Instagram : @peejburhan

Last entry daripada Miss Peej. Miss ye...Miss.

Salam to all,

sorry la aku tak dapat nak reply all emails, messages, tweets, sms ke apa semua tu la.
busy sangat dengan last minute thingy.
n no aku takda nak feeling princess ke apa bagai. berangan kejap.
lepas tu membusy balik. macam-macam kerja kena buat.
hantaran semua dah siap. tinggal nak ikat ribbon sikit kat box cupcakes je. :D

mandi pun tak lagi ni.
semalam berinai.
tu takpa. agaknya aku tido letak tangan kat muka.
pastu minah peluh.
siang tadi merasa muka ada cop inai sana sini. miahhaha.
maybe malam karang kena tidur ikat tangan. kinky tu. hahaha. ok lempang diri sendiri.
orang inai siap cakap kalau mandi tu suruh adik shampoo kan.
kalau boleh jangan main sangat ke apa.
eeeee. getik gila. kosser ok siap ngan shampoo kan.
aku kata takpa aku pergi wash n blow je nanti.
tapi masalahnya ni dah pukul 9pm. tak sempat pergi pun.
so kejap lagi mandi pakai sarung tangan plastik la. ;p

semalam letih melampau.
sebab baru sedar dah nak kawin.
so siapkan remaining dulang hantaran.
ngan berinai semua.
malam dah letih.
siap last minute pergi JJ beli barang lagi.
then malam noy lapar. merasa nak dekat 12am keluar makan.
siap pakej lepak ngan kekawan dia lagi.
sesuka hati. orang kata nak kawin takleh keluar dah.
tapi apa boleh buat. kita langgar je semua.

tu takpa. sampai. duduk kejap.
aku terlena. letih sangat.
yang noy dah tidur siang. minum coffee bagai. takleh tidur.
sikit-sikit nak cakap ngan aku.
terkejut-terkejut aku.
marah dia. sambung tidur.
tetiba dia peluk aku ketat-ketat. berpinar mata terkejut.
aku dah lena dan mula di buai mimpi kot.
terus marah dia kata jangan la kacau.
letih la. saya nak tidur ni.
dia paling ke lain.
then aku jenguk tengok dia menangis sakan.
e eh. gilo tau. drama sangat.

sekarang rumah aku semua nak pakat nangis je. hahaha.
mama n noy memang sesikit nangis.
papa takda la pulak.
tapi jumpa dotdot tadi.
dia kata tadi papa cakap-cakap ngan dia.
pastu papa nangis. dia kata dia tak tahan. dia pun bergenang air mata.
haiyoh drama semua orang.

aku?
entah. tak tau nak rasa apa.
so far takda la nangis. rasa sedih ada. tapi tak nangis.
sebab letih sangat kot. n busy. pikir benda lain sebelum fikir feelings ke apa.
just rasa tolong la cecepat settle semua.
aku boleh concentrate buat benda lain. gituhhh.
semalam la nangis sikit.
sebab tau la. kenduri ni kan stress lebih.
aku rasa semua orang nak jerit-jerit n marah-marah.
dorang tak marah aku la. tapi aku tak suka tengok gaduh sana sini.
so aku kememeh lalu nangis.
aku tak suka la. patut happy la. ni semua tension kan.
me not loike.
mula la bebel cakap, sebab tu taknak wedding besar-besar n busy macam ni.
if buat simple hari tu mesti relax je kan.

lain takda apa kot.
kejap lagi photog sampai.
lewat malam sikit la.
so aku mintak ayol tunjukkan jalan ke hotel dorang.
aku sewakan budget hotel je.
last minute kan.
sebab dorang risau esok pagi dorang stuck ke apa. tak dapat sampai.
so better ada tempat tinggal near by.

