Instagram : @peejburhan

excited menunggu ni.

tak sihat la these few days.
aku rasa tahap pemalas tu memudaratkan diri sendiri.
wah drama tak ayat.
tak aku ni kan bangun je tak makan apa.
nanti petang baru sibuk masak sebab Mr.B nak balik.
so usually pukul 5-6pm baru la aku makan.

so aku rasa angin kot.
tapi takda la sakit perut terlampau ke apa.
cuma rasa pening n nak muntah.
masalahnya lepas makan pun rasa nak muntah pastu.
saiko jugak la.

rasa nak tidur je.
tapi if tidur bukan lagi sihat.
lagi sakit ada nanti.
so gagahkan diri buat kerja ke apa.
so semalam aktiviti vacuum n mop rumah.
sebab tension bila berjalan rasa berpasir n kaki kotor hitam.
depan rumah aku ni renovation.
then selang few rumah pun renovate jugak.
tu yang berabuk tu kot.
mentang2 nak raya dah. semua pakat cantikkan rumah.

sumpah penat.
mama siap ejek aku.
dia kata padan muka. selama ni relax je.
rumah sendiri semua kena buat sendiri. sobs.
tetiba rasa nak amik helper. wah kelas kau.
rumah sekangkang kera, ada hati nak helper.
tapi betul la kan.
boleh mintak kemaskan rumah.
gosokkan baju Mr.B ke.
gosok baju dia adalah seksa ok.
dah la super besar semua.
nak habiskan satu pun makan masa berapa jam.
ada sekali tu aku gosok baju dia sambil tengok sex n the city 2 kat tv.
dpd cerita start sampai abis.
aku baru gosok 4 shirt. 2 t-shirt n 2 seluar aje ok.
tsk. eh ke aku yang lembab?


semalam vain kejap.
feeling domestic goddess sebab semua benda buat.
wah goddess ke? heheheh. sepak diri sendiri.
tengok la tu. kening pun dah amazon.
tak sempat nak kasi bersih.
noy dah bising. aku kata takda masa. dia tak puas hati.
sebab katanya apa je aku buat.
hello. semua kot. siang buat kerja.
by the time malam aku dah tak kuasa la nak belek2 muka ke apa.
lantak situ.
plus. aku nak try kening tebal.
ada rupa khaleesi kat game og thrones tu tak.
kah kah kahhhhhhhhhh.

malam pulak tabita sampai.
sekarang aku amik atas orang.
reader aku jugak. dia ada banyak stock.
dia kata sayang sebab aku ramai customer kan.
setelah di fikirkan. aku kata ok la.
at least lepas ni aku takda perasaan stress menunggu barang sampai ke apa.
ada timing tepat bila barang sampai kat aku.




mengantuk sebenarnya ni.
tak cukup tidur.
semalam tidur lewat.
sebab pack tabita yang baru sampai.
sampai pukul berapa pagi tah.
sambil pack sambil tengok game of thrones season 2.
sukaaaaanya aku cerita dia. addicted.

kejap lagi nak pergi post office.
ingat nak pakai pick up service. tapi kejap lagi nak teman noy keluar.
pakai pick up ni tak dapat nak bergerak nanti.

semalam photog aku message kata nak datang KL hantar album aku.
kata kul 12 nak sampai.
bangun awal aku menunggu tapi takda lagi ni.
dah pukul 1pm ni.
dia manakah dia. takpa sat lagi aku text tanya.

oh lupa nak bagi tau.
oleh itu di umumkan tabita is back on track yea.
if nak order please email me at tabita.nhb@gmail.com.
jangan bagi kat personal email or apa2 medium yang lain.
n make sure time email tu isi terus order form tu.
jangan baru nak tanya harga la apa la.

ok la tu je.
tetiba iols lapar la.
nak carik apa boleh makan kasi alas perut. :)

24 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej..ngandung ker?

