Instagram : @peejburhan

mr&mrs

before apa-apa. nak bagi tau ni semua pic lama.
ok tak lama mana la. dalam few months ni la.
jangan ingat ni pic baru feeling honeymoon ke apa pulak.

ye la selama ni kan aku blur sana sini.
now dah kawin. boleh la letak.
tadi load kat fb je.
before delete dalam camera.
sebab camera dah banyak melampau pic.
bila load. halfway dia hilang. then ke load again.
agak annoying. so aku delete banyak pic. supaya takda la loading time lama sangat, pastu menggila kan.

selama ni aku pose tepi kotak putih blur-blur kan.
sekarang dah ada orangnya. :D
misteri la sangat kan. padahalllllllllllll.....

:: no. aku bukan ketot. aku 5'4". normal ye. dia yang tinggi 6'1". aku pakai wedges 6inch pun tetap rendah :| dia duduk aku berdiri baru kita orang sama tinggi. hahah. badut sangat. ::

:: gambar ni bukan aku posing. tapi candid ye. ::

:: gambar ni dia bukan tengok tetek or leher atau sebagainya. dia memang suka pose macam ni. konon model sangat la tak pandang camera muka nak ketat-ketat. tah apa-apa kan. macam aku syok sendiri. dah biasa tu. ::

:: lepas kena sound baru reti nak pandang camera n senyum ::

:: sekarang aku dah pasrah kalau dia nak buat gaya rambut apa pun. paling horror rambut indomie ni la. hahaha. dia buat lawak kata nak simpan panjang supaya time kawin boleh rambut macam alleycat. sakit hati,sakit hati *gaya ropie cakap*. dulu selalu la marah. sekarang suka dia la. :: 

:: time hiv hari tu. getik gila amik pic macam ni. lantakkkk ::

pic bawah ni pulak aku saje paksa dia amik pic.
nampak pun kan muka kena paksa. hahaha.
sebab time tu aku pergi trial make up ngan faressa.
feeling macam lawa. sanggup tak cuci make up. hahah.
so ben datang tu.
dia sibuk mengemas depan. ye dia memang suka carik kerja.
so dia settle je. kasi minum air.
ngan peluh tu. aku paksa amik pic. keh keh.


tadi mama tanya.
kenapa mata dia kecik sebelah. dia sakit mata ke? dia gosok mata kot.
me : takkk! sebab dia suka muka senget-senget. konon pose model.
ish sabar je la diri ini.
cea matiklah kutuk laki sendiri.
padahal pic aku yang last tu pun sama je.
oh dia pun suka kutuk aku ok.
dia kata apesal semua pic aku mulut itik.  T__________T
siap buat gaya mengajuk.
tak sukerrrrrrrrrrrrrrr.

oh kan ramai yang ala-ala kenal tak kenal je dia kan.
macam eh orang yang sama ke? bukan ke?
pastu tadi ada pulak tanya. apesal hidung dia merah-merah.
aku geram lalu memicit2 ke.
kosser ok!!!

kisahnya begini.
benda berlaku masa aku takda ngan dia ye.
masa aku terjumpa dia tu. ada la kes dia.
sebab jonet la ni. n noy suruh aku mintak pertolongan ben ni. walaupun rasa malas gila time tu. 
nak taknak. tu yang kena jugak jumpa.
dia suka la. menyengih jeeee. aku nyampah je time tu.
kemain kau eksyen ye debab. hahahahha

time jumpa tu, aku dah rasa apesal hidung dia ni pelik. bengkak semacam.
lalu aku tanya.

me : u buat hidung ke?
him : eh tak la.
me : yeeee. apesal semacam. bengkak je.
him : kena sengat tebuan ni.

aku yang bengong ni memang percaya je.
tapi pandai pulak tebuan tu sengat tang hidung kan.
sampai la dah lama.
tah macam mana dah rapat again.
n sembang. dia cerita la kisah sebenar.

dia ni kesayangan boss sikit.
so boss bukak business. suruh dia jaga tempat tu.
kerja dia aku tengok manjang tertidur je pun.
ada masalah baru dia uruskan.

so satu malam ni.
ada orang taknak bayar gitu la.
3 orang rasanya. so dia uruskan.
orang tu lari. dia kejar.
lalu fight.
tapi dah 3 lawan 1. macam kau terel sangat.
sampai dia kata tetiba datang batang paip ke apa kena muka dia.
time tu darah dah memancut.
rupanya hidung patah.
dia yang manja terlebih. lalu pitam.

