Instagram : @peejburhan

mobile upload

kadang-kadang apa yang share kat twitter or facebook.
tak share dekat blog kan.
if rajin mari download pics tu n share kat blog pulak.
mood rajin so here it is.

last week ada ke jj wangsa maju.
beli barang rumah lagi
ye skrg ni dah takda beli brg utk diri sendiri.
kalau keluar harus beli barang untuk rumah or barang dapur je. 
hahaha bosan gila kan.
takda nak tunjuk barang yang di beli.
tapi tunjuk ini.



ye cedera parah kat kaki masa shopping tu.
dah lama tak shopping. keluar kejap dah cedera.
kelam kabut kejar noy tolak trolley.
aku terlanggar sama ada bekas2 plastik besar2 tu. or perabot. not sure.
biasa la langgar rasa sakit n perit. kan selalu akan macam melecet tu kan.
tapi ni semacam je pedih.
bila tengok darah meleleh n banyak ok. wth.
nasib aku mmg letak spare plaster kat handbag.
letak. kau tengok kuyup macam mana.
by esok tu penuh.
tukar pun sama.
now dah kering la.
aku tengok setiap liang roma tu luka n kuar darah. gila.
maknanya jj bukan saja makan duit orang. dia juga makan darah.

:: lama gila rasa tak vain. so feeling sikit la. kulit hari tu dayang senandung sangat. malas nak snap pic sendiri. horror. so ni dah ok sikit boleh la mulakan aktiviti vain. walaupunnnn. hahha ::



noy candid.
pergi makan sama before dia pergi kursus sebulan lebih kat kuwait.
lama gila tak keluar ngan dia. so sad la.
sebab kena atur timing. aku kalau keluar ngan dia mana ada kejap kan.
so susah dah skrg. sobs.
semalam tgk bbm. noy tukar pic aku ngan dia.
rindue kitew lettew. hahaha.

ni pulak smlm amik.
blk rumah papa n mama.
noy dah takda.
so lulu pun ketandusan kasih sayang.
selalu yang rajin layan dia aku n noy.
sekarang dua2 takda.
so aku balik semalam asyik nak berkepit je.
ikut je mana pergi.
pastu tak layan dia sondol2 paksa belai dia.







:: bila layan macam ni la jadinya ::



tadi masak sambal tumis udang petai.
gi rumah mama ada petai.
harus amik satu papan.
cukup la tu. makan berdua je pun.
sedappppppppppp gila.
makan ngan nasi panas. letak kicap, sambal tumis udang petai, telur dadar, timun. fuhhhh.
nasik dah habis ni Mr.B makan before pergi kerja tadi.
harus aku masak ni nak makan kejap lagi.
ye kul 11ish makan nasi.
lantak. ada aku kesah?

ok tu je. 
nanti ada akan ku share lagi. :)

7 Comments:

Anne mahli said... [Reply to Comments]

tringin pulak nak makan sambal udang petai memalam buta ni....huhuhu

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

huhuhu.. adik.. skrg entry dah kearah isteri2 mithali yer.. mesti selitkan abg syg..syabas.. sambal itew nampak mengiurkan..ngeh3

susumanis said... [Reply to Comments]

looks so sedap t sambal tumis petai peej

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

sambal tumis udang petai memang terbaeekk...tapi kalau nak cari yang best kat pasar memang susah, masak sendiri jugak syokkk..

Zurina Hj.Zainal said... [Reply to Comments]

haiyo...sdp plak tgk smbl petai tuh...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja mungkin terlanggar hujung plastik yang tajam kot sebab tu banyak darah keluar.

Sedap nya sambal tumis udang petai, tapi perut aunty ni semenjak dah masuk 40an ni dah tahan kalau makan petai harus lah tercirit2 sebab tu malas nak makan petai.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

bulatnyaaa lulu!! kimslm!! haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...