Instagram : @peejburhan

Mrs B suka bebel2.

sekarang dah selesa sangat kat rumah sendiri.
walau serba kekurangan lagi.
tapi apa-apa pun mesti nak balik sini.
noy bengang je weekend aku taknak tidur rumah papa n mama.
bukan taknak.
tapi aku satu perangai aku.
aku kalau dah selesa ngan satu benda tu. aku tak suka tukar2.
contoh dah pakai pc sendiri. rasa nak pakai pc lain tak best.
dah biasa tidur gitu gini. pergi tempat lain nanti rasa tak selesa.
gituh la. tu la tak kira la pukul berapa pagi pun mesti nak balik rumah sendiri.
gituh.

ni banyak sangat benda nak kena buat.
nak basuh baju. read: basuh manually ye.
nak kena vacuum n mop rumah.
sebab jerebu ke apa ntah. berpasir rasa n berabuk sangat.
kaki boleh hitam if berjalan.
n tak selesa kaki kau berjalan rasa berpasir kan.
then nak kena masak. suami balik kerja mesti kelaparan nanti.
aku no tahap pemalas tertinggi sikit.
so selalu aku siang memang tak makan apa.
minum ephyra je. tahan sampai petang. hahah.
nanti petang baru masak n makan. :)
jonet, noy, mama kata aku macam dah kecut muka.
aku rasa tak n dorang hallucinate.
tapi maybe la kot. sebab duduk sendiri malas masak. kebulur la kau situ. ;p

oh tabita dah kembali.
aku pun tak sure la ada yang sanggup tunggu lagi.
lama menyepi kan. ada yang email kata dah beli kat tempat lain.
takpa. sorry aku tak dapat reply semua. sebab sumpah banyak sangat email masuk.
ni aku tengah blur tak tau nak start mana ok.
tengah email sikit2 yang ada dalam buku ni.
then baru check email. aku bukak email tabita juling ok.
sebab ada 90 unread emails. nangis.
takpa slow2 buat. by tonight ke kita settlekan.
oh lagi satu. please email me at tabita.nhb@gmail.com.
segala orders or pertanyaan yang masuk kat personal email or fb tak kira ye.

aku dpd semalam sakit perut la.
bukan sakit perut dalam tu. tp luaran.
tau tak macam sakit kalau kau exercise tu. rasa sengal tu. gerak2 pun rasa sakit.
nak kata aku exercise memang takda la.
so aku pelik kenapa macam tu.
if regangkan badan n stretch tu mmg sakit gila la.
gerak kiri kanan pun sakit.
why ah?
adakah perut aku nak jadi six pack?
wah imaginasi tak agak2 kan. hahahaha

ok la. nak bergerak buat kerja.
kang mengadap blog ni satu hapa kerja tak siap nanti.
tata.

9 Comments:

Zurina Hj.Zainal said... [Reply to Comments]

jgn buat kerje byk sgt....relax....kerja kuat pun boleh wt sakit perut...

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Ni maybe sbb tak makan, tak pun banyak sgt buat kerja kan?ooo Dah ingat mesti sakit perut tu sbb kena basuh kain manually kot... Cepat sis suruh MRB beli mesin, nanti bukan six pack je keluar, ketol2 kat lengan semua keluar.....jangan marah ye...hehehe..

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku pn rs maybe sbb ko basuh baju manually kot...ke ade kerja2 rumah ko buat terover ke..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

idop mesin basuh! xP

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty rasa sebab peeja basuh baju pakai tangan, dulu masa mesin basuh aunty rosak aunty basuh pakai tangan seminggu rasa sakit kat belakang dan dada, lepastu kalau mesin rosak memang hantar dobi lah sebab memang tak sangup nak menahan sakit.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

sebab basuh baju kot... takpe perut nak bakar lemak kot..

si cokelattte said... [Reply to Comments]

sementara nk dpt mesin tu kan, basuh baju jgn cangkung2 k.. dudukk... tak elok tok perot...

bdbetm said... [Reply to Comments]

tak pun kan peej.. ermm ermm ermm malu la nak cakap. ermm.. mungkin aktiviti malam u cemerlang kot. atdoii tercakap jugak rupanya :P

susumanis said... [Reply to Comments]

hehehe aktiviti mlm cemerlang i like, cepat cepat la de lil peej

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...