Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : 2 sender.

Minggu ni share cerita daripada 2 sender ye.
sebab cerita agak pendek. :)
selamat malam jumaat.

...............................................................................................

Salam peej & peej 's blog readers :)

Tora datang lagi dgn cerita mistik...
Kali ni rasanya mcm x berapa seram kot tapi nak jugak cite...
Ni cite psl kwn kpd abg kawan saye. (kwn saya ada abg, abg dia ada kwn... ha org ni la punya cite...)
Kalau x silap abg dia ni sekolah sume lelaki kot...
Satu hari tu kawan abg dia ni nak ter"ceber"...
tahu dok ceber tu mende? ala omputeh kate diarrhea tu...
so kwn ni pegi la toilet dah dekat2 subuh gitu dah
then sedap la memerutkan... kat tandas cangkung tu...
pastu dah beres, mamat ni takde la pusing kan tangan je la menggapai2 nak tarik flush tu.
tali flush tandas cangkung kan panjang kan...
tetibe belum sempat capai penarik tu tetibe tandas dia dah flush sendiri dah...
ok, x sedap hatinya...
dia pun bukak paip nak mensuci lagi menyucikan bahagian sullitnya...
sekali kau tahu... dah ade tangan yang tlong basuhkan kat belakang tu...
matik la dia pusing je ade tangan dari bowl tu dolllll tgk gosok vrontottttt dia huhuuhu
hitam, berbulu...
mak kau!
tp katenye lelaki kan... dia bangun, sembur air ala cart jek pastu blah...
dlm hati, nasib baik la tangan je x tunjuk muka ke hape huhuhu
nasib baik gak setakat tlg basuhkan je xde men cakar2 garuk2 kalo tak halamak berdarah lah vrontot brader huhu
tapi demam seminggu gak la mamat tu...
ok tu je cerita kali ni yang teringat waktu tgh mandi td huhuhuu
yours truly;                      
             adelle

.............................................................................................

hai peej...

sy bru lepas marathon bace cter scarry marry kt blog u...tp still x abes lg,sebab pale xleh fokus dah nk bace coz serammm sudah.

Sy nak share experience sy kt hostel mase zaman2 blaja dulu...
ade la 3/4 kali terkena bende2 scarry ni...
tp 2 jer yg plg x blh lupe sampai skarang.


1. 1st scary experience ni dlm 9 tahun lepas kot...

Ms 1st year sy dekat main campus kt uia gombak.
1st year sy duduk bilik share 4 org...bilik kitorg betul2 sebelah toilet. 
2 org room mate sy boleh kate alim jugak la...amek course islamic study,tp x igt exactly name course tu.
Ape kene mengene cter seram ni ngan 2 org budak yg sy kate alim ni?? cam gine cternya
Malam tuh sy tdo cam biase la..kitorg katil double decker...sy tdo kt katil bawah...biasenya klau bgn solat subuh sy akan set alarm kt fon.
Tp xtau kenape malam tu sy terjage dr tido,seriusss ingat ker dah subuh.
siap bangun pegi toilet amek wudhuk (ms tuh toilet xde org lgsung...& suasana time tu sunyi sepiii)
Masuk je toilet mmg dah meremang bulu roma sbb xde org...sy pulak jenis yg penakut sgtt.
Da siap masuk bilik then bru terpikir nak tgk jam...guesss what?? baru pukul 3 pagi!!!! 
Rase nak pengsan trus mase tuh sbb x pecaye org penakut mcm sy ni boleh g toilet sorg2 siap amek wudhuk kul 3 pagi....sy ape lg trus baring selimut 1 badan & tutup muka dgn bantal.
ok part ni x seram kan....
Yg seram nye...esoknya sy terjage lg tgh2 malam...then sy tgk 2 org roomate sy tuh tgh solat subuh berjemaah...yg sorg lg tgh tido.
Sy pn ok la ckp dlm hati pasni dorg siap smyg aku bgn la.
Esok pagi borak2 dgn room mate yg sy nampak smyg berjemaah tu...saje la tanye die

sy : subuh td smyg jemaah ngan 'A' ek
kwn sy : eh xde pun...org smyg sorg2 jer mcm biasa

okeyyy takpe sy nampak hantu baik sbb tgh smyg (sedapkan ati) janji x kacau aku...

minggu tu direct seminggu x blk hostel...tido umah...seb baik umah dekat.


2. 2nd scary experience ni terjadi 2 tahun lps tu...

Ade la 1 weekend tuh sy join adventure club g hiking...then trus blk umah...
x sempat mandi trus tertido
x elok kan...slalu org ckp klau lepas masuk hutan balik umah mesti mandi dulu...
nak buang kot2 mende x baik yg ikut kite
Tapi tu la..bile dah letih mane nak igt ape dah.
Esoknya sy blk hostel...kali ni dah tukar bili...duk bilik ber4 jugak tp katil 1-1 & ade compartment sendiri
Malam tuh lepas da settle sume keje..siap2 nak tido...tp mate ni susah giler nak lelap...
Puas pusing kiri pusing kanan...bace buku...kelip kelip jugak mate ni x mau tido...pastu xtau kenape mate sy kejap2 pandang kt luar tingkap
Kt luar tingkap bilik sy betul2 ada tangki air..mase tuh langsir bilik terselak cket..dat2 why nampak tangki air tu...
Katil sy mmg rapat ke tepi dinding...so, puas ngadap dinding sy pusing belah sane pulak...
Elok jer sy pusing ke arah 1 lg tu sy nampak 'org' pakai mcm jubah putih berdiri betul2 tepi katil sy
mase tuh badan dah keras...jgn harap la kan sy nak mendongak pandang ghuper 'org' tu
tgn kaki sume mcm dah kejang...ape yg sy boleh buat mase tu pejam mate rapat2
dlm hati ckp ape nak jadi pun jadi la aku xkan bukak mate ni sampai siang...
x lame lepas tuh 'org' tuh panggil name sy...'watie watie'
dalam hati ....macam mane hengkau tau name aku...uwaaaaaaaaaaa
sy pejam je mate dgn badan dah keras xleh gerak tu sampai la sy rase bende tu dah ilang...
Dlm mase sesaat je kot sy cepat2 pusingkan badan ngadap dinding sampai la tertido.

Esok pagi2 trus tanye roomate yg lain2...

sy : korang ade masuk bilik org x tgh malam td
A : xde pun...org tido dah ler 
B : xde
C : xde pun

ok confirm bukan room mate sy yg duk memanggil2 name sy malam tu...humahayyyaaiiii...camane 'die' tau name aku...uwaaaa

then as usual la...lepas kene kacau...seminggu  sy x blk hostel...hahaha..seb baik umah dlm kl jer
roommate sy marah giler sbb baikkk nyer sy cter kt diorang pastu sy x balik2 duk umah..haha

ok peej...tu je la experience sy..bg org yg lemah semangat + penakut giler macam sy ni...2 experience tuh mmg dh cukup menakopkan..huhu


Best Regards,
Azilawatie Aziz



1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Semenjak baca cerita macam ni, semakin jadi penakut kita tapi degil nak baca juga kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...