Instagram : @peejburhan

nura's & ajim wedding.

last 31st march.
dpt wedding invitation to nura's wedding.
nura ni kawan masa zaman bbgs.
harus la excited mau pergi.
so aku dah cakap aku tak nak cat for the day.
sebab last time masa attend wedding kat zebra square tu.
kan aku cat siang tu. memang penat melampau la.
so taknak cat lagi.

pun akak kelam kabut hari tu.
tak silap siang tu aku lari ke post office. post barang.
then aku singgah jj wangsa maju belikan wedding pressie or nura.
then konon nak balik siap n pergi saloon buat rambut.
tak sempat pun.
sebab dah la sabtu tu jalan jam sana sini. tak kosser.
so rambut horror jawapannya kira sanggul sudeyh.
tu pun memula lawa la. lepas tu panas berpeluh. aku ikat siput terus.
puas hati. heheh. selesaaaaaaa.

wedding kat kgpa.
pedd ada la kata nak datang amik aku.
tapi gila tak munasabah.
dia kat damansara. aku kat kl.
takkan nak patah balik.
plus sekarang mak dah reti bergerak sendiri.
so ok je sorang pun. ;p

so ke sana. nasib tak sesat.
sebab dah biasa area sana kan.
first time attend wedding kat sana.
so tak tau selok belok.
memula ingat salah sebab gelap n sepi je.
n yakin je aku parking.
rupanya boleh tahan jauh.
aku parking at the other side of the building. mihahahaha.
nasib hari tu malas nak pakai heels.
pakai kasut simple je. takpa menapak kita.



memula sampai ada azura je.
kawan bbgs jugak but different class la.
so lepak sembang kejap.
later pedd join.
so kembali ke table sepatutnya.
then farrina n syima pulak sampai.
nice.
tak ramai. ada few friends je.
but still seronok je if dah sama tu.
ada je benda lawak.


ye aku berat bontot.
malas nak bangun.
so aku snap dpd seat je.
merasa pic gegar n tak nampak apa. heheh.
kena beli camera canggih ni.
rightttt. ngan duit berkepuk keluar nak masuk rumah.
simpan je la hasrat nak beli segala gadgets.
harap nanti dah settle semua merasa. :)



:: pedd, me n syima. cahaya keimanan sangat. *tangan didada mata pandang atas* ::

:: again but with fa. boy bf syima suruh fa lindung cahaya. nice. so takda keimanan sangat. heheh ::

:: boy yang baik hati tolong amikkan. time ni dorang nak buat ambo-ambo tu. johor tradition yang baling gula-gula n coins tu. kesian boy siap kena baling coins tepat di muka. heheh. ada few lagi pics dia amik. tapi aku malas tepek. hahaha  boleh ke macam tu? ::

:: pedd the wed singer ::

:: makanan malam tu super sedappppp ok. like seriously. puas hati la makan. ayam masak merah dia pedas. daging kicap ke apa tu pun pedas. aku sukaaaaaaa::

wedding aku tak tau la macam mana.
sebab dah pesan berkali kat wed planner tu.
pesan kat caterer kata taknak gula at all.
dia kata ok.
plus katanya tukang masak orang nogori.
ok la. suka. nogori sedap kot.
kalau masak nogori tapi ada gula memang fail la kau kan.
harap everything will turn out all right.

:: gambr gegar. miahhaha. oh tema malam tu english garden wedding. tapi mak mana reti nak english sangat. si back to basic je :D  ::

:: us with the bride n groom. notice. rambut sudah siput n serabut. jiwa kacau namanya tu. hahah tetiba ::



:: penjahat-penjahat. kalau amik pic mesti taknak kalah dorang ni. sapa dah baca blog aku lama tau la kan. if lepak ngan budak bbgs. ni je la pun muka-mukanya. antara close friend aku :)  ::

lepas tu pedd amik camera from aku n candid sana sini.
walaupun pic gegar.
hamagad nampak kejahatan masing-masing.
aku paling over la pic semua macam kak nam overdose ok.
tak siukerrrr.



