#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

nak jugak feeling collagen. so EPHYRA it is.

[sticky post - scroll down for new entry]

sebelum ni aku memang tak pernah amik kisah la pasal kecantikkan ke apa semua ni.
hentam je. sebab rasa macam takda masalah je muka ni, kulit ke, apa je la.
matiklah perasan. padahal hazab.
skincare ke apa semua tak pakai.
if pakai pun ada la tak sampai seminggu. lepas tu tak kuasa.

then aku start pakai tabita tu kan.
then baru nampak beza rupa kalau pakai skincare ngan tak pakai.
ok la part tu settle.
walaupun muka aku sekarang tengah horror gila.
sebab hari tu nak sangat tan. sun bathing bagai. amik kau. dayang senandung terus.
takpa. Inysyallah nanti ok.

sekarang umur dah 29 tahun.
maybe to some people muda la apa.
tapi hanya diri sendiri je tau.
memang la tak tua mana. tapi badan kau dah rasa lesu semua tu.
kulit dah tak macam zaman masa lebih muda dulu.
memanglah skincare membantu luaran.
tapi dalaman?
so sekarang mencari produk untuk dalaman pulak.

tengok jugak la sana sini orang pakai collagen.
tapi nak pakai mak tak mampu uolls.
tengok noy beli dulu pun rasa nak pitam.
ye la berapa botol pun dah ratusan. gilo apo.

then elok few days lepas kahwin someone approach me.
kata dia ada collagen. nak suruh aku try.
baru je masuk market.
setelah few test n formula akhirnya dapat keluarkan the best formula yang sesuai untuk PEREMPUAN and LELAKI.
yes lelaki pun boleh minum ni. lelaki now days pun ramai yang conscious bab-bab kecantikan ni kan.


ni lah collagen tu. Ephyra nama dia.
dalam ni ada 30 sachet. which is banyak bagi aku. tahan sebulan.

aku bagi tau sikit Ephyra ni ingredient dia apa yea.
  • Collagen laut dalam - collagen tulen yan dihasilkan daripada spesis ikan putih laut dalam daripada Perancis. So ikan laut dalam bebas daripada pencemaran alam sekitar.
  • Acai Berry 
  • Acasia Gum
  • L-Glutatione
  • Asthaxanthin
  • Serbuk tomato
  • Ceri Accerola
  • Ekstrak Bunga Marigold
  • Superberi
if nak baca apa fungsi semua ingredient ni boleh baca kat bawah ni.

:: click for larger view ::




so far dah nak masuk 3 weeks aku pakai.
napa macam banyak je lagi sachet dia?
sebab aku kan tak berapa nak kaya.
so aku amik selang sehari. tak amik hari-hari. kasi penjimatan maksima.
dah la noy pun sibuk cukai. tapi takpa. abis nanti dia pulak punya turn beli kan. :)

Kelebihan Ephyra ni ialah seperti berikut.

  • Menjadikan kulit lebih anjal, halus and cerah berseri
  • Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Formula anti penuaan yang berkesan
  • Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
  • Melancarkan system pencernaan dalam badan
  • Mengurangkan kadar kolestrol
  • Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  • Meningkatkan system imunisasi
  • Mengatasi masalah insomnia
  • Mengawal berat badan dan meningkatkan metobolisma
  • Melegakan sakit dan radang sendi
  • Menjaga kesihatan kardivaskular
of coz bukan dalam sekejapan kau nampak semua tu.
tapi katanya kesan akan lebih terserlah dalam 3-4 minggu.
cukup la 30 sachet kan.
apa-apa pun lain orang lain kulit dia kan n badan.
ada yang dalam seminggu dah nampak.
aku ni pulak minum selang sehari.
smoking lak tu. harus la tak nampak tang kulit. slow sikit la.
if nampak pun aku tak sedar kot.
kang aku kata berkesannya. nampak sangat menipunya tu.

tapi daripada point kat atas tu.
aku listkan apa yang aku sendiri rasa n nampak perubahan dia.
  • rambut lebih sihat, bersinar n lembut - yang ni aku rasa ye. sebab kan. rambut aku halus n lembut je rasa. aku kan baru balik daripada pantai. aku suka rambut pantai sebab rambut aku usually akan jadi kerinting halus n kembang gila. rambut besar. lawa je rasa. tapi hari tu berapa hari kat sana. benda tu tak jadi. rambut aku maintain lembut n halus. so kuncup je. so aku ikat siput je sana. so tang ni aku rasa dah start nampak kat aku.
  • system pencernaan - yes. berjalan lancar sekali. takda masalah terseksa. hahahha.
  • meningkat tenaga dan daya ingatan - tang daya ingatan tak sure. sbb tak fokus tang tu pulak. tapi tang tenaga seriousssssssssss ok. ini takda tipu. selalu aku malas gila je. since minum ni memang terasa la bertenaga. hayak la kemana pun. takda pun nap ke apa. elok je takda masalah. sukaaaaa.
  • system imunisasi - yang ni pun aku rasa bagus. sebab the other day Mr.B demam. aku dah risau takut menyangkit. sebab dia ni selsema tapi sesuka hati tala hidung dia kat hidung aku. aaaa. nak tolak tak mithali pulak. so pasrah je. Alhamdulillah ok takda menyangkit. so dapat ke pantai dengan sihatnya. now noy pulak demam. n yeah, Alhamdulillah so far badan aku ok takda menyangkit ke apa. :)
  • masalah insomnia - korang pun tau kan aku ni burung hantu. tidur mesti after subuh macam tu. kalau tak aku tak perasan. tapi bila baca ni baru sedar n tau jawapan dia. for the past couple of weeks. aku akan mengantuk awal. pukul 11ish dah ngantuk. n usually by 12 or 1am aku dah tidur. bangun again around 3ish sebab suami balik. then terus sambung tidur again. melekat-lekat je mata ni. yang bestnya tidur awal ni. aku akan terjaga awal time suami nak pergi kerja. sopan la sikit kan. kalau tak dia gi kerja, aku membongkang lagi. hope tak lama lagi aku akan kembali tidur macam orang normal.
so far yang tu la aku nampak.
kulit maybe ada.
tapi tak sure.
taknak la memandai cakap kan. ;p


