Instagram : @peejburhan

kompang sana sini.

last friday ice call. nak jumpa.
aku busy sebab packing tabita.
then ramai yang datang nak amik la apa.
so dia kata after maghrib baru sampai.
dia n huda cuti.
patut ke bali. tapi false alarm dpd baby.
n doctor nasihat jangan fly.
so cancel la.

yang mama n papa nak keluar jugak.
aku tak bagi sebab orang nak amik tabita. miahahaha.

mama : ooo kau boleh keluar. apesal pulak kita orang tak boleh.
me : orang nak amik tabita la.
mama : sibuk je ice ngan huda tu lain kali la keluar.
me : biar la nak keluar. seminggu straight pija tak pergi mana, mengadap cat je.
mama : ye lah.

aku pesan kat papa.
tapi boleh tak lepas tu papa keluar.
tak pasal mama yang kena pass kan. hish.
sebab tu bulan ni no more pick up.
sebab semua pun busy.
ada masa pun sangat limited.

tau dorang kata nak makan je.
selalu akan ke krisik or sri rampai je la.
aku yang super penat of coz tak kuasa nak bersiap bagai.
sarung apa ade je.
sekali ice nak nasi arab. ish over.
so ke jalan ampang, wadi hadramawt.
nice. super comots.
bukan orang kisah pun la. aku je rasa semacam hahah.

:: hummus ::


lupa pulak nama dia.
berapa kali tanya ice.
tapi tetap lupa. heheh.
sorry pic gini. bukan tangan aku tak stable.
tapi 2 kali amik tetap gini. sebab kuah itu sedang menggelegak.
dia lamb. sedappppppp.
makan ngan roti itu.
tapi tak amik banyak.

oh tau kan?
rasanya dah few years kedai nasi arab kat jalan damai tu dah takda.
pindah sana sini.
tapi kedai kesukaan aku tu tak tau kemana. tsk.
aku suka lamb maghut dia.

so alangkah gembira tengok kat sini ada.
tapi 1.2 kilo.
ice taknak makan nasi.
takkan aku n huda je nak makan itu. gila.
so memasing order mandy chicken.


dah pelahap makan baru teringat nak snap. bagus la tu. heheh
ye diet kemana. sekali sekala makan sedap tak salah.
dah la sekian lama tak keluar makan. busy.

later shawal join.
ice kong ajo.
shawal sampai je.

ice : dah naik balik badan kau. hari tu turun. ni nampak naik balik. happy ke?
shawal : ye ke? damnnnn.

oh lupa cakap.
dalam few weeks back.
ice ada cakap shawal ada gf baru.
aku dah macam gf mana pulak ni.
ice kata baru kenal. ok la not bad. baik bagus semua la.

then petang masa ice call tu.

ice : shawal nak tunang.
me : whatttt? ngan siapa?
ice : yang baru tu la.
me : kau biar betul.
ice : betul la. tarikh kau nikah.
me : whattttt? apesal cepat sangat. betul ke apa ni?
ice : betul la. esok dia nak beli cincin dah.
me : serious?
ice : hahaha ye la. so aku kata tak dapat la aku pergi. sebab kau nikah.
me : aku nikah pagi. so if majlis dia petang or malam boleh je kau pergi.
ice : mana boleh. mesti la aku n huda lama kat rumah kau. nak tolong ke apa. cea.
me : hehhee. takpa nanti sambung cerita.



tu yang sampai je sempat sembang kejap.
ice pun tak tau cerita sangat.
maka bila shawal sampai terus suruh cerita from a-z
memula aku macam rasa pelik la.
ok memang jodoh ketentuan Allah.
tapi macam tempoh tu kejap sangat.
jumpa pun baru berapa kali n all. sesuatu sangat.
bila sengar cerita shawal. memang best la.
terbaik la. terus rasa fall in love ngan perempuan ni.
dapat rasakan dia memang baik n all.
so ni nanti kira akan jadi cinta lepas kawin la ni.
sweet kan. jealous betul aku ngan orang yang kenal kejap.
then terus tunang. then terus kawin. senang je rasa.
oh jangan tak tau. shawal bagi aku terkejut n sekali lagi cakap, "whattt??!!!" bila tempoh tunang tak lama.
dia akan kawin soon jugak.
cool kan.

:: siap buat tanda bagus. over kau shawal ::

sebenarnya shawal tak kasi kecoh.
dia nak low profile.
sampai bila majlis nak kawin nanti.
ahhhh tak kira.
i'm soooo excited. so tercerita sikit sini.
random je la. takda details kan.
if korang dengar details lagi sengih n rasa tengok drama filem sangat ok.
suka. hehehehe.

:: muka simpul sebab dengar shawal cerita. haha ::

ye aku la perempuan freak yang duduk lepak kedai macam n.
kedalam ke apa pun.
tangan tetap simpul handbag. hahaha. habit.

oh satu lagi. dah turun banyak kan shawal.
dah nak sama aku je. *gulp*
tapi memang tabik la.
bayangkan lepas kena tegur ngan ice.
terus dia tak makan apa pun ok.
dia minum air teh arab. yang tak sedappp tu.
aku try one sip. rasa spices. not like.
then dia macam kutik bijan ke seeds apa tah kat roti tu.
dia ratah tu je.
kagums.
aku sepinggan nasi selamat. miahahahaha.

wah im so excited la.
sana-sini paluan kompang.
ewahhhhhh.
oh n thanks encik ice sebab belanja  :D

7 Comments:

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

u pun nampak dah susut sikit la peej. ;)

adriea said... [Reply to Comments]

gulp~ sedap2nya menu..

noor mala said... [Reply to Comments]

hi peej, i really luv your writings. Ni u nak kawin , please don't stop writing. Tulis lah everyday walaupun u busy nak kawin.

_*nAdiEEaNaBiEELa*_ said... [Reply to Comments]

sodap :)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wah sorg lg nk bunyik kompang. tahniah syawal. (mcm la dia kenal aku, haha)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Huda semakin cute masa mengandung, tak lama lagi nampak lah muka anak mereka kat sini, saya suka saya suka.

Member Satu Opis Shawal said... [Reply to Comments]

shawal Cute...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...