Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : bayang-bayang misteri

salam..hai kak peej..
i'm ur silent reader yg tegar..hehe..
kadang2 kawan2 pun pelik sy gelak sorang2 coz cerite2 kat blog kak peej yg kelakar..hehe

ok, sy ade nak kongsi gak expose mistik sy sndiri..
maybe x berapa seram kot..tp bg sy,seram gak la..huhu..
kejadian ni berlaku wktu sy jadi urusetia kursus doktor pelatih kat pulau pangkor..
kami stay kat satu hotel (name hotel dirahsiakan)..
sy dpt sebilik ngan sorang akak ni..kak liza..

Bilik tu ade 2 single bed yg dipisahkan oleh lampu tido n suis yg melekat kat dinding tu..
kedudukan katil sy ade lah sebelah toilet..n depan katil ade tv..
lepas habis kelas malam tu,kak liza kate nak tido dulu..
sy x ngantuk lg dan sambung tengok tv..
waktu tu mmg x miss tgk cerite desperate housewive. 
before kak liza tido, die pesan kat sy nanti sebelum tido tutup lampu bilik n bukak lampu toilet. 
so,dalam pukul 12 malam ,rancangan pun dah habis sy pun rase nak tido & on kan lampu toilet mcm akak tu pesan..

lepas tu, sy x ingat pukul berapa sy ade terjage.
pastu sy ternampak mcm bayang2 org tengah berdiri sebelah toilet..
that means, depan katil sy la..(sy rabun jauh,sbb tu nmpak mcm bayang2 hitam je).. 
wktu tu sy pakai selimut n tutup sampai paras hidung..
sy mmg yakin betul la yg kak liza g toilet.

Esoknye , sebelum pegi masuk dewan, kak liza bukak cerite..
die tanye knp sy x bukak lampu toilet sebelum tido mcm yg die pesan.
Sy pelik la, sbb sy mmg yakin sebelum tido sy memang on lampu toilet tu n bilik x gelap gelite pun.
Sy lak tnye die, die ade x bangun pegi toilet tengah malam smalam..
die kate die x bangun g toilet atau tutup lampu pun..
Die cakap,  bilik gelap sgt n waktu die tgh meraba2 cari suis nak on kan lampu tido tu, tiba2 sy gelak.
Kak liza kate, die terus rase seram..
Sedangkan sy x sedar langsung dan sy bukan jenis tido mengigau..

Persoalannye skarang,sape yg sy nampak berdiri sebelah toilet tu ? 
dan sape yg tutup lampu toilet tu n ape motif sy tibe2 gelak waktu kak liza tgh cari suis lampu tido? 
huhu  lepas dr tu, mmg sy x berani dah nak jadi urusetia kat mane2 hotel dah..=p



cerite 2 : kanak-kanak..

Ni sekadar selingan cerite misteri yg jadik kat hotel gak..
tapi kene kat bos sy,namenye Pn.Ling(bukan name sebenar) waktu die berkursus.
Die cerite, waktu kat bilik hotel tu, tv kat bilik tu channel tv semua rosak kecuali 1 channel je dpt..channel kartun je ok..
die cakap x kan die nak tgk kartun je memanjang,..
so,die panggil juruteknik betulkan tv tu..
waktu juruteknik tu ade dlm bilik tu n betulkan tv tu, semua channel dh dpt..
elok je juruteknik tu pegi,channel kartun je dpt balik..

Pn. Ling cakap, maybe bilik tu ade antu kanak2 kot..
sebab tu channel kartun je yg dpt..
dah repair pun, channel kartun je yg ok..
hehe seram je sy dengar..


p/s : x tau nak habis kan cerite mcm ne..sorry ek kalo x seram,..tp bagi sy, seram gak..sbb sendiri yg rase..hehe..ok kak peej, slmt pengantin baru...=p..

1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Takut oi kalau tidur kat hotel ada kejadian2 macam ni, nasib baik aunty kalau tidur hotel sentiasa dengan uncle, kalau dia nak turun aunty ikut sama dah nama penakut harus lah ikut.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...