boss dia tau lalu dia bawak ke tawakal.
kasi betul hidung la.
lepas bukak tu horror dia kata.
sebab bengkak nak mampus.
tu sebab dia tarik2. tu yang tinggal kesan merah tu.
ada bagi ubat kasi hilang. tapi dia malas pakai. merasa la hidung gitu.
tapi tetiba bila betulkan. termancung pulak.
tapi takda pulak letak batang ke apa kat hidung tu.
hari tu sembang ngan hairi pun hairi tanya.
hairi kata selalu if ada batang tu. hidung keras. takleh tolak naik ke atas ke apa.
hidung ben biasa je. macam biasa. takda keras ke apa.
so memang pelik.
mungkin dia gunakan khidmat doktor ajaib kot. hahhaha.
yang pasti aku jealous.
aku kata aku pun nak ala-ala orang terpukul hidung aku.
lalu boleh buat hidung tetiba hidung mancung.
kasi alter sekali muka runcing. hahaha.
ok tipu. takda la nak buat. syukur dah ngan apa yang Allah dah bagi. :)

itu la sebab muka dia nampak lain.
yang kelakar. dulu hidung kemek. orang ingat aku couple ngan black.
ni hidung mancung. masa noy tunjuk pic aku n ben kat kawan dia.
dah pulak kawan dia tanya, "bf pija ni macha kaa?"
macha perginya. hahaha. bengong.
taklaaaaaaaa. dia takda macha ka, black ka.
dia adalah melayu. bapak minang. mak jawa kot.
eh ye ke? ke aku buat cerita. entah.

ramai comment suruh cerita bagaimana cinta bertaut kembali kan?
nanti la aku cerita yea.
tak sure nak cerita ke tak.
malas pun ye. hahahaha.
yang pasti sekarang dah kawin. Alhamdulillah.
bak kata orang, kalau dah jodoh tu tak kemana kan.
Allah yang tentukan semua.
walaupun ada perempuan meroyan kat twitter dia kata aku ni dah ludah bertahun-tahun, jilat balik. kutip kuali.

dah la fact kau salah. lagi mau banyak bunyi.
ni macam pepatah, pot calling the kettle black. gituh.
eh paham ke dia bahasa omputeh ni.
maksudnya. kau putih ke nok? aku tengok sama je lebam.
tapi aku tak kisah pun warna kulit ni.
sebab biar kulit hitam. jangan hati hitam.

malas nak bising-bising. sebab laki aku kata jangan layan.
tapi satu la before abis.
dah kalah buat cara kalah la. takyah kecoh. get over it byatch.
dah la kalah kat mahkamah seksyen.
bawak pergi mahkamah tinggi (ada hatiiiii) kena tolak. padan muka dua kali tersembam.
pun tak puas hati lagi.
apa yang kau sakit hati sangat ntah.
biarkan je la aku bahagia ngan kuali hitam aku.
kau sibuk apesal?
lagi satu. aku ikan buntal ke apa. laki aku suka. lantak la.
macam laki kau, suka kau yang macam rempit tu.
so taste masing-masing la.

ok sekian entry kali ni.
chow.


p/s: no! aku tak kuasa nak amik tau pasal kau dah. takda nya aku nak khatam twitter kau. unlike kau yang bercamping kat blog aku n blog orang lain nak tengok aku kawin ngan siapa. stalker. aku tau pun sebab ada reader aku rajin email kat aku print screen twitter kau.




20 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

td kt fb aku x la nelek sgt idung ke ape...sekali ko dh citer psl idung.. dh aku keje nelek idung Ben dh ni..hahaha!

ampunkan mak telek lama2 muka laki uols..hehe!

lhmysh said... [Reply to Comments]

Hye kak peej,

Vavavaav..i like sgt paragrph yg last skali entry ni..buat hal masing2 sudala kan..jaga rumah tangga sendiri lagi bagus... ntah ape yg nak dengki sgt ntah...nak kata orng melayu memang mcm ni,kite pon melayu jugak..so,tak mau cakap lebih2......ape pun,semoga berbahagia kak peej,selamat pengantin baru....:-) chill

azra said... [Reply to Comments]

panjang okeh hujah pasal hidung Ben kat sni.. heheh..
x sabar pulak tunggu entry 'bagaimana cinta bertaut kembali' nanti.

fathia said... [Reply to Comments]

Congratulations kak peej!
Wish u a lifetime of happiness with ben and ur fam!

suhana azlin said... [Reply to Comments]

congrats peej! selama ni pembaca sepi je tp kali ni kena jgk drop komen nak wish congrats =)

semoga berkekalan hingga ke akhirnya ok, anasir2 and kutu2 tu toksah lah layan..kut muka putih tp hati lagi longot dr kuali x guna jugak kan...janji kau and lakimu bahagia ;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

sweetnye kak peej.....auuuuuw ai jeles ok.....huaaahuaaa.......

