Instagram : @peejburhan

dalam hari.

hamagaddd. super duper busy.
2-3 hari ni ulang alik rumah mama sebab nak jumpa noy ada urusan la apa la.
tu yang nak mengadap internet pun kadang sempat kadang tak.
semalam langsung tak dapat online from pc.
dah lewat pagi baru ada masa.

kelmarin balik rumah tu.
buat urusan itu ini.
balik tengok ada parcel.
saje kepochi jenguk2.
eh nama aku.
terus berasa pelik sebab aku takda shopping online ke apa.
goyang2 berbunyi. macam cutleries je.
hadiah kawin kah? tapi dah pengantin basi ni.
takpa lets bukak.




rupanya dpd dalie.
hehehe. kad pun nak kelakar.
beriya aku baca siap ala2 macam lagu.
sekali dia kata tu bukan pantun. T__T


sukaaa.
sebab aku ada beli hari tu.
beli kat jusco je. rupanya jenis nipis tu. erk.
mana tau main capai je.
sebab janji ada. sebab ada sekali tu makan maggi pakai tangan kan.
so janji beli kan.
so dapat ini adalah suka.
nak tambah sila beli sendiri kat ikea nanti. kehhh.

oh malam tu pulak make time untuk jumpa huda n ice.
terkejut jugak bila ice cakap huda dah sarat sangat.
aku macam. heh? sarat? macam baru je jumpa hari tu n ok je.
ye last jumpa tu bila? time aku kawin tu semua.
sekarang dah berapa lama.
n terkejut sebab aku set kat otak july baby.
rupanya tak.
kira sekarang ni tunggu hari la. anything boleh deliver.
ok fine.

dah la time nak pergi tu drama sangat ok.
yang aku dah siap. tunggu noy.
sekali dia tak bagi aku naik kereta dia.
dia kata pergi asing. keji takkkk?
dia kata since aku kawin aku nanti nak balik awal la apa.
cepat boring la. so dia tak suka.
dia suruh pergi sendiri. nak balik senang, boleh terus gerak. tsk.
so kejam.


besar sangat dah perut dia kan.
tapi badan semua kecik je.
tapi dia kata naik banyak jugak.
tah aku yang tengok dpd mata kasar rasa still sama je dia.





noy makan asam pedas.
aku makan pasta.
gilaaaaaaa lambat pasta aku.
ada nak dekat sejam baru sampai kot.
tu pun lepas aku tanya. n muka emosi.
lapar gila kot. nak pitam.
orang punya semua dah sampai n dah habis.
aku punya still takda. sobs.
lupa lettew.






noy mengharapkan huda deliver before dia pergi kursus sebulan.
hopefully. kalau tak kena tunggu la kan.
huda dah la buat lawak je kat sana.
dia kata if tengah lepak macam ni, tetiba nak terberanak.
beranak kat prince court la.
ice dah geleng kepala dah. hahaha.

hari tu ice dah transfer video nikah.
tapi kat laptop noy.
nanti aku amik n upload.

eh ok la.
nak sambung bungkus  parcel.
kejap lagi nak pergi post office.
aku culik mama duduk rumah aku.
so mama tengah masak tu.
hahah derhaka kan. 
mama masak aku update blog.
byeeeeeeee....

15 Comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Aah besarnya...mesti bb besar ni... Sis bila lagi?hehehe..

lhmysh said... [Reply to Comments]

Salam,

Kak peej,bestnya rumah akak dgn rumah mak akak dekat..boleh main culik2 selalu bwak dtg rumah...seronot!

IEKAN78 said... [Reply to Comments]

besarnyeeee perut huda....mmg kalau time tunggu hari baby akan membesar dgn jayanya....so, yg besar baby, tp mak baby tk besar. tp kalau kes kak ie nih, yg besar mak baby, tp baby sedang2 ajer.....hhhhuuu...hhhuuu....jeles dgn huda!!

peej punye turn bila pulak..... :))

akuiwana said... [Reply to Comments]

nice top!ni yg stanza styliska tu eh?

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

hahahahahhaha~
culik mama sendiri takpe...
of coz ur mama rela peej
:)

shuweet said... [Reply to Comments]

besar nyer perut huda..haah badan die maintain je yang beza tang perut..

kakchik@ella said... [Reply to Comments]

dlm byk2 hadiah kan, KC paling suka dpt suduuuu .. dpt byk2 pun takpe sbb sudu kat rmh slalu hilang. Asben KC cakap "Ni mesti awak terbuang'. Tah apa-apa .. Ada ke org bodoh nak buang sudu, kan Peej kannnn.

Kimchi said... [Reply to Comments]

I tertunggu2 your entry, Peej. Welcome back to the cyber world!

Kimchi said... [Reply to Comments]

I tertunggu2 your entry, Peej. Welcome back to the cyber world!

dedalie said... [Reply to Comments]

hehehe glad u like it.. all the blessings and happiness to u n mr.B k :)

dedalie said... [Reply to Comments]

hehehe glad u like it.. all the blessings and happiness to u n mr.B k :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

lolx makan maggi pakai tgn?! *tgh membayangkan* bagus tu ko dpt set sudu garfu.. sungguh bertepatan!! :P

Azza Azman said... [Reply to Comments]

wah...best la hadiah dapat lagi sampai sekarang... masih terasa pengantin baru huhu

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

tgk perut huda tu kan.. mak ai.. x padan dgn org nya.. org kecik perut dia mmg besar.. kalau dia dah bersalin.. ucapkan tahniah yer.. to ice also.. adik bila lagi.. x sabar nak tgk adik punya turn lak.. mesti comei jer tgk bila pakai uniform nanti..huhuhu..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Betul lah peeja, perut huda nampak besar tapi tenguk badan dia macam biasa je, semuga dia selamat melahirkan anak yang pertama dengan sempurna insyaallah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...