Instagram : @peejburhan

Bicara baik dan buruk.

mood malas nak sambung cerita wedding.
tak sempat nak watermark pun lagi pics.
mostly pun korang dah baca kat blog-blog orang lain kan.
nanti-nanti aku update.

Alhamdulillah ramai pulak nak Ephyra ni.
so uruskan bab tu untuk hari ini.
untuk tabita. segala update boleh baca sini yea. CLICK HERE

tadi nampak orang paste ni kat status facebook.
menarik kata-kata ni.
dah paste kat fb aku. so paste sini pulak. :)

Sham Kamikaze wrote : 


"Saat orang BICARA BURUK mengenai kita,
padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka,
itu adalah tanda bahawa kehidupan kita sebenarnya 
LEBIH INDAH dari mereka."

Alhamdulillah...bersyukurlah banyak2 adik adik / saudara mara / sepupu sepapat / sahabat sahabat.

Jgn pula kita BICARA BURUK ttg sesiapa pun. Termasuk makhluk2 ALLAH SWT yg kita nampak dan tak nampak.


menarik yang buat kita berfikir.
baca ni rasa insaf. *betulkan selendang*
sebab aku pun tak terkecuali kadang-kadang bicara buruk tentang orang.
lepas ni tak nak buat dah.
harap berjaya. Amin.

p/s : tapi tang mahkluk tak nampak tu tetiba seram. expose mistik. *gulp*

5 Comments:

lhmysh said... [Reply to Comments]

Salam,

Ha9..mula2 baca macam seriouse je..pastu tergelak bila baca yg p/s tu....makhluk yg tak nmpak...

Nour Eyza said... [Reply to Comments]

semoga kita berada dalam lingkungannya.. aminnn... =)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty nak kongsi ni je, semasa kita muda biasalah kita buat banyak kesilapan dan itu lah pelajaran yang terbaek buat kita percayalah semakin hari kita semakin berusia dan akal fikiran kita pun akan ikut sama dan pada masa itu kita akan berhati hati dalam segala hal.

So hidup aunty senang je, benda yang lepas aunty tak nak fikir lagi buat semak otak je hanya nak fikir untuk masa akan datang dan kalau boleh nak jadi yang terbaek dalam apa jua yang aunty buat baik dari segi duniawi ataupun akhirat insyaallah.

inahornaw said... [Reply to Comments]

peej,xnak buat segmen expose mistik dah ke?

Annie Han Yeon Rin said... [Reply to Comments]

Peeja,

Selamat pengantin baru ^_^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...