Instagram : @peejburhan

help me chikass

semalam dah start pindah.
rasa sepi n sunyi.
takut takda sangat la. ok je.
tapi serious tak best.
best sebab rumah sendiri n boleh buat apa suka.
tak best sebab buhsan.

nway. semalam malam lepas ayol tolong bawakkan meja pc n pasangkan.
aku pasang la pc aku yang noy baru hadiahkan tu.
setting itu ini. pilih language la apa semua.
aku pun tak sure aku pilih apa.
rasanya UK. tak kisah la.
dah ok.

then tadi unifi datang.
dah pasang dah. yeay.
tapi semak lak dorang letak semua atas tv cabinet/
so dorang gerak je aku alihkan la.
cabut 3 kabel.
then pasang balik.
tetiba tv pc semua takleh connect. cemas.
call dia. katanya aku salah cucuk kot.
try again tak dapat.
so call again. dia datang. sian. dia dah jauh ok.
sekali boleh tak sebab apa?
sebab aku cucuk salah satu kabel tu tak jejak abis. pffftt.
buat malu je. n kesian orang tu. mesti dia nyampah je ngan aku. hahaha.

but anyway.
ni baru nak online.
tapiiiiiiii aku rasa aku salah setting apa tah.
yang pasti aku takleh buat tanda @
eh dah jumpa.
tapi dia tertukar.
patut kan tanda tu kat no2.
tapi kat no 2 dia keluar tanda " instead.

so what should i do.
aku dah ke control panel n betulkan language n keyboard setting ke US.
still tak boleh.
apa sebenarnya kena betulkan eyh?
anyone.?

13 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Duduk sendirian kat rumah memang bosan peeja, sebab tu aunty banyak baca blog.

pizet said... [Reply to Comments]

ada benda lekat kat keyboard tu kot...agak2 je la

peej said... [Reply to Comments]

sh rosidah - kannn. buhsan sgt. online mmg boleh. tapi nanti sampai satu tahap taktau nak online apa dah. sobs.

pizet - hah? tak faham

Shahrizat said... [Reply to Comments]

peeja, tukar bahasa tu ke english US... bila Uk tu yang larik sikit function

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Kelakar la sis ni...ala mula2 mcm tu la...alah bisa tegal biasa org ckp...dh lame2 nnt, nak tido umah mak sendiri pun sanggup balik rumah sendiri...hehehe...

Shahrizat said... [Reply to Comments]

peeja, tukar bahasa ke english US baru setting tak lari. ood luck

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

peej...
dah duduk sendiri eh???
bestnyeee..
selamat menjalani kehidupan di rumah sendiri.
bosan-bosan deco-deco la apa2...
hehehehehhee~

liaamalia said... [Reply to Comments]

congratz da msuk umah da...pas nie kene rajin2 la kemas umah..huhuhuh~

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

maybe trtukar kot tanda "' " tu dgn " @ " cuba u try tekan where tanda " ' " tu suppose to be on a normal keyboard..paham tak I cuba cakap ne?hehehe

'coco

farra8979 said... [Reply to Comments]

maybe ada something yang terselit kat shift tu.. so kadang2 kluar no. 2 kadang kluar @.. me pun agak2 je la...

sabby said... [Reply to Comments]

Hi peeja, i pernah ada problem lebih kurang dgn u. Cuma yg i nyer tu laptop baru. Cuba tgk kat keyboard mana tau u tertekan kat keypad yg ada num lk/ scr lk. Some pc/laptop bila kita tertekan ni it will lock ur number/words entries n kuarkan characters mcm2. Try ni dulu. Hopefully it helps. Btw i love ur sempoi blog :-) -sabby-

sabby said... [Reply to Comments]

Try tekan blk kat keyboard yg ada scr lk /num lk tu yg kdg2 taip lain kuar lain. Hope it helps ya

chuppychubb said... [Reply to Comments]

peej try tukar dari UK keyboard ke US kat control panel tu... pastu make sure your INSERT keypad tu OFF.good luck :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...