Cara Pengambilan

cukup ngan 1 sachet sehari. pagi or malam sebelum tidur.
if nak lagi best amik la pagi n malam. tapi kelasss kau minum 2 sachet sehari. 
macam aku amik selang sehari. if rasa aktiviti banyak. aku amik jugak tiap hari.
sebab aku nak untuk tenaga tu.

Untuk penyerapan maksimum, minum ni dalam keadaan perut kosong.
Untuk hasil yang lebih baik, make sure minum air 8 gelas sehari.
takda masalah kat situ sebab aku memang kuat minum air masak :)


cara bancuh.
aku pakai mug size sederhana.
masukkan Ephyra tu.
then tuang air sejuk kasi penuh.



dia akan berketul macam ni.
sebab adanya acasia gum tu.
so guna sudu tu kau larutkan.
aku picit2 je yang ketul2 tepi mug ngan sudu.


akan jadi macam ni.
oh Ephyra ni perisa tutti frutti.
so adalah sedap. walaupun warna nampak horror.
memula nak try minum seram je. bila minum sedap. manis, masam sikit.
tak tau la orang. tapi aku minum ni ok je.
katanya if bancuh ngan fresh milk lagi best. aku tak pernah try.
aku ni pemalash. hahah.
janji tak skip minum pun cukup baik ni.
mesti sedap if buat ngan fresh milk tu. mesti akan rasa macam froyo tutti frutti tu.
oh make sure bancuh ngan air sejuk ye. bukan air panas.



:: nutrition info. click for larger view::

So if korang memang tengah mencari Collagen.
Why don't give Ephyra a try.

Normal Price untuk sekotak Ephyra (30 sachets) = RM197

Beli 2 kotak dan ke atas akan bagi special price.

If korang berminat boleh email aku

Email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
Title : Ephyra

untuk postage free sahaja.
if siapa nak pick up sendiri pun boleh. kita COD je.

aku interested nak jual sebab aku pakai. n rasa berkesan ngan aku la.
dah try sendiri amik, n nampak beza, baru aku berani nak jual.
hope ngan korang pun berkesan.
yeay. mari la sama-sama kita jadi beauty conscious. heheh.
skincare dah. collagen dah.
lepas ni beauty product apa pulak aku pakai kan. keh keh.
if ada menarik aku try n if best akan ku jual juga.
wahhhh. :)




7 Comments:

eyda said... [Reply to Comments]

Wah.. Mmg tgh mencari kolagen sbb umur nk masuk 32, anak nk masuk 3 tapi kulit cam kusam rase nk nanges tengok, horror.. 198 ye.. Menariks, nanti i email u peej...

farra8979 said... [Reply to Comments]

wah, macam menarik...

ms boyot said... [Reply to Comments]

kt pun ngah gna skang...cilok mak punya...tapi asal murah bebenor...mak kta beli mahal...tulen ka??kalu tulen hbs nanti nak beli ngan u

~i just lose 11 kgs in 2 weeks!
azamtahunbaru.blogspot.com

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, aunty baru je guna marvelous yang chef wan jadi duta tu, serina anak dia yang rekomen baru try sebulan so belum nampak apa2 lagi, baru guna kalau tak de kesan nanti baru lah boleh cuba yang peeja jual ni ya.

Preloved Shop said... [Reply to Comments]

fyi apa-apa produk yg ada collagen and glutathione mmg bagus..i pon amik tapi brand lain :), kalau rajin google la pasal glutathione ni akan mencerah kan kulit kita..ramai artis amik..

azwayuya said... [Reply to Comments]

Salam kak peej. nak tanya ephyra ni sesuai tak untuk org yang ada sakit jantung? saya belikan untuk mak, tapi dia takut nak makan sebab tak sure boleh makan ke tak. TMinta pendapat ye kak. TQ

cikpuansue said... [Reply to Comments]

teringin nak try...
mahalnya untuk menjadi cantik kan.....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...