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

alhamdulillah, kalau jodoh tak ke mana kata orang. hihi. ehhh nanti cerita la kesah percintaan korang!! kite suka dgr kisah2 percintaan ni. kisah percintaan bos pun kite dgr HAHA. ok. jgn lupa cerita ;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha couple yang sweet gitu, yang orang tu asyik nak berdengki je dengan peeja ni kenapa?, kalau peeja ambik laki dia satu hal juga kan.

Alah pedulik je lah anjing tu menyalak peeja, letih nanti bisu lah dia.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha couple yang sweet gitu, yang orang tu asyik nak berdengki je dengan peeja ni kenapa?, kalau peeja ambik laki dia satu hal juga kan.

Alah pedulik je lah anjing tu menyalak peeja, letih nanti bisu lah dia.

Hazey said... [Reply to Comments]

sabar menanti entry2 seterusnya.. lantak la apa nak dicakap, janji kita bahagia noks!

Shahrizat said... [Reply to Comments]

ohhh suka entry panjang niii...tak sabar nak tunggu kisah cinta bertaut kembali, kisah cinta yang sudah tertulis di loh mahfuz...kenapa lah si kalah yang tinggal kat vista amani tu macam tu haa? dia meroyan agaknya peeja? abaikan je dia , tiada mendatangkan faedah orang macam tu.
semoga cintamu di berkati ALLAH selalu , sepanjang hayat. Amiin

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

La.. still x pueh ati ke minah tu. Lame da kot kes ko berdua. Tolong lah get over it! Pape pn ko dah selamat bernikah ngan Mr B yang ala2 Lamar Odom tu kan. Tu yang penting! Ko debab ke die buntut kuali ke orang lain x pyh sibuk!

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

orang kata perempuan suka merempan dan masalah hati ni ialah kerana dia tidak mendapat kepuasan sex.

no endorphines gitu.

orang kata eh, bukan aku. jadi mungkin prestasi SYnya kurang memberansangkan.

heheheheeh



ben, jom scandal?

Anonymous said... [Reply to Comments]

i like this entry!! apa la dia nak dengki sgt dgn u kan

gasak la dik, janji u happy+bahagia

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Pic Di fb sis ni... Memang tinggi menggalah dotdot ni kan?Agaknya sy i tgi 154 je mau paras pinggang dotdot je kot?hehe..moga sis bhgia selamanya..abaikan haters yang bengong tu..

suka canteq said... [Reply to Comments]

hahahah aku suka paragraph yg last skali tu. serius tetibe aku rasa nak carik balik kes KALAH ni kat tempat keje aku! nyampah dgn org mcm tu. anyway peej, abaikan. tapi sesekali ko sound macam ni bagus sgt!

suka tgk ko ngan huby. :-)

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

Hi Mrs. B :)

Eh.

Makcik tu still x puas hati lagi dgn ko ke? Ingat bila dah kalah, insafffff....udah2 lah makcik, awak pun bukan muda lagi...ujong2 senja gitu...but tetap verangan nak feeling2 remaja kan??? Meluat okeh! *muka geli2

Sabar peej, pedulikan aje. *hugs dari jauh*


p/s: x sabar nak tunggu cerita cinta bertaut kembali ;)

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said... [Reply to Comments]

salam kak.......nana dah lama follow cite akak.........suka sgt.....sempoi jerk........nak2 dpt hubby yg sgt sporting....warghhhh xsabar nak tgk baby akak plak pasnie...

Faerie_Princess said... [Reply to Comments]

oh, patut ler tgk gambar mcm lain jer.. btw, dia nampak mcm slim skit. and u look gorgeus as always :)

pol said... [Reply to Comments]

cuba try suru ben pakai tabita... nak juga tgk kesan tabita kat muka ben...tba2 ben jadi puti plak kan..haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...