Instagram : @peejburhan

i'm soo bored i can dieeee!

die die die.
serious sangat n kesepian yang kronik.
baru day 1 weyh.

tadi pepagi dah bangun sebab unifi nak masuk tu kan.
then settle around 11ish.
then takda buat apa.
just tengok tv.
then online kejap.
ye keyboard masih gila.
dah buat semua still sama je. tsk.
tapi dah jumpa la @ tu.
dia bertukar kedudukan ngan "
apa2 aje la. nanti ok la kot.

then tau-tau dah 2ish.
terus ke dapur masak nasi.
mama ada bagi periuk nasi.
satu besarrr untuk makan ramai.
satu lagi kecik untuk aku berdua ngan Mr.B
sekali tadi nak masak. tu bukan kecik je. tapi superrr kecik.
aku rasa Mr.B kaup je boleh habis seperiuk.
ingat nak kena beli lain nanti.
tapi tadi aku makan. ok la. membuatkan aku amik sikit je nasi. ;p
n pinggan mangkuk proper pun takda lagi ni.
pakai yang ada je. which is kecikkk. so portion makan berkurang. heheh.

pemalas masak jugak aku ni.
semalam petang makan rojak papa beli.
then kul berapa pagi aku makan nugget je.
makan 6 ketul. sebab tak masak adalah Mr.B tak pasang kepala gas tu.
aku tak reti. boleh. so berlapar la kita. nak keluar malas.
so tadi kul 2ish pm masak.
ikutkan masak maggi sudah. tapi petang karang laki balik nak makan hape.
so gigih la masak.
half way masak orang nak pasang astro pulak datang.
tergendala.
last kul 4ish tadi baru dapat makan.
padan muka. selama ni hidung senang bangun mama dah siap masak. heheh.
sekarang sendiri lapar. sendiri la pepandai kan.

abis makan aku vacuum pulak.
sebab sofa tu penuh bebulu kucing.
semalam Mr.B baring abis melekat bebulu kat badan dia.
aku kata nak vacuum.
kang tengok sama je bengang lak dia.
memang la Mr.B rajin. tapi taknak la naik lemak kan.
walaupun memang best je duduk relax tak buat apa. ;p

malam karang aku nak mengemas baju-baju dalam bilik pulak.
banyakkkk gila. mostly dalam bag.
aku ok je korek-korek dasar pemalas.
tapi Mr.B mana tau. sepuluh kali tanya aku mana itu ini.
aku jugak yang penat nanti. so baik susun proper kan.

tapi sumpahhhhhhhhhh buhsan gila weyh.
takda rakan bersembang uols.
asyik berbbm je ngan noy. :(
tapi tak sama. feel lain.
dah la dia eksyen taknak lepak rumah kittew.
me so lonely.
tapi takpa. jonet kata weekend dia nak datang lepak. heheh. yeay.

so far duduk sini ok la.
still adjusting.
semalam lagi sunyi. aku pasang dvd tapi tak tengok.
supaya rumah bising. kasi hilangkan takut.
aku dah biasa rumah meriah. bila sepi paranoid lebih ok.
semalam sepuluh kali terdengar macam bunyi loceng.
macam loceng kekucing. memang ada bunyi loceng ke aku yang rindu kucing2? entah.
ada rasa takut sikit. tapi taknak fikir. so far ok. Alhamdulillah.

tapi sini agak busy kawasannya.
ada je bunyi kereta la.
bunyi gate la.
bunyi motor la.
bunyi orang bercakap la.
yang aku tiap kali bunyi aku jenguk. paranoid lebih.
rasa macam eh orang ni depan rumah aku ke.
ada orang nak panjat gate umah ke. hahah saiko tak?

aku ni tak reti berkawan sangat.
so takda la berkawan ngan jiran ke apa.
duduk dalam rumah kunci semua. heheh.
tapi Mr.B jenis peramah. belum apa-apa sana sini dia dah kenal.
jiran aku dia extend rumah.
so ruang tamu dia sangat depan. dekat ngan gate rumah aku.
dia suka pintip (intip) aku if aku bukak gate ke apa.
ok takda la intip aku. tapi sesiapa la yang kat rumah aku. gituhhhh.

dia dah tak kerja. dalam 40+ kot umur. tak sure.
dia kena potong kaki sebab kencing manis.
noy kong ajo. noy panggil dia ***** wilcha. hahahhaa. eh aku gelak kenapa.
banyak la benda lawak.
aku n noy selalu la perasan dia suka tengok.
papa marah. papa kata biar la. dia sorang. so tu kot hiburan dia.
lagi satu kelakar. dia suka karaoke.
everydayyyyyy petang akan dengar dia bukak lagu siti nurhaliza, noraniza ke apa semua tu yang irama asli.
everydayyyy ok. kuat lak tu.
semalam kul 12ish am pun ada gak. madness.
nanti la aku beli gak. awas. kita lawan karaoke. hihiihi.

