Instagram : @peejburhan

lega sikit rasanya hati ini. tapi tangan kelam kabut macam sotong.

semalam mengecat ngan ayol n p.g
bilik semua settle.
nasib cat lama tu carik kat kedai jotun still ada color tu :)
then aku join tolong ayol n p.g cat dapur.
susahnyaaaaaaaa. sebab berminyak kot. entah.
plus tau tak yang dinding gelembung n terkopek tu.
berbalau semua la.
so buat 1 layer.
later nanti try second layer. cat pun dah abis. nasib cat putih murah je. :D

tadi petang dotdot datang.
plan asal pepagi nak datang pergi buat i/c tu. tapi dia busy.
petang baru sampai.
terus ke datuk keramat n tempah baju melayu nikah n baju melayu pengapit.
nasib boleh siap by 20th. weeee.
lega part one.
then dia kata jom cat rumah.
aku taknak. sebab penat.
yang dia siap pakai baju n seluar bekas cat ok. sebab nak cat.
aku lak memang comot melampau sebab fikir nak ke datuk keramat je.
then tetiba dia ajak pergi beli hantaran.

tak nak la aku.
dah la comot melampau.
nak balik harus kereta banyak. pastu nak patah balik ke KL
kosser.
tapi dia insist nak beli jugak.
so ke gulatis wangsa maju. beli kain ela hantaran for me.
ye. selamba ngan baju bekas cat semua. miahahahha.

settle aku kata jom balik.
dia nak beli jugak kasut ke apa.
aku kata kasut takda area ni. kena ke klcc or pavillion ke apa.
aku kata perfume boleh.
so ke jj wangsa maju.
makan dulu.
then beli. dah target nak beli apa.
tapi yang aku suka tu set dia takda apa pun.
ada 2 benda je.
malas nak kebek. aku just tanya apa benda 1 lagi tu.
pompuan tu kata lotion. ok je la.
walaupun rasa macam bentuk pelik je.
dotdot pergi bayar.
sambil aku pusing belah lain.

nampak perfume lain n set dia dapat banyakkkkkkkk.
ye aku memang macam tu. aku jenis tak suka pusing-pusing tengok.
nak. berkenan. beli.
lepas tu nampak lain meroyan. hahahaha.
budak tu bagi bau yang satu lagi tu.
tak sedap. tapi simpan la kertas tu.
ada rasa nak beli. sebab ingat tak hari tu aku beli perfume bebe tu.
baru jugak kan.
yes. dah abis few weeks back.
bukan habis sebab aku pakai.
tapi botol tu bangan ke apa aku tak tau.
tapi handbag aku yang wangi.
sebab dia macam tumpah sana sini. fakkkk.
nway, tadi sebab in a rush.
aku taknak la beli. rasanya ok kot.
plus noy baru-baru ni bagi perfume dia prada.
ada half lagi. takpa. jangan membazir.

then balik rumah.
bukak la perfume tu.
boleh tak satu lagi tu ialah speaker. the fak.
then bau balik kertas perfume second tu.
hamagaddd. after awhile bau adalah super sedap. sukaaa.
bau lelaki pun sedap. aku suka la.
ayol x suka. dia kata bau ketiak nigga. bengong.
aku suka je. tu la sedap.
ok not that aku pernah bau ketiak nigga.
tapi bau perfume tu sedap. bau lelaki.

yang penting sekarang ni aku asyik teringat.
dan aku rasa aku mau beli. lantakkkk.
ada rasa macam nak keluar n pergi beli sekarang.
tapi agak merepek. takpa esok aku nak beli. tak kiraaaa.
kalau tak makan tak lalu, mandi tak basah, tidur tak lena gitu.
wah katanya. hahahhaa.

other than that.
hantaran daripada dotdot ke aku pun aku buatkan.
biar la tak surprise ke apa.
simple sudah.
sebab dia memang dah nak suruh someone buat.
dah agree rm600. but tetiba kata rm1k.
sebabnya nak buat grand bagai.
haiyoh takyah la. aku bukan anak VIP ke apa nak grand.
biasa-biasa je pun. bazir gila sampai rm1k.
banyak lagi nak pakai duit weyh.
so aku kata aku boleh buat la. berapa je pun kos nya.
weekend nak carik barang.

balik nak bincang ngan mama.
tengok rumah kosong.
then baru teringat papa jadi spokesman untuk majlis tunang sedara aku.
so mama pun ikut.

macam banyak jugak aku nak kena buat ni.
takpa. rasanya ok kot kan.
kejap je buat hantaran tu. kannnnn? *sedapkan hati sendiri*

ok ni nak mengadap emails pulak.
rajin si filla buat entry tabita.
merasa menderu email orang order.
dah la siap ada order nak sekali 20 set.
Alhamdulillah rezeki.
tapi agak macam sotong la tangan aku.
dah la minggu ni tetiba takda courier. fitams.

harap semua lancar.
hoih sambil menaip ni tetiba meremang bulu roma.
membayangkan hari-hari yang bakal tiba.
Bismillah.

8 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Betul kata peeja tak payah membazir buat sendiri hantaran lagi cantik, aunty pernah baca entry peeja buat hantaran kawin orang dulu, cantiiiiik sangat.

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

peej...
sila beli je ok perfume tu!!!
boleh buat koleksi.
xde bazirnya...
hahahahhaha~ *hasutan perfume*

alaaa, hantaran tu sehari dua ngadap boleh siap punya.
kalau xcukup tgn roger, i can help.
cheeewahhhhhhhhhhhh~
:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja,
ending word awak bismillah tu
buat saya senyum.sy suka:)
sbb slalu awk ckp
x tau nak ending apa..
semoga semua baik2 okey..
:):)
-jaja

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

senang sbb ko tau buat hantaran, dh jimat di situ.

_*nAdiEEaNaBiEELa*_ said... [Reply to Comments]

sabar2 ye..ceq yg bace pn, rase mcm sotong da ha.hahahaha...

ceq doa semoga berjalan lancar ye!

go go peeja!

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

yyeayeay harinya akan tiba =) excited plak kan =)

lurverin said... [Reply to Comments]

kalau buat hantaran fresh flower bestnyaa...sesetengah org kata lebih murah & of course cantikkkk! apa2 pun semoga semuanya berjalan lancar

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

peej, i pn watkn hantaran utk my husband side.nk jimat kekdahnya.sbb nk kawen bnyk nye nk pkai duit.1k tu mcm mhl rs nye.but if got moolahs no prob..hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...