Instagram : @peejburhan

disasterous

aku lupa yang dalam package wedding photo tu.
ada dapat free guest book. serious tak ingat.
tetiba awal minggu hari tu photog tu mintak pic aku n pasangan.
pic bersama la.
untuk buat guest book tu katanya.
dia nak pic yang original size.

shit.
aku mana ada proper pic.
ye aku memang manusia pelik.
aku tak reti nak amik pic ala-ala romantik ke apa.
pic pun amik jauh memanjang. haha kaygeee gila.

n if ada pun if keluar lepak la.
macam tak porper je baju.
n rasa ok pun pic tu.
tapi camera aku n hp memang set vga size.
senang nak upload kat blog or fb. takyah nak resize bagai kan.

so harus la kelam kabut.
sebab katanya memasing busy.
jumpa pun jarang.
kelmarin patut jumpa.
aku punya la dah bersiap make up bagai.
dotdot tak tiba-tiba.
sebab tetiba dia ada hal. bencikkkkkk.
bukan nak bagi tau.
sebab dia kata abis kerja dia datang.
rupanya memang tak sempat datang. herghhh.

so dah set semalam kena jugak jumpa n amik pic tu.
dia amik cuti sebab banyak urusan nak buat.
so ok la tu. boleh amik pic sekali.
then elok aku dah siap semua.
nak amik pic. battery camera kong. hishhh.
carik charger tak jumpa.
noy bawak charger camera aku!!!!

then tanya papa.
mana camera mama. pakai mama punya je la.
camera takda. kat P.G. dia bawak gi concert cranberries, malam sebelumnya tu.
takpa la.
tak dapat la amik.

so pergi la ke JPN.
kosser ke putrajaya. pergi area dekat rumah je.
memang tak sempat siap sebelum kawin.
kawin pakai i/c sementara la jawabnya.
tapi dah tanya tadi. orang JPN kata takda masalah.
boleh je pakai i/c sementara tu.
harap semua ok. Amin.

lama jugak la.
sejam lebih.
settle tu ke klcc.
nak membeli hantaran untuk aku.
nak beli kasut je pun.
tengok guess takda yang berkenan.
dah la budak jaga guess kat isetan kerek.
aku pegang tengok. bila aku letak. dia cecepat betulkan kasut yang aku letak tersenget tu.
2-3 kasut ok. e eleh.
macam korok2 je kan. mementang aku tak beli.
tak beli sebab tak berkenan derrrr.
ok ada yang berkenan. tapi aku tau aku akan end up tak pakai sangat.
so aku nak yang aku selalu pakai.

so ke parkson. tengok nine west.
yang berkenan semua takda size aku. nyampahs.
so ke butik dia. banyakkk yang berkenan.
tapi sebab new arrival. kemain mahal.
dotdot kata beli je la. takpa.
aku taknak. macam over pulak rasa.
baik beli barang rumah kan.

then jalan sikit lagi.
nampak kedai steve madden.
nama macam familiar. tapi tak pernah pulak try ke apa.
banyak yang lawa jugak. n berkenan.
harga pun tak cekik darah sangat.
baru nak mintak size.
angkat kasut n belek.
nampak sebesar alam tulis made in china.
terus rasa potong. hahhahaha.
ok memang la most barang pun made in asian country.
tapi kasut steve madden tu ketara n besar bebenor cop dia.
kalau pakai terus kat kaki takpa.
ni nak letak atas dulang.
orang snap pic sana sini. tak coverline.

so end up tak beli pung. mih mih mih.
takpa dotdot bagi duit. dia suruh aku beli ngan noy nanti. :)
yeay. best sikit.
aku ni cerewet sikit.
cerewet cara aku la khennn.
so aku macam tak sampai hati tengok dotdot tu kena tunggu lama aku dok tawaf kedai.
kalau noy takpa. perempuan. dia memahami sikit kan.

