Instagram : @peejburhan

eye candy.

wet kitchen aku kat belakang sangat la panjang.
so dpd sinki nak ke dapur memasak rasa jauh je nak berjalan.
kan mama kadang2 tidur rumah aku.
dia kadang2 masak sekali.
so dia kata penat dia nak berjalan-jalan.
so dia mintak ubah dapur memasak kasi dekat ngan sinki.
ok so aku n Mr.B alih la.


then mama suruh aku gantung benda belakang dapur tu.
sebab belakang tu dinding.
kang masak percik takleh lap pulak.
so gantung tikar getah (kahkahkah) senang nak lap.

so pergi belakang.
bukak pintu belakang.
aku suka bukak sebab berangin je rasa.
pastu suka tengok pokok2 hijau banyak.
aku sukaaaaaa gila pokok2 ni.
unlike Mr.B yang pantang aku tinggal kejap je dapur. dia tutup semua pintu. lock sendal segala.
takut sangat orang culik bini dia. aaaaaaaaaaarrghhhh.
jadi kerja sepuluh kali nak kena bukak ok. sabar je la.

so nway, masa aku tengah nak gantung benda belakang dapur tu.
tetiba aku dengar bunyi lelaki-lelaki macam jerit. aaaaaaaaaa *suara garau*
bila pandang ke pintu. nampak ramaiiiiiiiii gila lelaki tengah berlari-lari macam ke arah rumah aku.
aku yang blur time tu tetiba nak lari jugak ke arah depan. bangang gilaaa.
serious time tu aku macam hoi orang nak bergaduh ke apa ni?

rupanya orang nak lintas jalan.
kereta kat situ mmg laju2.
so sebab tu kot sampai menjerit dorang. haha. fear factor sangat.
rupanya bila tengok bebetul. mereka adelah abang-abang askar dpd kem belakang rumah.
abang ke? confirm adik kan. aku ni dah kertu. ;p
takpa panggil abang rasa macam geram sikit. eh? *kena panah petir*



dorang lintas jalan nak pergi solat jumaat.
comel je tengok.
sebab macam-macam warna ada.
siap sampin bagai. dah macam nak pergi beraya aku tengok.
ye la selalu orang mana ada pakai lengkap macam ni kan solat jumaat.
tapi sebab askar dorang memang kena kemas.







ramaiiiiii gila kau.
berlari aku ke depan amik hp pastu snap. dasar. hahahha
serious tak tau belakang tu ramai macam ni. i mean bujang la.
sebab aku ingat belakang tu macam tempat tinggal askar berkeluarga ke apa.

bila cakap kt mama dia kata mmg macam ni.
kadang2 nampak dorang exercise berlari la apa.
serious tak pernah tau. maybe dulu aku kecik sangat. heheh.

lepas ni tiap jumaat, time-time ni nak memasak di dapur la.
boleh cuci mata. hahhahaa
takda makna cuci mata. ni aku main snap je pun.
aku tak pakai speck. bukan nampak apa sangat. rabun.
lepas ni mungkin kita memasak sambil pakai spec. ;p

8 Comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Hehehe... Oklah tu boring2 kat dapur tu, ada jugak "view" yang cantik kan...

kisskiut said... [Reply to Comments]

peej... auwwwwww!

cikeyrah said... [Reply to Comments]

waa..kak.peej lepas nie da boleh cuci mata time masak . .hihihi

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha, kira nya tiap2 hari jumaat ada hiburan percuma di rumah peeja, jom kita serbuuuuu rumah peeja nak tumpang2 cuci mata tengok abang2 askar.

A.I said... [Reply to Comments]

Kahhhhhhhhhhh...kompom tetiap tghari jumaat kau dok kt ceruk dapor tu!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

pernah duduk kem sebulan, jadi menghadapi pemandangan macam ni jugak setiap hari.. lolx. tapi memang diorang semua baya adik-adik.. macam 19++ macam tu. hahah

Chic Mont said... [Reply to Comments]

..... apa alamat rumah tadi..? nak cari rumah utk dijual/disewa kat area situ.. ehem~

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

jgn ko ralit tgk hangit sudeh..heheheh...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...