suka tengok garden. sendiri nak bega bega tak kosser. ;p
so depan ni mama n Mr.B la buat.
tapi mama hangin, sebab Mr.B ni perangai suka la ubah sana sini.
orang dah susun nanti dia ubah. tangan gataiii.



oh ini pulak print screen tadi.
latest blog stats.
sukaaaa. reader blog ni semaking growing. :)
sekarang pageview dah up to 10k.
n unique visitor pulak up to 6k.
la la la.
apa aje je la yang korang baca kan.
dah la sekarang aku malas nak cerita proper.
update sebab takda teman bersembang. ;p
so sembang la ngan blog. hehehhe.

ok tu je.
rajin nanti update lagi. :D

p/s: ok hp tak rosak. aku yang mamai lagi saiko. rupanya battery flat abis. *lari kelam kabut tgn ke atas sambil jerit2 sbb malu*

9 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Bila peeja cerita pasal Ben yang rajin tu, teringat arwah abang aunty dia sangat rajin kalau dia mengemas rumah kalah perempuan, kalau siang dia tak berkenan apa yang dia susun nanti malam malam pukul 1 2 pagi dia sambung kemas lagi sampai mak aunty bising2 sebab dia suka aleh barang mak aunty.

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

*lari kelam kabut tgn ke atas sambil jerit2 sbb malu*

adik.. lari la sgt.. kita serupa.. tp adik solid lagi r... kalau adik ckp diri sendiri lemari satu pintu.. akk cam lemari 3 pintu.. hahahaha...
pis2 kacang pis

yana2605 said... [Reply to Comments]

dah agak dah mesti kes batery habis..malas nak komen tadi suruh check batery..huuhuhuhuhuhu

lhmysh said... [Reply to Comments]

Salam,

Ha9.. Kak peej ni klakar la.....da agak da mase kak peej post kt fb td...agknye batery phone tu flat....haaa,kan betul...kite pon pnh kne mcmtu....:)

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

mula - mula baca tadi aku dah agak bateri flat. hahaha

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku pn rs masa ko ckp ade blonking merah tu aku dhrs bateri kot sbb aku dl ape pn x boleh ok..siap charger pn cocok x jalan2..

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Betul jugak akhirnya.... Selamat duit kena beli hp baru or repair kalau rosak...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej..mmg suka baca blog u..tak proper ler syok..bleh ilang stress..blog u pon takdok ler nak citer2 macam nak menunjuk2 ker aper..so takder rasa down sgt ngan life sendiri kan..ekeke
so teruskan usaha blog cerita tak proper yer..oh yer i ada add u kat facebook tp segan plak nak msg..harap u tak unfriend plak nnt yer hihi.. -ainil-

Azza Azman said... [Reply to Comments]

seronok gila la kan traffik 10k, perghhh sepuluh tahun lagi belum tentu blog saya dapat macam ni.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...