Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Hotel B

hai...

seronok plak baca kisah mistik nie, sampai saya sendiri rasa nak share. 
mungkin xseram bagi orang lain baca tapi terkesan di hati..*chewahh*..hahaha

ni berlaku january aritu.
saya n 4 org member follow family day gi universal studio singapore..
mmg best la walaupun dah dua kali pergi sana.
kitaorg agaknye suka sangat tu yg agaknye bahana menanti kitaorg..euwww!!

cenggini, dari USS tu kitaorg mmg dah book tido kat hotel johor, sbb lg murah kan..
so kitaorg sampai je hotel B***** (kalau sebut nama mmg org tau).
hotel ni menghadap singapore.
time tu check in dah pkul 2 pagi okk!! dah penat gila !! 
saya ngan kawan saya awal2 dlm bas dah berebut nak masuk toilet bila masuk hotel nnti.
so bila jer nak masuk no bilik tu (xingat dah) xboleh check in,3 kali try masuk kad tu tp macam haram jadahh, xbolehh!! 
then kwn lg sorg ni ni hembus *bismillah* then boleh check in. binawe tul..(kawasan menuju bilik tu menyeramkan).
first masuk tu saya dah rasa seram sejuk, then masukkan kad utk hidupkan lampu..
sekali lampu satu lampu je on yang kat bilik off plak..ishh mengkarung betul!!! 
so saya jln gi bilik tu (perasan kapet tu macam basah2 lembab2) so tekan suis"ehh xhidup pun).
perasan ade mesin pegering lantai tu berfungsi dlm hati cakap, (bodoh ke, client check in, boleh pulak letak benda ni lagi). dah rasa xsedap hati,,,

so cepat2 masuk bilik air berebut ngan member, then saya masuk terus kunci pintu, pastu tgk cermin, jadi takut plak tgk muka sendri..
toleh la belakang tgk jamban duduk tu tertutup..
tp hati macam takut je, so saya bukak penutup jamban tu....(DARAH PENUH DLM MANGKUK JAMBAN TU)...terus mengigil.
bukak pintu then bisik kat member yang ckp bismillah tu ,member bukak sikit terus tutup balik then mmg mengucap.. tapi xbagitau member lain..

saya call receptionist 3 kali xangkat langsung.
saya dah cuak.. then member yg cakap bismillah tu call receptionist, then org tu angkat..
then dia cakap la (bla..bla..bla..).
pas letak org tu call lagi tanya macam2 (betul ke bilik ni yg call td, nama ape ye? betul ke no bilik nie) so jwb ye.
then call lagi, tanya soalan sama..
time tu saya dah pelik, kenapa tanya banyak kali..

so staff dia dtg, muka macam takut2, kitaorg mmg dah senyap dahh..
cakap la masalah tu, then org tu jengah je bilik air tu xmasuk pun then dtg kat kitaorg cakap..(saya mintak maaf sangat, yang sebenarnyeeeeee bilik ni mmg xboleh digunakan..) 
sayup je suara dia,...kitaorg mmg dah kaku..
so tukar bilik lain, mlm tu kitaorg berjaga2 alhamdulillah xde apa yg jadi sampai pagi (tp saya trauma ok!!)..

so bila nak balik plak... member yg baca bismillah tu dah turn dulu..tggal la kami 4 org trun lambat...
so naik lift macam biasa..dr tingkat 8 nak turn ke 1..
lift tu turun punye la laju gila (xterbayang) pastu terasa macam naik laju giler, then tgk kitaorg statik kat tingkat 8 lagi (nkpengsan).
saya terus tekan bintang *HELP.
then ade suara perempuan cakap dia nmpk kitaorg tersekat melalui cctv.
pastu bleh plak dia tanya *berapa org sebenarnye korang dlm lift nie???*...WTFFFF...
kan ke dah nmpak,,nape tanya plak??saya ckp cam tu then dia diam...\
so technican dtg kitaorg kluar naik lift lain so sampai bawah dgn muka ketakutan...
kwn tunggu kat bawah tu tanya, korg ok ke..
kitaorg diam je smpi naik basss.. 
itulah ceritanya...
x reti nk buat penamat la..HEHE

yang penting tertanya2, kenapa karpet bilik tu lembab2..
darah sape dlm mangkuk jamban tu.. bkn darah kering.. darah fressshh ok!!!.
kenapa bilik tu sebenarnye xboleh gunakan lg??.
ape yg staff tu nmpk dr cctv lift tu???..
kitaorg xtahu dan xnak tahu...hehehe..

email from Pang Kee Seng

11 Comments:

Q said... [Reply to Comments]

Uiii scary ok!! mesti bluewave kan?

Anonymous said... [Reply to Comments]

Yela kot bluewave..dgr cter ade satu level dorg dh tutup utk tetamu.

lady scooter said... [Reply to Comments]

ha3...bluewave lerr tuh... sebab tu je yg betul2 ngadap singapore...serius giler ngeri!

Peej, jangan stop segmen nih tau.saya pembaca tegar segmen nih..he3

kakchik@ella said... [Reply to Comments]

fuiyoo .. kita yg baca ni pun serammmm

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

hoih...yg ni seram x beragak ni..siap nampak fresh blood..huuuh

Anonymous said... [Reply to Comments]

cerita ni mmg takut tapi misteri ler pulak. banyak persoalan di akhirnya

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Huishhhh..takutnyer

berry said... [Reply to Comments]

alamak bluewave ke?/adoyai dah la slalu outstation kne tdo situ..homaigodd kne tuko hotel ni...takotttt

love for life said... [Reply to Comments]

err aku dah 2 kali duduk blue wave so far ok la

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Blue Wave? Sebaik aku tak tido situuu..takuuiitt!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

ooh baca yg ni saya rasa seram sangat ! meremang bulu roma !!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...