Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Cerita di Office

As slm Sis Peej, kita pun among your silent reader sbb suka baca cerita mistik walaupun penakut…
By the way, nak share jugalah some stories mories… tak tahula mistik ke tak… try baca dulu ye Sis Peej.


Kat Office

i)             Office kitorang ni kat level 11, tepi semua tingkat kaca see tru and tepi adalah kondo.  
Tp bila matahari dah takde, kira gelaplah cermin ni.  
Nak jadi cerita satu hari ni, husband lmbt sikit so kita mcm biasala continue buat kerja.. 
lepas tu, stop kejap nak sembahyang maghrib, dlm pukul 7 lebih mcm tu… 
kat depan tmpt kita ni, bilik bos, bilik dia dinding kaca tp kalau mlm still nampak jugalah apa kat dlm tu kiranya… 

So td dh Lepas sembhyg, siap lipat telekung, lipat sejadah semua… 
masa dah nak duduk balik tmpt kita, terperasan ada bayangan hitam kat depan tmpt kita ni… 
kira berhadapan dinding kaca bilik bos… 
mcm tak jauh, rasa dlm 7 tapak…  
Sbb nak kata pantulan dr cermin dinding mcm tak mungkin sbb bayangan tu mcm kat depan bukan kat tepi.. 
Wallahu alam, tp serius punyala takut… 
nak bergerak tkt… jd duduk senyap2 baca zikir dlm hati sambil tutup mata.  Alhamdulillah takde lg Nampak bayangan tu tp bulu roma memang meremang dan rasa mcm diperhatikan… 
tak tahulah maybe dah takut sgt mcm2 rasa pun datanglah kan…


ii)            … Lgpun kat office kitorang ni mcm keras sikit… 
biasa juga dengar kalau sesiapa dtg office time weekend akan dengar bunyi budak kecik lari2 nak g toilet…  
Bukan sorang tp ramai.  
Ada satu kes ni, member ni dia datang berdua, sorang dtg dgn anak dia (perempuan dlm Darjah 1), 
kebetulan masa nak masuk kat department kitorang ni, dia dgr bunyi budak kecik kat toilet, 
dia ingatkan anak member dia… tak tanya apa lah.. 
sekali esok time kerja dia pun saje tanya,  
member dia cakap, mana ada anak dia bergerak gi mana2… 
anak dia penakut… hahaha… tak tahulah anak siapa tu ye… 
Actually kat level lain pun kitorang pernah dengar cerita ni, 
dgr budak2 berlari2 dan gelak2 dlm office time weekend ataupun time stay back…


iii)           Ada sekali tu, sorang kawan ni dtg office time weekend juga, dlm 5,30 ptg baru dia balik la, rajin sungguh. 
Cuaca mcm mendung, hujan gerimis kot… 
masa dia nak tutup pintu tu, dia perasan mcm ada org, kat pintu tu, 
kira lobby memang kitorang ada letak bnyk sofa utk menunggu… 
dia Nampak kat sudut tepi ada satu lembaga warna mcm gelap tak jelas sgt tgh duduk kat situ dan tundukkan kepala… scarry… 
smpai skrg kalau balik tak lalu situ… 
Peristiwa ni jadi dlm tahun lepas…


iv)           Ni pun jd masa weekend, berlaku dlm office kitorang, siang2 dlm tengahari nak ke petang lah, waktu tak sure, tp nak cakap, cuacanya terang…  
Radio pasang, tiba2 mcm senyap, then bunyi balik… 
sampai kawan ni pergi betulkan tp jadi juga… 
okla takpe lagi sbb radio tu mmg dah bengong sikit… 
then, dia duduk kat tempat dia, biasala ada mug nk minum air, ada air ok, bergerak sendiri… 
mula2 dia tak perasan sbb yela buat kerja tak perasan, tp bila dia nak ambil mug tu nk minum eh, apasal mug ni makin jauh… 
last2 dia perhati betul2 mmg mug tu bergerak sikit2 mcm kena tarik dgn magnet… 
And pada hari kejadian, hanya dia sorang aje yg dtg office…  
takutnya kita… aii… tp yela tkt sgt pn tak boleh.. tawakal ajela… 
dah kena kerja ni… nk buat mcm mana kan… wallahu alam

Okla Sis Peej.. that’s all for now.. Insya’ Allah ada lg nk share.  
If nk publish tak kisah, and kalau nak kena edit pun tak kisah ye.
Actually tgh menaip ni pun rasa mcm meremang dah…
TQ
-MSW-

...........................................................

siapa yang nak share cerita expose mistik.
boleh email ke

nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title : Expose Mistik : ......(tajuk)....

thank u.
selamat malam jumaat. :D

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Takut nya tapi gatal nak baca jugek kan, sib baik uncle ada dalam bilek, nak ke dapur ambik air terus tak jadi.

lady scooter said... [Reply to Comments]

mug gerak sendri..hu3...seram tu!

Fndy said... [Reply to Comments]

kat office saya, kawan2 ofis saya die punya jahat mengalahkan hantu. hantu pun takut tengok

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...