Instagram : @peejburhan

main sorang-sorang.

macam pelik pulak tajuk kan.
ah lantak la.

nway siapa baca blog ni dah lama.
tau la aku ni hantu game.
sekali dah main memang lupa segala.
ok sekarang dah kurang la.
sebab game sekarang dah ada kat fb.
so boleh relax sikit la.
dulu if main game pc. berjam la bukak game je.
tak check lain dah.

fb punya game boleh relax sebab dia pakai energy.
energy abis. takleh la kau main. tunggu la dia refill baru boleh main again.
so bila sim social masuk fb harus la teruja je main.
memang teringat game je la.
tapi since tahun nhi dah stop main.
sebab busy with wedding tu kan.
hari tu ada try main again.
tapi takleh pergi dah rasa.
sebab makin complicated je rasa. so malas sudah.

tiba-tiba nampak ada ad simcity social akan datang.
wahhhhhhhhhhhh suka.
sebab mmg dpd dulu if main game kat pc.
aku memang prefer simcity dpd the sims.
sebab the sims ni cepat bosan.
sim city best sbb kau jadi mayor.
pastu buat city sendiri.
lama2 nanti kau nampak banggungan semua jadi lebih gempak.
pastu tanah kat area ni mahal la apa.
tapi tension bila dah maju city.
masalah traffic terlampau.
tak dapat nak tolong. tak reti aku.

then start semalam.
tengok kat fb page simcity tu.
dah ada beta version. pastu boleh main.
lagi la suka.
cepat2 kasi main. hehehe.



of coz graffic tak best macam simcity4 ke apa la kan.
tapi aku suka je main.
tapi game ni leceh la dpd yang main kat pc.
sini pakai energy.
then tanah kena beli la apa.
lebih kurang macam simsocial la aku tengok cara dia.
tapi simsocial takda masalah sebab dah ramaiiiiiiiii main.
simcity ni takda lagi.
aku rasa macam main sorang-sorang.
tak kisah la. tapi prob sebab some benda kau nak siapkan.
kau kena mintak alatan dpd orang.
tak pun banggunan siap dia kena hire pekerja la apa.
so bila kau takda kawan. macam mana kau nak hire pekerja bagai kan.
so banyak banggunan aku terbengkalai construction dia sebab tu.





ni city aku masih kecil n tak tersusun.
kasi penuh je semua ruang.
takpa la. buat masa ni maybe main n kumpul duit je.
soon ramai orang main game ni ok la kan.
by that time duit bukan lagi masalah.
ewah ayat. tak nak kalah kan.

tapi now dah ada dua orang join.
hope soon ramai lagi.
n later ada yang obses game ni buat fanpage ke apa.
so semakin ramai geng untuk tolong menolong.
macam game sim social hari tu.




ni city contoh yang dorang bagi.
best kan. dah lawa n maju.
nanti kau. soon nak lawan. hahah. ;p

wah aku kalau cerita pasal game semangat.
atleast takda la sangap sangat.
ade je benda boleh buat.
tapi rasanya takda la masa free sangat.
sebab semua benda nak kena buat.
ecen tinggal berdua je.
sekarang rumah aku habuk tak ingat.
everyday habuk.
baru mop 2 hari sudah tapi berjalan kaki dah hitam.
sebab lorong rumah aku ni ada 2-3 rumah renovate.
satu betul2 depan rumah. tu yang melampau abuk.
mementang nak raya. semua berebut nak renovate.

but anyway. tu je.
siapa yang suka simcity before this.
jom la main game ni sama2.
kasi add aku sekali yea.
yiiihaaaaaaaaa.
*eh tetiba*

5 Comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

MQ tak pernah langsung main game dalam fb... Selalu dalam pc je.. Kalau dah main nanti, mesti tak boleh buat benda lain...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun patut nya kena belajar lah, ni haram sampai sekarang tak pandai main apa apa games pun.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

haaaa.... tak pernah la main game kat FB apatah lagi kt PC. huhu...

Hazey said... [Reply to Comments]

Peej,kita tak main la Simcity ni.. kita suka Farmville je.. farm farm farm.. hidup farming..!!!

Nurul Azlan said... [Reply to Comments]

tlg add sy jadi jiran... kwang3...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...