Instagram : @peejburhan

my jonet. my superstar

wah tajuk tak agak-agak kan.
biarlah. kata kesayangan kan.

3 weeks back ada orang ReTweet farah fauzana.
pasal cerita Capt Dr. J. ada la pic.
so dia tanya tu jonet ke.
tengok pic mmg dia.
tanya jonet. jonet kata ye.
dalam tweet fafau kata next week keluar.
so gigih aku duduk depan tv nak tgk jonet.
sekali takda.
rupanya last week baru keluar.
pun gigih depan tv ok.

dah la daripada cerita jonet lawak je.
memula dia kat office dia.
dah pasal camera semua.
tetiba dia terkebil-kebil.
terus fafau kata, "takpa relax, saya tau tak selesa kan. semua orang macam ni.
jonet, " saya memang tak biasa. apa kata kita buat tempat lain. awak amik pic time saya jumpa patient. saya pun ada dua lagi nak kena check ni"

ewah tetiba dia pulak feeling director. over sangat kan.
dia kata fafau super friendly.
n team production happy sebab dorang kata record jonet ni antara 3 yang tersenang.
kejap je. some tu untuk cerita 5 mins pun amik masa sampai 3-4 jam.
gituh. payah jugak kan.

nway. last sunday tu siap standby depan tv.
aku pegang camera nak snap pic.
noy lak letak laptop depan tv record. n record again ngan camera.
gigih kan.














kemain excited nampak dia. heheh.
comel je.
sebijik je sama kat luar n dalam tv.
cara cakap semua tu.
dia memang tegas macam tu.
tapi kadang-kadang ada je lawak dia.

siapa yang tak dapat tengok last week.
sini aku share.
ewah. over tak.




sorry tak dapat mengawal excited tu. so kita orang gelak2 n jerit sikit.
paling bising noy la. sebab dia yang duduk depan tv. aku kat belakang sikit.
tapi yang bising kelentung kelentang tu bukan kita orang.
tu mama. dia kan tak dengar. alih2 pinggan or mug punya la bising.
pastu ada part tu dengar bunyi loceng kan?
tu kucing nyibuks. hahahah.

lawak je jonet.
sempat promote single. haha.
ok dia kata takda niat. ;p
tapi tetiba cakap suka nyanyi n sensetip memang tak tahan. 

jojo lebiu.


17 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

aku baca tweet ko..pastu gigih nak tengok nona...sudahnyer kene g umah mak sedara kat taiping...pastu paling sedih buka tv3..harammm..tak clear...terus tak dpt nak nengok jonet

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said... [Reply to Comments]

hehehe nana tgk nona ritu.....mmg cute jerk jonet tue yerk...hehehe sempoi...ingatkan apaler keja dia rupanyer doktor ....

strawberi said... [Reply to Comments]

tgk jugak..hihi..salute tau kt jonet

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

kang i dah bagitau u yang jonet keluar nona which i pulak terexcited lebih walhal jonet pun tak kenal i...

mula2 fafau cakap tu, tetiba jer rasa eh kang si jonet kan... sekali haa kau...

terus panggil anak buah... cakap kat dia ni si jonet ni kawan si peej burhan.. tapi minah tu blurr sebab dia tak tahu...

NorMala @ KaKakSaTu said... [Reply to Comments]

Huhuhu.. Sker nyer die.. Dr.jonet..nak otograp..sain sini plzzz...heeee

linda said... [Reply to Comments]

pija,

jangan kan ko eksited, aku yg xde kene mengena ni pun eksited :P aku bajet2 ade nk tunjuk pic kat Afghan yg tasik dia lawa yg Jonet dok swim tu lagi. Heh

shiela said... [Reply to Comments]

kite pun xcited nak tgk..sbb tau jonet dari blog peeja..hehe..cmtu rupenye die..

EdaManAli said... [Reply to Comments]

Comel dr.Jonet ade dimple...

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

nape aku tak pernah jumpa die kat gemas??? ish! mak aku kje kat kem sana!

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

OMG WOWWWWW!!! tatau pulak Jonet Dr. askar. Dulu aku cita-cita nak jadik doctok askar jugak. Tapi tak kesampaian. Angan2 je uols. Tabik spring kat Jonet!!! Weeee :DD *kak Jonet nak saiiinnnnnnn :P

Sira-Chan ;) said... [Reply to Comments]

saya pun gigih tau nak nengok si Dr.Juhanis yang selalu dibaca je dalam blog peej ni. tak sempat nak tgk kat Nona, gigih bukak tonton kat opis. *oppsss*. anyway, Jojo mmg super cool lah. tabik!

xshajiax said... [Reply to Comments]

dah bape tahun tak tgk Nona tiba2 last week tertengok..bila tengok Captain Dr Juhanis ni, rasa mcm kenal jer..siap ckp lg kt my cousin, aku rs ni kwn blogger Peej tu la muka sebijik jer..sekali betul..gile la tak sangka Jonet is Captain Doctor...gile respect! mmg kagum..excited dgr dia cerita especially pengalaman time kt Afganistan..bukan sng nk merasai pengalaman mcm tu..sy mmg teringin but my line of work takde kena mengena utk ke sana...all the best Doc Jonet...!! best Peej dpt kwn mcm ni..very the rare ;)

AzNuRuL AzMaN said... [Reply to Comments]

ingatkan suara jonet besar..nampak cam ganas je kan..rupanya sgt feminin..=) suara saya lagi besar kot walau nampak sgt pompuan..=P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun nak tumpang sekaki cerita kat sini. Sibuk suruh uncle dan Afiq duduk dpan tv tengok Jonet lepas tu panggil si Wan sampai terlupa wan pergi main takraw kat taman perumahan ada pertandingan, lepaas tu bila Jonet muncul siap cerita kat Afiq ha ni lah kawan baik kak peeja tu yang kita nampak dia kat majlis pwrkahwinan kat peeja, terpinga pinga anak aunty nak mengingat kan Jonet.

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

senyummm je jonet....hihihihi...

rimieilya said... [Reply to Comments]

sy pn tgk nona ahad lepas.bila tgk part y pakai baju askar tu rasa cam penah tengok je rupa doktor dlm tv tu...rupanye kak jonet.hehe...pttla cam pnh tgk sb slalu tgk dlm blog akak...cayala kak jonet

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

hahah aku tengok!!!! jonet ko ni memang gila sempoi.. askar pompuan aku memang tabik spring habis.. hai jonet, i peminat u *panggg kena tapak muka ngan boots jonet*

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...