Instagram : @peejburhan

masih kepenatan.

wedding memang dah settle.
tapi penat tak abis lagi.
takpa la. janji pening pasal wedding dah habis kan.

penat sebab sekarang uruskan pindah randah rumah ni.
noy tu tak menyabar halau aku. tak suker.
siap sekarang aku masuk bilik pun nak amukan.
saiko siot pompuan tu.

aku pun ngah emonya angkut la semua barang aku yang ada dalam bilik ni.
almari pun sampai kosong. tsk.
dia siap packingkan barang lain.
amboih. sungguh2 nak aku pergi ni.
awas dia. aku pindah officially nanti.
dia datang rumah aku, aku buat pekak je.
ewah. ye la tu. mesti takkan aku buat macam tu.

so dengan emonya angkat la semua barang.
dah set ngan Mr.B kata kita tidur rumah kita la nanti.
walaupun aku rasa aku boleh mati akal duduk sana.
ye la. internet ke hapa takda lagi.
dah la line maxis kat sana haram jadah slow.
pitam.

sekali papa n mama kata jangan la pindah lagi.
biar dah lengkap ke apa nanti baru pergi sana.
tidur la sini. :D
i love me daddy n me mommy.
i hate chew kominyo.

so lately ni dok la ulang aling ke rumah.
tak jauh mana pun.
tapi letih gak la.
n annoying sebab barang mostly dah hantar sana.
nak keluar ke apa dah menyusahkan takda barang itu ini.

semalam pun pergi.
bawak barang jugak.
mama pun sibuk nak ikut.
dia kata nak gardening.
ok la, boleh je.
last-last tak buat sangat.
dia baru buat sikit, Mr. B dah sibuk suruh mama masuk.
dia taknak mama sakit nanti. so dia yang take over.
then tadi drill shelf la apa la.
penat n peluh macam haram.

me : sorry, i peluh. atam(masam) ni.
him : *amik bau* Masyallah, Subhanallah. tapi takpa. ite(kita) sayang jugak.

ewahhhh. kemahin kan. mementang baru kawin.
tengok dah lama nanti macam mana.

dia tu perangai sebijik macam papa.
suka mengemas la apa.
lepas drill n buat shelf semua tu.
dia sapu.
then dia mop pulak.
tapi halfway aku sambung la. kesian pulak dia.
makan pun tak lagi.
so suruh dia makan. aku continue mop.
then aku lepak depan hisap rokok.
Mr.B datang ngan plastik dia.
amik segala ashtray empty kan.
lepas tu dia sangkut plastik tu kat memana tombol dia suka.
hahaha. sebijik perangai papa.

mama la. tak menyabar. bahan tak cukup.
nak gak aku masak.
ala masak indomie je pun.
merasa makan pakai tangan. sebab takda sudu garpu lagi. hahaha.
ye la. belum 100% pindah kan.

dah la geram.
aku tak tau la apa masalah Mr.B tu.
dia suka benar pergi belakang rumah tu.
belakang rumah macam ada banyak pokok la. cantik-cantik.
dia nak cantas je. aku tak bagi.
sebab aku suka hijau2 ni.
nanti aku nak masak pun nyaman.
then depan tu ada kawasan simen sikit la.
setiap kali pergi rumah. dia suka susun batu situ.
hari tu masa renovate rumah tu. ada la lebihan batu.
dah la dia buat kerja tu. everytime ok!!
aku hangin je. ye la. amik masa sejam kat situ.
buang masa ok.
katanya nanti aku nak keluar. lapang la sikit rasa. takda aku terjatuh.
motippppp?????!!!! aku tak pernah rasa nak keluar pun ke situ
dia yang suka kat situ.
so conclusion aku. dia sebenarnya masa kecik-kecik tak puas main lego. hahhahaha

yang in laws dah cakap, nanti ajak la dorang ke rumah.
buat pot luck la apa.
ok aje.
tapiiiiiiii, next month la kot.
aku ni cerewet. if nak buat biar betul-betul n lengkap alatan.
setakat main cincai je taknak la kan. biar proper.

basically banyak benda dah ada.
yang aku nak beli tak banyak pun.
tapi dalam tak banyak tu. makan ribu2 jugak la.
takpa pelan-pelan kayuh.
sebab tak ku sangka duit ku hampir kelicinan masa wedding hari tu.
tah apa je yang aku guna pun tak sure.

aku nak pasang a/c la.
katanya lelemak tebal.
harus nak a/c
tapiiiii kena hold dulu. sebab tu kehendak.
bukan keperluan kan.

aku takda masa lagi nak pulangkan dulang hantaran yang aku sewa.
n bantal nikah.
hari tu dah nak hantar.
tapi sorang tu busy ke apa.
terus aku pun ala-ala malas nak teruskan perjuangan.
bukan apa. rasa tak best pegang lama sangat.
cea tak best la sangat. dah seminggu ni.
ok harap by tomorrow settle. harap.
takut weekend orang busy n takda kat rumah pulak kan.

lain pada tu takda apa kot.
entry kawin nanti aku update.
kemain malas nak transfer pic semua.
ye la sekarang ni menumpang.
noy tu nampak kelibat aku asyik nak marah je.
ada syaiton dalam badan ke hapa tah minah tu. hahahhaa.
dah la pc dalam bilik dia.
apa la nasib, hidup menumpang.
ahhaha. sedih tak ayat?
mintak lempang. ;p

ok tu je.
bye. aku nak mandi wangi-wangi. eh.

