Instagram : @peejburhan

bebel-bebel hari isnin #2

baru lepas makan.
nice kan makan kul 11pm. hahah.
makan nasi ngan masak lemak ikan merah. lazat.

sambil makan sambil teringat masakan uncle akhil aku.
last saturday ada pergi rumah dia.
langkah kanan.
uncle makan masak lemak cili api ikan baung ngan bacang. eh bacang ke nama dia?
whatevs.
dah lamaaaa tak makan masak lemak uncle.
last was last year kot. masa buat tahlil tak silap.
memula aku tak makan sbb still kenyang dinner ngan Mr.B earlier.
tengok mama n noy makan tak abis kata sedap.
terus makan jugak. heeheh.
hamagaddd sedap tak terhingga la.
masak lemak paling sedap pernah makan.
so far takda sapa lagi la boleh lawan. :D
maybe sebab aku pun bukan kenal ramai orang nogori kan. ;p

excited pulak nak pindah.
excited sebab akhirnya pindah.
selama ni berulang alik kan. lepas ni takda lagi.
tapi dalam excited rasa emo pun ada gak.
takuit lonely nanti.
ye la asyik sorang je nanti kan.
hari tu sembang ngan noy.
dia kata dia sebenarnya emo.
dia kata selalu lepas dia balik kerja mesti ada je muka aku.
nanti aku dengar la cerita-cerita dia.
sekarang dah takda dah.
aku dah tidur bilik lain.
pastu dia kata banyak kali dia bangun tidur dia rasa lost.
sebab takda siapa. selalu ada je aku sebelah dia.
ini tipu. sebab selalu aku bangun awal dpd dia okey.
ok maybe selalu aku ada dalam bilik la.
aku akan buat bising dalam bilik.
so dia terpaksa bangun sambil maki-maki. hahah.

wah emo ke?
ku ingat dah suka aku.
sebab masa memula hari tu.
siap marah sangat la aku masuk bilik dia.
kata dah bukan bilik bersama.
eeeee eksyen.

aku pun tak tau la nanti macam mana.
selalu bangun nanti nampak family members.
nanti dah takda dah. sobs.
hopefully dorang rajin la lepak rumah aku. heheh.

esok nak panggil electrician.
nak buat beberapa main plug baru.
pasang lampu la apa.
n maybe nak ubah kedudukan kipas.
sebab electrician before this agak bengong.
ada ke pasang kipas kat beam.
pastu siap letak batang tu. kan kipas ada batang.
usually if siling rendah. kau takyah la pasang batang.
ni bukan siling rendah. dia letak kat beam terus. bengong.
kau tau la Mr.B tu tinggi macam mana.
dah banyak kali risau takut kena dia.
kita orang ni takpa la. katik je semua kan.

sekali hari tu memang kena ok.
memang la akan fikir, jangan la kau angkat tangan ke apa.
masalahnya if benda nak jadi kan.
oh kipas tu ngan Mr.B ada la agaknya few jengkal je. pffftt.
so time tu dia lipat alas meja sebab nak bawak balik basuh.
dia gi angkat tangan. tangggggg kena ok.
terkejut dia n gelak je.
dia kata tak luka. takpa.
sekali balik rumah memang luka. dua jari ada garis luka.
nasib tak putus. hish careless pun ada dia ni.
tu satu. satu lagi risau.
dia dah la tinggi. let say la dia dukung budak ke apa.
kang budak tu happy angkat tangan.
tak pasal kena tangan anak orang. nauzubillah.
so kena buat itu.
oh n nak letak doorbell.
kang orang datang bagi salam aku tak dengar ke apa.
aku ni pekok jugak kekadang.
jangan bebudak area rumah aku suka main bell sudah.
tak kelakar. dah la kesepian.
takpa. if ada yang kaki main aku kejar ngan penyapu.
ewah macam la kuat sangat lari kan.

so siang esok bawak semua barang.
malam dah start la tidur. ;p
hope semua ok.
dah la hari tu jumpa jiran.
Mr.B memang jenis rajin berkawan.
so semua dah kenal dia. aku je suka kurung dalam rumah.

so hari tu makan.
nampak la pakcik tu pun otw ke kedai sama.
bersembang dorang.
then pakcik tu datang kat aku.
sebab dia nak tengok aku.
dia kata dulu tengok time aku kecik.
ye laaaa. dulu aku tadika pokcik.
pastu dia kata bila nak pindah.
aku kata soon. lagi 2-3 hari ni.
dia kata pindah la terus. buat apa tinggal rumah lama sangat.
nanti hantu duduk.
kiwokkkk. tak kelakar ok pakcik.

so far aku pergi dah berkali.
lama duduk n all.
Alhamdulillah ok je.
takda apa pulak.
tapi time tu ramai. nanti sorang tak tau la kan.
harap takda apa la.
tapi orang suka menakutkan aku.
tak suka ok.

oh lagi satu.
even lusa akan masuk internet.
n astro maybe soon.
still aku dapat rasa aku akan sangat keseorangan.
sebab berapa lama sangat kau boleh mengadap internet kan.
n tv pun kadang bukan ada cerita best sangat.
mesti akan sampai tahap tak tau nak buat apa dah.
so, aku nak download series la.
oleh itu aku nak cadangan korang.
series apa yang best untuk di download.
sila bagi cadangan di kotak komen :)

beriya kata nak download kan.
padahal aku download pun tak reti.
i mean series n movies la.
takpa nanti ku tanya noy.
dia rajin download.
n berpuluh kali gak dia ajar. tapi aku tak amik kisah.
so tak tangkap.
ye la. dah dia download. buat apa aku susah2 nak buat kan.
tengok dpd laptop dia je la.
noy dah nak berpisah. baru la aku terhegeh. ;p

ok tu je. sekian bebelan hari isnin ku.
nak mandi later. ta-ta.