n untuk hantaran.
later belah malam. lepas dapat 1 sirih junjung.
akan suruh dotdot ambil 3 dulang.
dulang sirih junjung, dulang hantaran n mas kawin, dulang cincin.
lain tinggal je kat rumah aku.
aku n mama fikir takyah la susah payah nak berangkut bagai pergi masjid ke apa.
side aku just bawak dulang cincin je kot. n maybe sirih junjung kat masjid tu.
senang gitu. alah takda sapa nak tengok pun la.
nak tengok datang rumah.
sebab later makan pun kat rumah.

tu takpa.
paling drama.
jangan tak tau. aku baru beli cincin rabu lepas ok.
tu pun setelah bebel kat dotdot.
aku kata. khamis aku dah pakai inai.
tak pernah di buat orang dah pakai inai baru nak beli cincin.
bikin malu je.
tau-tau dia kata ok jom gi beli.
paling best ada size aku. yeayyy.
thank u cincin sebab tunggu ioll. yeay.

tadi tessa n faressa datang.
tessa hantar baju nikah.
hahahah kelakarrrr.
ok baju memang cantik. bukan kelakar.
yang kelakar adalah perasaan aku.
dah la semua dok tenung.
pastu dorang suruh practice duduk la apa.
muka aku macam kerang ok. aku rasa macam kelakar la. haha tah kenapa.
aku mana reti weyh benda-benda macam ni.
harap takda la benda merepek yang aku buat. mihmihmih.

ok la. takleh lelama.
tah selagi tak settle.
ada je benda rasa tak siap.
ada je kerja rasa kena buat.
so nanti by the time next update.
i dah jadi mrs.
keh keh keh. hamagad tetiba rasa geli gila.

39 Comments:

Lya Colours said... [Reply to Comments]

baca entry ni tiba2 rasa getik nak kawen. huhuhuhu
apa2 pon, selamat pengantin baru.nanti jangan lupa update. buat series ke. hihi

Iza said... [Reply to Comments]

Peej, saya doakan yang baik2 sahaja untuk kamu... Been following ur blog lama dah..semoga gembira selalu.. Terima kasih kerana menggembirakan saya dengan tulisan2 sinis/sedih/gila... I'm soo happy for you.. Take care dear virtual friend .. :))

Anonymous said... [Reply to Comments]

Tahniah Peej semoga semuanya brjalan lancar esk.. Huhu msati noy sdh giler an cz dh xde teman borak dia.. Pape pn tahniah yek cepat2 dpt baby

Atie Ally

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

selamat pengantin baru..semoga berkekalan sampai ke syurga! :)

saudah said... [Reply to Comments]

Hi Miss Peej,

Congratulation ya. Semoga semuanya berjalan lancar. Nak tau bila time akan nangis? Lepas kenduri belah lelaki, time sume family kita nak balik.

Have fun tau.

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja congratss... i'm ur silent reader. first time komen. happy for you. semoga berbahagia ke akhir hayat. love. AIN

dfzShoppo said... [Reply to Comments]

Selamat Penantin Baru ye Peeja..semoga majlis berjalan lancar...n aminnn....

syieda said... [Reply to Comments]

peej.. selamat menempuh dunia baru..

syieda said... [Reply to Comments]

peej.. selamat menempuh dunia baru..

Ribbon Clown said... [Reply to Comments]

Aku plak yg rasa sayu part drama swasta tu.. Better bawak tisu byk2 time nikah. Confirm seme drama nanti. Have a nice wedding, peej. Dont worry.. Youll be fine.

Congratulation :)

afiniakib said... [Reply to Comments]

congratulation missy :)
may Allah ease everything n may He shower u n ur family with His blessing, amiiin <3
p/s:cant wait to see u in ur wedding dress!!! yeayyy

Anonymous said... [Reply to Comments]

ikut pengalaman masa I kawin dulu, tak elok2 penat2 sgt b4 kawin tu. tak kang mlm pertama takde tenaga! :P

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

congrats!! selamat pengantin baru peej! semoga berkekalan ke akhir hayat..

