Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : lewat malam

assalammualaikum....

hehe aku nie nak tumpang sekaki la pasal cite antu ko tu peeja..

blh je kan..sekurang2nya dok tambah2 cerita dalam entry ko...
nie pengalaman aku sendiri yang sampai bila bila pun memang aku xleh nak lupakan..

pengalaman pertama::


benda nie blaku time aku kerja sebelum kawin dalam tahun 2004..

dulu hosp yg aku keje nie selalu je system down sbb system komputer kat hosp tu lama ..
sllu kena stayback smpai tgh malam..
so jadikan cerita kejadian tu berlaku malam jumaat..
aku kena stayback smpai sume keje dah update gitu..kkwn seangkatan pon sama jgk..
hbs keje aku tgk dah pukul 12 lebih tghmalam..dah tntu kena balik jgk bab esk nak keje lg..
masa tu aku bawa kancil jer..
balik lalu ujong pasir..ko tau ujong pasir kt mana??


kt area duyong tu..so smpai kat jambatan duyong ada bus stop sebelah kiri..
aku nmpk ada sorg perempuan dok kat situ pakai bj serba putih..
aku gk jam dah kul 1pagi..
dalam hati aku cakap..apa kejadah la ppuan nie dok kat bus stop tgh2 malam nie..
lepas jer aku dari bus stop aku pndg cermin belakang..........

darah aku ttiba rsa menyirap smpai ke telinga...ttba rsa kebas gitu..
aku tgk ppuan tu dah xder kt bus stop pdhal baru jer lepas dr situ...
dlm kata aku pndang cermin blkg aku pndg tingkap sisi ..
aku rasa macam ada kelibat dekat tingkap blkg kate aku...
perggghh!!!mmg cuak tahap xterkata dah time tu..mmg dalam kepala dok pikir nie hantu!!!!!!!!!!!
mmg boleh nmpk dari lirik anak mata bnda alah tu dok ikut terbang sebelah jer tmpt aku drive..
aku xtau berapa laju aku bawa..sbb aku tekan padel minyak sehabis2nya...
dan xtau masa bila pulak hantu tu hilang..
mmg bpeluh2 sejuk wlaupun buka aircond..
giler la hantu tu..seb bek dia xikut aku blk sampai guma ja...
lepas tu klu kena stayback mmg serik la nak standby..
kkdg aku soh laki aku (dulu tunang aku) ambk hntr blk jer...


pengalaman kedua::


nie aku lalui baru jer bbpa bulan lalu masa ada family day kat desaru..

smpai sana dh maghrib..masa sampai sana,ada 3 buah resort/hotel la..
msa smpai tu aku punya la tsenyum sbb tgk hotel ptama tu cantik..class gitu 
skli tgk..team2 kitaorg still xmasuk hotel tu..
oo myb ada lg kat dpn..hotel k2 pon cantik blh tahan..
besih la nmpk dari luar..pon xmasuk jgk..
dah frust nie bab xjgk..tgk dpn ada resort..
rupanya kena stay kat resort tu..masa smpai t aku ckp kt laki aku.."erk..hujung hutan dia bg..pulak bangunan mcm dh lama tinggal jer..aduss" 


masa tu mmg dah rasa xsedap hati la..tgk psekitaran jer dh lain mcm belum bilik lg...
time masuk bilik lak ....
bygkan ye..kitaorg dok tgkt 2..bilik k3 hujung...

mmg xbest la..masuk je bilik..
bau hapak karpet..huhu xsuka la bau tu..
bab time tu awl2 preggy jd bau2 cmtu mmg aku kalah..
aku tgk blk air..huhu mcm dh lama xbguna..engker je 
gupe blk air..malap lak tu..
katil lak 2 singgle bed..ada pintu blh buka dok adap laut..
pintu tu xleh nak tutup2 since dr checkin smpai checkout..rapat cmtu jela bab kayu2 dh kembang..


bnda ni kena masa mlm ptama kt sna..
hbs event mlm tu dlm kul 11lbh masuk blk sbb ank2 dh nak tido..
aku masuk tido dgn princess je..
yg abg dok ikut ayahnye g dok kat lobby ngn kkwn..mcm org bujang ank aku tu..
yg nasrullah xbawa time tu.
masuk je bilik ,rehat2 pastu tidokan princess ..

dgn2 aku skli ttido..tp dlm kul 12 laki ngn ank aku blk..
buka pintu tus smbg tido blk..aku tido katil kat hujung dinding blk..
dekat pintu masuk la kiranya..jarak katil ngn dinding ada dlm selangkah kecil je..
dan.aku tido ngereng sambil tangan terjuntai ke bwh katil la..

mmg real tido..sekali aku rasa kat arah pgelangan tgn aku ada org cuit2..
banyak kali smpai aku boleh tjaga..
aku sangka naqiuddin yg bgn kejut nak buang air ke apa ke..
aku pon celikkn mata tp kuyu la time tu..
tiba2.aku nampak betul2 depan aku rambut hitam kusut mngurai tutup muka..dgn baju putih lusuh btl2 dkt muka aku...


nauzubillah lps tu seolah2 bnda tau yg aku dah tjaga..
bnda tu bgerak ke hujung kaki smbl mngilai kuat dan hilang..
masa tu mmg satu badan terasa sejuk..takut sgt..nak sebut Allahuakbar pon xblh apa lg nk pgl laki aku...
bila btl2 xder bunyi tu lg aku plahan2 buka mata duduk dan pndg keliling..
anak dara nyenyak tido sebelah..laki aku pulak elok bdengkur..
naqiuddin pon sedab selimut..
aku dah xtentu arah...
last2 aku baring tido adap adawiyah jejak ke pg..


ha lupa time tu aku tgk hp jam tepat 3am...
mak aiiii..gilerkan..yg xleh tahan aku mmg rasa nyata dan nmpk kelibat bnda tu..masyaAllah..
seb bek xnmpk muka..bab dalam blk time tu samar2...
jd..malam k2 aku pesan kat laki aku tido buka lampu bilik..dan aku baca yasin dlu sblm tido..
time balik aku dok tnya kkwn ppuan yg ada..rupanya 1st night tu ada 4org yg kena..

tp aku xtnya lebih2 bab mcm trsa2 lg time tu..
dn bgunan kitaorg stay tu dh 30thn rupanyer..giler la...serik aku
lepas kjadian tu klu laki aku ajk bcuti bila time nak tido mst aku rsa was2..
myb sbb aku msh tbyg2 dn trsa2 bnda tu dok cuit2 tgn aku...

huhu pnjg bjela lak story aku nie.

t ko copy paste je la kt blog..
aku pon dah lupa nama resort tu..
klu ingt blh bg spy jgn ada yg stay kt situ..
serammm sehhhh...


http://kasihabadi83.blogspot.com/

4 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Dah tinggal rumah sendiri buat entry hantu2 ni tak takut ke peeja, kalau aunty memang tak lah. Saya seraaaam ok.

peej said... [Reply to Comments]

ni dah set dpd last week. sebab tu ok. hehehe.

Aleesya Dania said... [Reply to Comments]

siot...aku taw tu hotel mne...desaru beach resort..mmg menyeramkan + bau busuk...ishhhh..mmg seram laaa..bru jer balik dari situ smlm...huhuuu

Aleesya Dania said... [Reply to Comments]

siot...aku taw hotel mne tu...damai desaru ..huhuuu..mmg menyeramkan+busuk hapak bau carpet...mmg xdpt nk tdo mlm..bru jer blik dari situ semalam.slmt x jumpa hantu tu...heheh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...