Instagram : @peejburhan

mael lambung yang tak berapa nak lambung

lately taman perumahan aku ni asyik la electric trip.
tah apa kena. dah berapa kali.
semalam kena jugak.
nasib semalam Mr.B cuti.
kalau aku sorang memang aku cabut pergi rumah mama.

so semalam masa takda electric tu.
Mr.B ajak tengok wayang.
ikutkan aku malas.
sebab baru lepas mandi elok baring.
rasa nyaman n nak tertidur je.
tapi dah panas n gelap macam tu.
apa yang nyamannya pun kan.
so siap terus keluar.

sampai je terus ke tgv.
tengok ticket.
tengok mael lambung.
Mr.B tu kemelayuan tu kuat di diri.
kang aku tengok cerita lain ada yang dia tidur dalam wayang tu.
kalau tidur elok senyap takpa.
ni jenis satu cinema nanti dengar dia berdengkur.
nasib ada kosong lagi.
tak lama pun. tunggu 45 minutes macam tu je.

sementara u pergi kedai makan.
takleh nak pergi jauh pun sebab tak cukup masa.
so ke kedai tepi cinema tu je. box office cafe ke apa nama dia.
aku malas nak makan elok2.
sebab kat rumah aku ada goreng mihun petang tu. 
boleh je balik nanti makan.
so order dessert je.




comot tak?
hahah abis tu dah takda electric. nak melawa macam mana.
sarung baju n seluar je dah.
cea matiklah alasan. padahal if ada electric pun tak rajin nak make up. mih mih mih.

gelap jugak muka aku.
tak cerah lagi.
tapi i like the glow (ye sila tikam aku sbb puji diri).
maksud aku masa memula balik pantai tu kan kemain kelam.
ni gelap tapi glow n rasa bronzy. hahahahaha. bronzy sangat! *tangan didada mata ke atas*

aku skrg tgk experimenting ni.
untuk pengetahuan. sejak kawin. which is dah 2 bulan.
aku dah kurangggggggg sangat pakai tabita.
cleanser maybe selang sehari.
yang toner n cream pulak ada la seminggu sekali je kot.
satu sbb lupa. hahaha.
dah alang2 lupa. apa kata kita try sekali.
sebab ada yang kata stop tabita muka jadi teruk la apa la.
so aku sekarang sangat kurang pakai. more to none jugak la kan.
Alhamdulillah elok takda apa.
cuma maybe lambat nak cerah balik la muka aku.
tapi lain-lain aku rasa ok je.

tapi. tak pakai tabita.
aku tetap minum ephyra.
sbb if aku guna dua dua. mana aku nak tau sebenarnya mana yang bg effect apa ke kan.
esp tang kulit tu la.
tak abis2 aku tekan kan energy. nak jugak rasa yang lain.
so oleh itu. aku rasa. kulit ku yang glowing ni hasil ephyra.
eh masalahnya glowing ke? ke aku perasan je ni.
jap *amik bb snap pic sendiri* aku rasa ye. hahaha.
n dah 3 orang kata kulit iols cantimnyi. :p

tetiba aku tengok balik pic atas ni.
rupa sakai pun ada dah aku ni.
ngan kening tak cabut bagai.
ok esok buat.
weekend nak balik KG, cousin iolls tunang.

ok lets sambung cerita.


:: Mr.B yang mana tempat pun kau bawak dia. asal ada nasi lemak rendang ayam je dalam menu. memang tu je la dia order. tak order lain ::

me: sedap ke?
him : sedap. u nak rasa?
me : taknak.
him : sedap dpd yang selalu kita pergi tu. yang kat sri rampai tu. apa nama dia?
me : apa papparich?
him : a ah.
me : mana lagi sedap. yang ni ke yang kedai kat rumah kita.
him : yang ni la i tak suka kedai tu. i rasa biasa je.
me : sedappp la yang tu.
him : tak la. ni lagi sedap.
me : mana sedap. yang ni ke? nasik lemak i buat?
him : of cozzz yang ponje tu buatttt. mana boleh challenge.
me : >:D

oh. lately Mr.B tak abis2 cakap kata dia nak bukak gerai jual nasi lemak.
aku dah macam. siapa yang nak masak? kosser aku.
dia kata mak dia.
mak dia buat sedap katanya. dulu meniaga laku sangat.
pastu nak buat kat rumah kita ni la.
aku tak kasi la. kat rumah aku ni dah 2 tempat jual.
apa jadah nak jual yang sama kan.
dia kata tak kira la. siapa punya sedap. kedai tu la orang datang. T___T
pastu siap cakap, "lepas ni glamour la Kandar Corner" *siap angkat2 kening, buat muka mintak sepak*
haha bengongggggg. dah la time dia cakap tu.
aku terbayang ejaan Corner tu Korner. btw, kandar tu nama panggilan dia ngan fam dia.
so aku terbayang KK macam kardashian tu.
kan dorang semua KK. K depan tu terbalik. hahhaa.
kandar korner. tak sukaaaaaaaaa.
laki sapa la ni. lawakkkkk je.



oh ni aku punya
lamaaaaaaaaaaaa gila tunggu ok.
ada dekat 20 minit.
Mr.B dah abis makan baru sampai.
pastu tak sesedap mana.
aku makan tak sampai half. baziaq
aku rindu waffles hartamas square plisssssssssss.

oh btw, aku rasa cerita mael lambung tu biasa je.
lawak pun tak seberapa.
sikit je kot.
banyak lawak bodoh dpd lawak menjadi.
n parut muka mael lambung tu annoying betul.
dah la rupa tak sama.
kejap lebar, kejap kurus, kejap kedut parut tu. kedap ada line hitam kat parut. aaaaaaaaaa.
entah la. aku rasa biasa je.
bukan cerita yang kau rasa nak tengok 2-3 kali ke apa la.
kenapa la aku keep on terlupa yang cerita melayu ni mostly tak berbaloi tengok kat wayang.
tengok kat MMF je lain kali khennnn.

ok tu je.
aku nak sambung main game yang ketagihan itu.
aku tak attend lagi emails tabita.
soon aku check yea.
terlalu banyak email masuk.
lemah semangat bila bukak.
wah drama sangat.

ok tu je.
selamat hari minggu uol.

3 Comments:

Anne mahli said... [Reply to Comments]

wahhhh...nasik lemak pija uolls..kalau mjadi pasti yang terlaku d area rumah u..ramai reader yang singgah nanti...hehehe.. ;P i pun bniaga nasi lemak peej,hehe..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Berniaga je lah peeja, betul kata ben siapa punya yang sedap laku lah.

dayteen lea said... [Reply to Comments]

ok.tak jadi pegi tengok

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...