14 Comments:

Norasiah Nasir said... [Reply to Comments]

cian peej....mmg nk lempang2 manja..selamat pgantin ucuk atam..
xpe pelan2 kayuh..lelama laju jugak kayuh....hahaha..
wish u all the best!

shada said... [Reply to Comments]

noy emo nak menerima kenyataan akan duduk sorang laaa.. siaan dia.. hihi..

~ziey~ said... [Reply to Comments]

besh kan baru2 tawen neh....Hihii congrate!

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

peej, noy tuh tengah emosi tu u nak pindah..mana bole tunjuk emosi depan depan, tak vogue the vassss lee..so kena la buat gengarang.

kalau adik beradik aku nk kawin pun or nak pindah pun camtu le agaknya aku.sobbbsssss

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha Noy tu mulut je, dalam hati dia siapa tahu kan. Mungkin lepas ni dia dah tak ada geng ngumpat2 dalam bilek berdua dengan peeja nanti, kesian juga kat Noy tu kan.

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Die sedih la Peeja.. Ko dah takde. Die marah2 sebab nanti tak nak emo2 sedih ko dah fully pindah. Aku paham perasaan die. Lame kot ko berdua bersatu. Ni ko dah kawen, die lah tinggal sorang2 sedih tau!

ShaFiza said... [Reply to Comments]

salam peej, selamat pengantin baru.. selalu silent reader je, tp bila awk cite psl noy tu nk story gak pengalaman.. sy pn close giler ngan my sis mcm awk n noy. siap kawan2 dia jd kawan2 sy.. dia kuar ngan bf dia pn sy nyelit skali. mmg ke mana berdua, baju pun sharing2 selalu.. but once dia kawen, mmg sgt sedey, lonely, n xtau nak ckp mcm mana psaan tu.. mmg still adik beradik but masa tu dah xmcm dulu. coz kakak of coz dh ada responsibility lain. mmg nak menyinga je time tu.. but it will get better soon.. memula je emo.. so, jgn ler kecik hati ngan noy ye.. congrats again peej! :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Noy macam tu sebab peej dah ada kawan baru-Mr B.mesti peej banyak luangkan masa dengan Mr. B kan? dah ada gading bertuah,tanduk tidak berguna lagi..eh..tetiba..

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku rs noy cuba melawan emosi dia... kejap je tu rs mcm tu...

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

Congrats Mr. and Mrs. B :)

Betul lah tekaan aku selama ni, aku dpt rase yg dodot tu adalah Ben tapi diam2 aje lar..x kan nak tanya plak kan? ;) Sila cerita bila, bagaimana, dimana kah kisah cinta korang kembali terjalin :) Aku rasa ramai ur loyal readers nak tau.

Aku minta maaf sbb x dpt attend wedding ko hari tu, anak aku x sihat since friday, nak mintak tolong adik2 jaga pun, x mau. Weekend masing2 ade hal kan? From the bottom of my heart, I'm truly sorry. aku frust sangat2 coz x dpt tgk ko bsanding :( nasib baik blogger2 lain upload pic, dpt gak tgk :)

Ape2 pun aku doakan agar ko n ben berbahagia hingga ke hujung nyawa. InsyaAllah.

Selamat menempuh alam rumah tangga. Hopefully dpt twins mcm aku ;)

Take care!

XOXO

p/s: Noy sebenarnya sedih kot, maybe dia x nak tunjuk kat ko..tu yg marah2 aje..protes lah tu ;)

kakchik@ella said... [Reply to Comments]

mula2 abis kawin mmg letih tapi seronokkkkk. hehehe.

waniez nurul said... [Reply to Comments]

hi peej..
tentibe nak lari dr tajuk jap..

dr dulu tingin nak tnye kerisik ngan suzi tu kat mana? jenuh cari xpenah nak jumpe..wanie duk area taman permata kan, so org kata wangsamaju tu syurga makan la konon..konon ok! then mmg konon sgtt coz sampai skrg xpenah jumpe yg sedap pon..so bila peej cite pasal kerisik ngan suzi tu teringin nak cube...

entry akan dtg leh review sikit x pasal this tempat mkn..

tenkiu erk..selamat berlari-leri anak ngan enchik ben..hikhik

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

actually noy tu dia tak nak rasa kesunyian dan rindu bila peej dah pindah rumah nanti..tu pasal dia mcm tu...

eee kalau lah my ex tu serajin Mr.B, alangkah bestnya.....

intandayani said... [Reply to Comments]

rase blom terlmbt nk wish selamat pengantin baru peej...br rini berkesempatan nk blogwalking...ngee

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...