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej ntah2 ko Preggy kot

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja, baju hntar dobi jer gosok..rm1 to rm1.5 jer satu bj..hr ni hntar esok sisp..ada tempat leh buat hr sama gak..senng n lebih kemas..

Nanie@NMS said... [Reply to Comments]

Jgnlah biar perut kosong sayang, makan roti ker, biskut ker dgn milo. Itu pun cukup.
Meals jgn skip takut nanti gastrik.
Take care, mama love you.

Anonymous said... [Reply to Comments]

kakpeej nampak mcm susut skit laaaaaaa.... ;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kerja rumah memang memenatkan sebab tu kalau nak beli atau buat rumah tak payah lah yang besar2 macam banglo ke apa serius aunty cakap melalui pengalaman kalau rumah besar pun tak guna juga sebab anak2 hanya berada sementara je dengan kita lepas tu memasing dah kawin dan bawa diri sendiri, hah kita pulak masa tu dah tua dah tak larat nak mengemas.

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Patutlah mcm rasa lama menyepi... Rindu nak baca celoteh sis... Hehehe... Jgn tak makan sis... Paling tak larat or malas pun, pg2 tu minum la air panas n mkn roti or biskut... Alas perut org kata...nnt gastric lg payah... Seksa.... Tapi jeles kulit flawless je...

~nadyahoney~ said... [Reply to Comments]

mkn roti goreng celup telur la...sedappp n senang...

silenttalker said... [Reply to Comments]

kak . muka dh kecik . waa . dh kurus . serius . tahniah2 . eh

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Ko cari helper yang wat kerja time weekend Peej. Diorang boleh kemaskan rumah. Satu hari biasa dia charge dalam RM50-60.

=)

farra8979 said... [Reply to Comments]

bestnya, stok tabita dah banyak.. ^__^

akuiwana said... [Reply to Comments]

peej dah kurusssssss.jelesnyaa!

Anna Mohamed Amin said... [Reply to Comments]

kening tebal nampak muda! =)

Anonymous said... [Reply to Comments]

dah kurus lagi la cam wajah nora danish uuuu!!

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja aku ni pn tahap malas spi makan lewat kalau aku dok umah . and aku pnh je rs mcm ko spi st tahap msk angin/gastrik tu teruk. so better ko spare la biskut /roti bg alas jgn bg kosong sbb once dh kena sakit menggila tu mmg teruk beb. member aku spi kes kejang2 pitam2 gastrik punya psl. so harap ko boleh la elak sbb ape2 yg teruk jd. aku bukan tktkan ko tau , ni ikhlas ni.

anggunnya said... [Reply to Comments]

Visit anggunnya.com

kurus dan berseri-seri nampaknya!

Visit anggunnya.com

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

peeja, apasal ko nampak kurus beb...serious dowhh....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

makan sandwichhh bestnyaaa xD xpun megi tomyam. wahah

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej makin cantik lah...lama x singgah sini :)

axie said... [Reply to Comments]

peej makin slim lah

makchaq said... [Reply to Comments]

Salam

Makchaq dah bertahun baca blog ni.. tapi baru ni ingat nak komen..

Sebabnya gambar terbaru ni nampak kurus... ok la kalau berdiet.. tapi janganla sebab malas nak masak/makan 1 hari tak makan...klu dah kena gastrik susah...

eh.. tetiba nak berleter pulak apahal..
sorry la mak-mak memang macam ni.. berleter tu tanda concern

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej..u dah kuruslah...
x yah pi slimming centre pun leh kuruskan.. ;p

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

adik.. jeles r.. adik asyik2 tgk cite yg best2.. adik ajar r cam ner nak download2..

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

btol la....akak nampak dh kuwosss...........lg cantik! ehem...akak,dlu kan....time kita peknen pun xleh bau doyan....yg part penat tu pun sama...kikikikiki....apape pun kita doakan yg terbaik ok!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...