ada cerita kelakar.
semalam petang Mr.B balik dpd kerja.
then depan gate tu. sementara aku nak bukak gate.
Mr.B jawab telefon.
since tak dengar ke apa. Mr.B cakap Hello!!!! Helllooo!! kuat gila dah macam menengking tu.
tetiba abang wilcha sebelah rumah ni bunyi suara terkejut n kuat jugak jawab, 'Yaaaaaaaa!'
aku rasa nak pitam kelakar.
pastu aku ngan Mr.B gelak sakan dalam rumah.
aku kata, jahat u. u cakap telefon kuat sangat sampai dia terkejut jawab ya.
hahahaha.
noy lagi kong ajo. dia kata perasan orang nak datang rumah dia lettew.

takdok duit lagi la.
tunggu la. nanti nak pergi sg buloh beli pokok tinggi-tinggi sikit.
kasi tutup permandangan. haha can ah like that?
privacy sikit kan.

hoih panas kan cuaca.
aku selama ni dah biasa tidur aircond dpd kecik.
sampai noy nyampah.
dia tak tahan sejuk. aku lak panas takleh tidur.
pindah ni. aircond takdak. rasa nak nangis panas.
jawabnya memang tidur tak lena la.
kejap aku dah jaga. sobs.
takpa. Insyallah nanti beli.
tah bila tah. heheh.

eh ok lah.
nak mandi uolls.
panas macam nak practise masuk neraka katanyer.

17 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

tergelak2 aku baca tang orang sebelah jawab yaaaaaaaaaaaaaa tu..hahahahha....sian ko..takpe memula memang cenggitu...so lonely takde kawan nak sembang2..lama2 will get use to it..

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahahahahahha! pasal jawab ya tu mmg lawak ok.... ok ade watak baru blog ko ni..wilcha :)

NorMala @ KakakSatu said... [Reply to Comments]

Lelema nanti biasala tu.. Lg2 bila dah ada baby.. Huhuhu.. Mesti nanti akan sibuk jer.. Duk rumah sorg2 mmg bosan kan...

susumanis said... [Reply to Comments]

peej..ko beli ka aquarium kecik taruk ikan..leh dia teman ko, x la kesepian beno..ikan pun leh bagi terapi minda gitu..hihi

Nina Faressa said... [Reply to Comments]

hahahah so funny bout the neighbor but peeja u should take one of the cats to stay with u la. Whenenver im home alone tak pernah takut cuz i have the cats its weird but somehow you feel safer.

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

peeja.. nanti amik la gmbr rumah tu. nak tgk.kalau boleh.. kekekekeke betapa rapatnya rumah korang

Azza Azman said... [Reply to Comments]

keh keh keh klu baca entry awak mesti mengekek gelak.... fine nanti dah ada duit beli la aircond. takpe panas sikit, metabolisme tinggi sikit. eh ye ke gitu? tah.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

anyway nak cakap, baju kawen peej lagi lawa dari baju kawen nurul kat beautifulnara tu.... apa lahhhh akad nikah baju cenggitu.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haa alang2 ko dah boring tu apakata ko pergi join je uncle wilcha dpn rumah tu karaoke. kalau dia pasang, ko nyanyi je kuat2 dari dalam rumah. sahut -menyahut gitu. haha

gorjesbanyakcakap said... [Reply to Comments]

peejjjjjjj....
panas mcm prektis nk masuk neraka yaaaa???


okkkkkkkk lawak ye!

Hazey said... [Reply to Comments]

Jgn kutuk sangat neighbour to Peej, nanti Uncle Wilca tu gak yang jadi 'best buddy'.. tunggu je masa akan menentukan.. btw masak apa tu? :)

Hiddy Asri said... [Reply to Comments]

Peej pakai Compact ke? Member pakai lappy Compact also ttukar key @ ke " and " ke @.

cik tudung senget said... [Reply to Comments]

Haahah.praktis masuk neraka adalah frasa paling lawak

mamasuri said... [Reply to Comments]

peej kena byk sesuaikan diri ngan suasana baru kan..takpe slow2 beb...yg abg wilcha tu..ko mmg kena wat sesuatu ..kalu idak..tak tau lah..hahaha

Norasiah Nasir said... [Reply to Comments]

kelako la peej..apakata hello kat abg wellcha tu join kraok.atau main hello2 dgn dia..ko hello pastu larik dlm umh.biar dia carik..hahaha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha macam tu lah aunty rasa peeja sunyi sampai rasa macam nak bunuh diri je, rumah peeja kira ok lah juga ada orang orang kat sebelah aunty ni cakap ngan beruk je tak pun ayam hutan tu. Rumah yang paling dekat pun seberang jalan.

bab cerita rice cooker tu memang kelakar betul, terkekek aunty kerawa sorang2. Dah jadi isteri orang terpaksa lah juga memasak ye tak.

haslina said... [Reply to Comments]

dear, selagi tgh 'free' ni cubalah explore macam2 business or hobi yg membina di internet.

p/s mana tahu suka buat mr B suka makan red velvet. leh try kan.

sekadar memberi idea.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...