Aima said... [Reply to Comments]

Selamat pengantin baru peej!!!! :)

Azwin Nalisa said... [Reply to Comments]

Puan Peej =)
teeheeeee

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam Ms Peeja maybe awk buka post ni awk dah Mrs.Saya silent reader awak mengucapkan selamat pengantin baru moga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Saya yang bernama Noorghafura :-))

Kujie said... [Reply to Comments]

yeahh........ moga semuanya berjalan lancar.

tak sabar tunggu gambar2 - jgn bila dah jadi Puan, lupa nak update ye

zella y said... [Reply to Comments]

Slm Peej...

Selamat pengantin baru...xsabar nk tgk gambar2 peej kawen..cecepat update k...

semoga bahagia hingga akhir hayat...amin...

ismalina said... [Reply to Comments]

congrats peej!
hopefully it will be a smooth, beautiful wedding :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Selamat Pengantin Baru Smoga Kekal ke Akhir Hayat Insyaallah...amin

Anonymous said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah masa yang ditunggu2 dah tiba. Ya Rahman Ya Rahim, Kau permudahkanlah serta berkatilah majlis ini semoga semuanya akan berjalan dengan lancar dan tenang. Tahniah peej :)) am so happy for you. Wishing you the bestest in dunia and akhirat. Salam sayang dari silent reader

misshannan said... [Reply to Comments]

Salam dik.

Akak nk ucapkn selamat pengantin baru.
Been reading ur blog since two.years back.
I know ull be happy with the journey that u will have with ur dot dot.
Byk besabar sb alam perkahwinan ni byk naik dn turunnya.
Tahniah peej.

misshannan said... [Reply to Comments]

Salam dik.

Akak nk ucapkn selamat pengantin baru.
Been reading ur blog since two.years back.
I know ull be happy with the journey that u will have with ur dot dot.
Byk besabar sb alam perkahwinan ni byk naik dn turunnya.
Tahniah peej.

Anonymous said... [Reply to Comments]

congratulation mrs peejjjj....yeaaaay beshnye kawen..hahha

Anonymous said... [Reply to Comments]

tahniah peej.. :)

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

betul...betul.........time tu yg paling sedih!!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

yg part noy tu rase mood sedih pulak..
btw, selamat pengantin baru kak peej :D

Ra said... [Reply to Comments]

Congratulations Peej!! Selamat pengantin baru. We're happy for you!

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

ehem...sbg org xgi wedding akak ni...cpt laaaaa buh gambo dotdot........nak tenyok........

Anonymous said... [Reply to Comments]

Tahniah peej!! Semoga bahagia hngga akhir hayat.

-ekin-

Rain said... [Reply to Comments]

tak sabar nk tgk gamba u kawen.nk rase gedik2 jugak.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Tahniah kak pija.

Nurul Aziz said... [Reply to Comments]

Tak sabar nak tengok peej and dotdot ;) Hehe! Selamat pengantin baru ;)) Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat :)

fathen yaya said... [Reply to Comments]

salam peej..
Congrats! dah jadi Mrs. dah..:)
Semoga berbahagia ke akhir hayat...amin!

p/s: pasni dah tak kusut2 lagi dah..hihi..

shiela said... [Reply to Comments]

congratulation peeja..dan selamat pengantin baru :D ..have a great live and happily ever after ..

Noor Diana Tumpang said... [Reply to Comments]

selamat pengantin baru peej, now rasa x sbr plak nak tggu entry from puan peej :-)

*promosi premium beautiful corset rm1800 call me at 0122025754

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

congratsssss puan peeja!!! :D

ShirVen said... [Reply to Comments]

selamat pengantin baru peeja, smoga cepat2 dapat anak :) hahhaaa... didoakan semoga bahagia selalu ya. amin

*ahkak vogue* said... [Reply to Comments]

hurmm sedih plak bace post ni..mmg time2 camni sume pn jd sayu je nk melepaskan insan tersayang jd milik org evendo still akan jumpe kan..especially noy sbb dh xde sleeping partner n gang sembang2..nnt kan peeja nk pindah n duk umah sendiri lg la noy tu terase sayu tu btw noy kan ade blk kt umah peeja;-)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...