19 Comments:

koalasaurus said... [Reply to Comments]

download game of thrones! ala ala lord of the rings, tapi serious best :) smash pun best, dia broadway musical mcm glee tapi version gempak and tak drama bodoh mcm glee.

cerita suits pun best cz lelaki dia sangatlah cute and story line best :D
happy downloading!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

silalah marathon 'how i met your mother'. best ok! kelakar pulak tu. confirm rasa lovey dovey dan tak kesepian ;)

peej said... [Reply to Comments]

koala - omg. mmg nak sangat download GOT tu. sebab nampak kat hbo mcm best. tp since tak ikut. so lost. so mmg plan nak download. n akan try check out smash tu. walau sebenarnya tak suka sgt musical. tp dulu tgk hairspray best jugak. n dream girls. tp tu movie la kan. :)

wani - ramai kata best kan. tapi malas pulak nak ikut sebab dia dah terlaluuuu banyak season. letih tu nak download n tgk semua.

cik shima said... [Reply to Comments]

revenge!

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku br follow revenge. Gossip girl lagi, desperate housewives. Depends pd ko suka cerita jenis mcm mana la..

Anne mahli said... [Reply to Comments]

peej,nak tanya..kat website apa nak dload movie?saya langsung xtau nak dwnload kat website apa...huhu

peej said... [Reply to Comments]

cik shima - oh tajuk cerita ke. ingat apa la tetiba revenge! ingat marah kat kitew. hahaha.

buyui - best ke revenge tu. ok akan check out jugak. noy follow gossip girl. asyik paksa aku. aku follow sampai season 3 je ari tu. heheh

anne - kat torrent tak silap. tapi tu la. banyak plak cara2 nya. sendiri tak tau ni. kena mintak noy ajarkan again. ;p

koalasaurus said... [Reply to Comments]

download je kat website ni kat.ph
but before that kena download utorrent la. then search pape cerita nak download kat kat.ph, load the link and then nnt auto download kat utorrent :) GOT mmg wajib download. best gilaaaa~ ;)

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Pretty Little Liars & The Vampire Diaries :)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

aku nk bagi cadangan.. apa kata ko pegi pasar tiap2 pagi.. beli ikan fresh... sayuran... pastu ko balik.. ko masak slow2.. cukup time laki balik keja.. ko susun ala-ala buffet.. hujung meja sini sampai hujung meja sana.. muahahaha.. mesti laki sayang, dapat pahala...muahahah... tak kelaka yeh?

NorMala @ KakakSatu said... [Reply to Comments]

alaa.. adik.. kalau dah belajar cara2 ngan noy.. buatlah entry.. bg tunjuk ajar kat akk yg x berape nak tahu ni gak.. akk nak gak download2 sume ni bagai.. tapi x reti...pis2 kacang pis..

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

peej banyak kot best...
reality shows ke pn boleh download ok..
hahahahahahah~
aku giler korea nye reality shows..
bapak kelakar...
ce try nanti...
running man ke, married couple ke,

atam said... [Reply to Comments]

hi semua...

peej, ini first time akk comment kat blog awak.. sorry menyampuk eh, korang gi sini korang, nk movie ke, series ke semua ada!

http://www.free-tv-video-online.me/

slamat menonton!!!

akuiwana said... [Reply to Comments]

how i met your mother harusss!kelakar gila okeh.aku dah marathon nak dekat 10 kali from season 1 tapi still gelak pecah perut jugak.then two n half men pun best.ohh ya modern family pun klakar.yang tu baru lagi tak silap.so banyak season lagi.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah kita dah se geng lah, aunty pun tinggal sorang setelah afiq pergi sambung belajar Uitm kuantan, terpinga pinga kat dalam rumah, rumah dah jauh dari orang boleh jadi gila lah macam ni. Penat dah nak ikut uncle, ikut kalau pergi outstation je.

Shahrizat said... [Reply to Comments]

peeja...nanti layanah cerita korea...takyah download terus main je cerita tu...banyak okeh. dengna unifi memang laju jee..boleh layan running man jugak . selalu saya layan kat kimchidrama dan epdrama ...selamat berpindah ke rumah baru.

susumanis said... [Reply to Comments]

peej..ko buat baby cecepat so kau pasti x kesepian..muahaha

susumanis said... [Reply to Comments]

peej..ko buat baby cecepat so kau pasti x kesepian..muahaha

Azza Azman said... [Reply to Comments]

download je ONCE UPON THE TIME... best je. smash pun best.

g kat team.hana

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...