then singgah beli cincin dotdot.
dia tak banyak ragam.
aku kata aku suka dua design ni.
suruh dia pilih antara dua tu. dia berkenan yang itu.
ok on. bayar.
so part aku dah selesai.
part dia tinggal few je lagi benda.
tak banyak dah. :)
legaaaaaaa.....

then balik rumah.
mission nak amik pic sekali lagi.
sampai terus carik P.G tanya mana camera?
dia kata takda!!!
kat kawan dia. sebab suruh editkan video dorang pergi concert tu. the fakkkk.
buduh tau. stress aku.
malam dah nak pergi cat rumah. memang kena amik pic time itu.
yang papa suruh aku amik pic kat studio. agak-agak la.

dah la aku punggah bilik carik mana charger camera noy.
if dia bawak aku punya. dia punya mesti ada somewhere inside the room.
carik dalam almari slide dia tak jumpa.
then terus kacau dia kat bbm.
dia kata carik dalam kotak camera dia.
takda!
siap suruh carik dalam laci dia la apa.
semua tempat takda.
tonggeng sana sini. suluh sana sini. takda jugak.
tergerak nak carik dalam bag laptop dia. adaaaa!!!!
yeay.

tapi nak charge pun amik masa kan.
sementara tu turun bawah pesan kat dotdot camere tengah charge.
tengok dia dah tertidur sambil duduk. T_____T
few minutes after that P.G balik bagi camera.
bagus takyah tunggu. pakai camera mama je.
caput naik atas tukar top.

turun bawah kejut dotdot.
hahaha. keji gila weyh aku.
dia ngan mata merah. mamai gila.
aku suruh papa snap kan.
yang papa ni mata bukan nampak.
memang horror la pic yang dia amik semua.
elok pulak ayol turun.
so suruh ayol turun. n siap cakap amik itu ini.
boleh tak tengok tepi dotdot tertidur again. whattahelll.
kejut. ye snap again.

check semua aku tak puas hati.
baru nak suruh ayol amik again.
battery camera tu pulak abis. aaaaaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhh.
ada la satu ok. still aku tak berapa suka. :(

aku rasa pic tu je yang kena pakai.
sebab dah janji nak bagi photo pic a.s.a.p.
next jumpa dotdot weekend.
aku pun dah tak kuasa nak amik.
lantak la.
aku bukan reti nak pose ke apa.
noy ni takda pulak.
if dia ada dia rajin sikit layan amik pic ni semua.

if nanti korang sign guest book tu.
takyah nak gedik nak tengok pic kita orang ke apa ok.
boleh pitam.
*lari laju laju tangan huru hara ke kiri n ke kanan*

6 Comments:

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

muahahahahah~
peej, konpem benda pertama nati nk tgk adalah gmbr bersama itu yerk!!!!
hahahahah~ akan lama2 nk tulis kt guestbook sambil belek2...

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

alololo..sian nyer ko, peej..byk betul pancaroba nak ambil gamba utk guest book tu. nanti aku nak sign n bgamba skali dgn guest book ko tu..prove yg aku pergi wedding ko :P

_*nAdiEEaNaBiEELa*_ said... [Reply to Comments]

heh heh heh..xsoba lak nk tgk pic ea!!!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

apa? jangan tengok gambo ko? ok itu yang aku nak tengok.. lagi ko kata jangan.. hahahah, eh jemput ai ke? auwwww *lempang 5 kali kiri kanan*

-aku pon gila pantang kalau pegi kedai belek baju, pstu SA sibuk mengekor pastu betul-betulkan yang aku pegang tu.. tampa kang!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Yelah tu, kalau tengok juga tak kena tembak kan.

rimieilya said... [Reply to Comments]

hehehe...kte pn cerewet gak masa nak pilih kasut hantaran.bkn stkt kasut,sume2 la..smpaikn rasa kesian bila tgk muka encik tunang dh xlarat nak layan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...