:: haaaaa. amik kauuuu! tah apa cuba aku lakukan tah. syima siap ternganga tu kenapa? hahaha. ::

:: farrina stress la tu kena pandang camera. dia tu macam noy. 24/7 nak ngadap bb. aku pose feeling namanya tu. hahah ::

:: man friend pedd. peminat setia expose mistik kat blog aku katanyer. gigih dia ::

:: ketua penjahat. time aku kawin nanti tak dapat la berasap kan. uhukk uhukkk. ::





:: group photo ::


:: wed favours. suka semua. yassin cantik. n lolipop ni comel kan. sebenarnya tu ialah sapu tangan. n kacang tumbuk tu pun best. mama satu. aku satu. ::

pic bawak ni pulak aku amik daripada fb azura.
dia bukak flash. so pic adalah stable la.
aku jenis x suka flash. tu pic semua gegar. miahahha.
so harus curi dpd camera orang punya pic.
ingat nak curi dpd zie n haizura jugak.
tapi dorang tak upload2 pun.
so takpa la. kita update apa yang ada la ye.

:: pedd, azura, zie, haizura, syima, me n farrina ::






abis wedding.
pedd tak bagi balik.
ajak lepak minum dulu.
sementara boleh kita on je.
nanti dah lagi busy nak kawin kan.
pastu kawin. nak keluar sesuka hati takleh.
kena mintak kebenaran suami. awwww.

so kami ke starbucks mont kiara.
dekat n ok tak ramai orang.
lama gak la lepak. 3 jam kot.
cerita macam-macam kisah la.
gelak sakan semua.
paling best bila cerita kisah percintaan aku ngan dotdot.
terus tersenyum aku sepanjang malam.
kalau tak drama je kita orang ni. stress nak kawin. hmphhh.


pedd sempat snap pic n tweet.
katanya farhan fan expose mistik yang happy jumpa aku. 
hahahhaa. tak suka pedd.
tapi tengok pic ni lawak. muka farhan gigih tengok aku bercerita.
yang aku pun ngan tangan bagai. tah apa aku kelentong tu. ;p

rajin dia marathon cerita tu semua.
siap kata if yang tak takut jangan la post.
mama pun cakap yang sama dulu.
aku taknak la. sebab bukan senang orang type n gigih hantar kan.
so aku appreciate semua. tepek la. tak rugi apa pun kan.
dia lagi lawak. jumpa aku terus kata dia ada pic nak share kat segment tu.
gigih carik dpd i phone dia.
aku pun suspen la. sekali pic dia bungkus kepala nampak mata je. nyorok balik dinding ke apa.
hishhhh. tak suka.
sebab konon nak jugak masuk segment tu. gilo!

around 12ish gerak balik.
had fun.
next jumpa masa wedding la kot.
tu pun mesti tak dapat nak layan semua kan.
cea budget ramai sangat n busy la konon. hahah.

to nura n ajim.
selamat pengantin baru.
berkekalan n bahagia hingga ke akhir hayat. Amin.

chiow.

8 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ayu je ko siput rambut siap ade bunga cmtu..lawa.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

baca blog ni kan macam ada org bercerita depan2 hhaha
seronok!

thats y org keep on coming in reading!
:)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

oit lawa pulak ko letak bunga besar putih tu kat tepi.. harus tiru nie.. mana nak cari? leh aku melaram gi wedding ko pakai bunga ;) ke hover overshadow ko nanti? hahaha

nadia nabila azmi said... [Reply to Comments]

peej! kad da smpi umah!
so sweet la............
peed nyanyi?? wow..
teringin nak karoake ngn korg!.....
terutama jonet!
huahaaaaaahaha!!

shuweet said... [Reply to Comments]

pija..ko dah kurus weihh...and fyi kacang tumbuk tu mmg sangat sodappp....aku gigih mencari merata2 tempat akhirnyer jumpa gak kacang tu...terus beli berbalang2...hehe

R.R.Z said... [Reply to Comments]

heheh.. kawin x sempat berasap~ same lah kite.


*kompom sangap atas pelamin*

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

hi peej,

aku setuju 100% dgn statement f.i.e.z.a, tu yg ramai meroyan kalau ko x update..sunyi hidup babe..sunyi..

wah..tpancar keserian bakal pengantin kita ni, ditambah plak dgn bunga kat rambut tu..ayuuuu

p/s: dah dpt your invitation card *muka berseri2

Rain said... [Reply to Comments]

hi peej..im one of ur silent readers..i rase u ni junior i mase bbgs coz i ingt muke syima and fa.tp tak perasan u..u all dulu bbgs yg depan marriot tu kan..i batch 99.btw..i like the way u write..kdg2 rse mcm i berada di tempat itu..nice to meet u..see ya..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...