Instagram : @peejburhan

kuat kerja ke, kerja kuat?

aku still muka tak malu duduk rumah mama. :)
berat hati ini nak gerak.
selesa bebenor rumah ni.
cuma aku duduk bilik lama kita orang.
bilik tu puaka sebab gelap nak mampuih.
tidur memang tak ingat dunia la jawabnya.

tadi bangun pun dah 1ish. heheh.
then online kejap.
turun bawah makan. ye syabas.
yang mama terus marah aku sebab makan tak tunggu laki.
aku dah, "dia dah pergi kerja la ma. pagi-pagi tadi dah pergi"
yang mama ingat dia kat atas lagi.
sebab malam pun dia kerja.
semalam balik pun dah pukul berapa pagi.
mama : ish risaunya mama. siang malam kerja. cukup ke rehat tu.
entah la. dah dia suka gitu.
tapi dia kata nanti dia nak stop kerja malam tu.
tapi aku suka dia kerja yang malam tu. tempat tu best.
n ramai retis. nanti dapat la remy ishak pulak call aku.
ewahhhh. dasarrrrr.

ye laki gi kerja.
aku tidur tak bangun. hampeh betul.

tadi Mr.B call.
\
him : sayang, washing machine berapa harga?
me : depends. rm700 dah dapat. tp kecik la.
him: ok la untuk kita berdua kan.
me : boleh je. kenapa?
him : tadi boss tanya. apa lagi barang yang takda. i kata la washing machine. dia tanya la harga berapa. i kata 800-900 kot. i tak tau.
me : harga macam tu pun ada. besar sikit la.
him : boss kata nanti dia bagi duit. dia nak belikan.
me : ye ke. baiknya.
him : tu la. kalau esok dia bagi. kita beli yea sayang.
me : ok.
him : syaang tu tidur comel je. i cium je before gi kerja. taknak kejut. kesian tengok.

e eh. boleh macam tu. apa yang kesian tah. aku bukan kerja keras pun.
rasa bersalah ok.

me : kejut la lain kali. bilik tu gelap. tidur tak bangun. if bangun awal boleh i buatkan air panas.
him : takpa la. comel sangat. nanti belikan washing machine tau.

Alhamdulillah murah rezeki.
legaaaaaa.
lepas satu perkara.
tapi apa kena mengena ngan tidur comel n washing machine pun aku tak faham.

ice n huda bagi hadiah $$$.
ingat nak guna duit tu beli washing machine.
so tak payah ni boleh la aku shopping untuk diri sendiri beli benda lain pakai duit tu. :)
aku suka macam tu. so that nanti tengok benda tu. teringat kat orang yang belikan tu. :)

ni tengah menunggu baju siap.
basuh n later jemur.
ada laki ni takleh malas.
dah la laki aku tu sepuluh kali tanya dah basuh ke seluar n baju dia T____T
setakat 2-3 helai nak basuh. kot ya pun. tunggu la banyak sikit kan.
baru bernafsu nak basuh.
tapi kang sengketa. baik basuh je la.
basuh sekali ngan baju-baju aku n noy.

ni pun papa baru balik.
ikutkan plan aku banyak.
tapi papa bawak kereta pergi service.
tu yang tergendala.
nak kena pergi post office ni.
nak post tabita yang exclusive set orang beli.
oh pengumuman. tabita takda stock yea.
so agent takleh nak courier ke aku. sobs.
tengah bulan baru ada stock. nate beruk betul.
tapi if nak exclusive aku ada ready stock.
nak tau update tabita. sila baca sini ye. http://tabita-nhb.blogspot.com
aku takkan update kat blog aku sangat dah.
semak.
agaknya mulut aku masin la.
kan aku kata nak cuti sebulan konon.
tapi tetiba getik nak meniaga awal.
sekali amik kau, Allah susun timing tu, memang sebulan la aku rehat.
mati kutu aku bila tak tau nak buat apa ni.

ingat nak ke rumah aku.
beli barang sikit lagi. n ke sana.
mama n Mr.B suruh selalu jenguk rumah.
jangan tinggal ke apa.
yang mama pun berapa kali bising dah ni.
ajak ke sana.
dia nak bercucuk tanam.
baiklah. lepas ni kita bergegas ye.

cerita kahwin aku akan cuba update by this week yea.
memula cerita dpd pic camera.
then ke tagged photos.
then segala entry wed sponsors dan lain-lain ye.

ok itu aje.
nak continue jadi domestic goddess.
ewah. kemain.
goddess la sangat. serupa bibik ada.
bye.


14 Comments:

A.I said... [Reply to Comments]

hehe..aku bleh bayangkan mrB kau tu ketap2 bibir geram tgk kau tido comel (ntah2 tgh ternganga) haha...

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sweet. ok tu je nk komen. hehehe

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

hi peej,

sebelum ko cite pasal kawin, cite dulu kisah cinta ko dgn dotdot ;) ramai nak tau ni :)

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja Tabita mama pun dah habis..huhuhuhu
kesatlah balik kulit mama ni tanpa tabita..

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahahaa..hak aa..ntah2 ko tgh nganga time tu..dia tlg tutupkan mulut ko yg comel itu...sweet!

[z@ck] said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.murah rezeki akak. ehem...sleep like a baby.tu yg comel tu. =)

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

ok malam ni

you can do it!


you can do it allll niiteee loooooonnnnggggggg..

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Hehehe...boleh bayangkan pun comel macam mana... Mehh sikit kecomelan n kegebuan tu kat saya....

salmi said... [Reply to Comments]

A'aa citer dulu camne blh baik semula lps breakup

Hazey said... [Reply to Comments]

Aah Peej, sebelum cite kahwin tu cite dulu gimana bercinta balik dengan Dotdot .. wah bestnya.. tak sabau.

Reena Kamarudin said... [Reply to Comments]

hai kak.
1st time komen :)
suka baca blog akak.
tahniah on ur wedding day.
semoga berbahagia ke akhir hayat.

lily lotus said... [Reply to Comments]

murah rezeki pengantin baru :) mesti rasa beratnya kaki nak pindah rumahkan...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

ben ni kelakar lah, sweet je nak pergi kerja cium cium bini.

Aunty sempat bergambar denganes Noy dan Kak Nani masa nak balik tu tapi malu nak upload sebab Noy cantik dah lah aunty berdiri sebelah dia rasa rendah diri betul mana taknya si Noy tu tinggi sudahnya nampak aunty katek je.

peej said... [Reply to Comments]

ai - over kau. masalahnya aku tau aku tidur horror ok. mana ada comel pun. takpa. baru kawin harus la semua comel kan. hahha.

buyui - :p

dylan - tengok dulu macam mana.

mama - ni pun nak komen ke? boleh cakap direct je.

anon - entah la. tapi aku rasa memang aku ternganga pun. kah kah kah.

zack - Alhamdulillah rezeki. baby la sangat. terbonkang je.

rye - kau ni gilaaaaaaa!

moon - tak payah la. imaginasi je semua tu. padahal mmg horror pun gaya tidur ni.

salmi - sibuk ni.

hazey - hahha. tengok macam mana. pun dah lupa.

reena - hi. thanks sebab sudi komen. n thank u for the wed wishes. Amin. :)

lily - tu la pasal. tapi rasa tungang langgang half barang sini, half sana. rasa mmg perlu la pindah.

aunty - eh macam tu pulak. ala saya ni memang sentiasa rupa katek amik pic ngan sesapa pun. so lantak lah ye.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...