Instagram : @peejburhan

wedding @ zebra square.

last few weeks dapat call daripada hairi.
2-3 kali jugak la misscall.
sebab aku kan busy.
dia call aku tengah mengecat.
tak pun aku tengah mandi.
aku tak call balik sebab fikir. eh dia tercall kot.
takkan hairi nak call aku kan.
plus aku segan tiba-tiba nak call balik.
boleh. yes aku ni memang pemalu orangnya.

tapi seperti yang aku cakap. hairi ni memang jenis sweet n humble.
no aku tulis ni bukan sebab dia sponsor ke apa.
tapi memang pun. siapa kawan-kawan aku. n mama yang dah jumpa pun cakap yang sama.
so the next time dia call tu.
dia bagi tau nak ajak aku gi event.
dia buatkan baju, so dia dapat table.
dia nak invite aku pergi event tu. if aku sudi.
takkan la tetiba tak sudi kan. so i said yes.
aku sebenarnya blur taktau event apa.
dia ada bagi tau. tapi aku kan banyak sangat benda nak fikir.
so tak tangkap. just cakap yes je. heheh.

lepas tu dia ada call lagi.
again aku busy.
sms kejap je. dia bagi tau invitation card dah ada.
tapi aku tak dapat amik pun. takda masa.
event was last sunday.

aku masih mengecat ok.
plan kata by 4pm aku nak stop.
tapi tau la. takkan halfway kan.
so by the time abiskan. dah kul 5pm.
sebelum start tu dah bbm ngan bella. tanya apa patut.
bella kata jumpa at 7ish. ok set.

then kelaparan. sebab tak makan satu apa pun for the day.
so singgah kerisik ngan dotdot. makan. lama pulakkk dia masak.
by the time sampai rumah pukul 6pm.
sebelum tu aku tanya bella. dress code apa?
aku kan tak tau apa. aku memula ingat ni event fashion show ke apa.
dress takdok. nak pakai pants la.
sekali bella kata dress or baju kurung.
hah baju kurung? ok la bagus. takyah pening fikir.

then siap kelam kabut ngan masa sikit tu.
dah mandi bagai pun if cium tangan aku semua bau turpentine ok. nice kan.
semua pelik aku pakai  baju kurung. aku kata dah bella kata macam tu.
lepas siap aku google kat mana zebra square ni. nampak senang.
Alhamdulillah tak sesat.
tapi kena drive slow masa lalu jalan tu. sebab berderet kedai la apa situ.
n nak masuk zebra square tu takda gerbang pun. ada tembok sikit je tulis.
nasib tak terlepas. ;p
masa drive tu aku terfikir. eh buatnya aku sorang pakai baju kurung kang.
saiko jugak tu.
nasib lepas tu nampak ramai.
yang aku nak parking ada budak jerit-jerit suruh ke depan.
rupanya ada valet parking. baiklah.

then sampai je bella sambut. wah meletop.
aku je kecomotan.

then sampai terus bella kenalkan kat mak hairi, maksu hairi n kawan bella. cannot recall his name.
lepas tu aku baru tau. rupanya tu wedding reception danny.
bella cakap danny dah kawin lama.
tapi zebra square ni baru bukak. so dorang taja reception tu.
sambil wedding sambil perkenalkan tempat tu la.
as one of wedding venue.
sekarang kan concept orang buat wedding tempat macam ni.
oooooooo.

:: bahagian luar. nice eyh ::

sampai je dapat welcome drink.
blue mocktail.
ada dua ketul laici. air laici campur ice cream soda. nice.
menarik betul laici tu. tapi adalah tak sopan tetiba nak korek laici.
so biarkan dia tergolek-golek di situ.

aku ni ikutkan tak blogger tegar la.
sebab kannnn. aku segan nak snap sesuka hati.
so terkemut-kemut je la aku.
tapi mak su hairi if jadi blogger tu mesti gempak.
sebab setiap details dia snap pic.
heheh.

duduk kejap depan. then masuk dalam.


:: the arch. sorry pic blur. ::



:: deko segala ni di buat by flora etc. pretty ::

:: yours truly n bella swan baharom ::


:: love the flower arrangement ::

:: event di buat by shahrezza. dato dah kan sekarang. setahu aku nama dia sharezza kan? memang nama dia ada raja ke? n dah jadi rezza shah ke? he is kelantanese right? bukan if raja n shah royalty perak. entah ::




telengkan la kepala anda.
tah apa-apa bila upload jadi macam ni.
ingat nak share.
agak mahal harga untuk per pax.
aku rasa la. sebab 4 course meal je.
tak tau la maybe sebab ni event ke apa.
but the portion is soooo small.
memang la hiasan semua lawa.
but bayangkan la kau kawin ngan orang jauh ni.
beriya orang travel datang.
sekali makan sendu. sedap tapi sikitnya la hai. tsk.

sana-sini retis.
designer semua. vvips.
fashionably late.
katanya ramai sesat sebab tempat ni baru.
sorry tak snap. camera tak canggih. so tak leh nak jadi bloggerazi. ;p

seronok lepak ngan bella.
memula dia senyap je.
yang aku dok puji orang. ada yang gelakkan fashion orang.
sekali dia join. haaa ambil.
ada yang pakai dress. siap shall bebulu bagai ok.
ok bukan bulu tapi kain kekedut rambu ramba. pitams.

around 9ish pengantin masuk.
dapat snap ala kadar je.
nak tengok details. by now korang dah boleh tengok bersepah kat blog-blog gossip artis. :)



 :: nice eyh the pelamin. a bouquet of flower ::

the emcee siap announce yang pengantin kawin last september. perlu ke.
sebab rasa kelakar. sebab dah lama sangat kan.
aku pelik gak why danny?
sebab dah lama sangat kan. ramai artis yang baru kawin jugak kan.
then it make sense.
danny n dato shahreza tu senegeri. kan?
ke memang coincidence?

:: se table ngan designer wan pa. tapi aku tak tau pun dia yang mana satu. heheh ::



the dewan is quite small la.
rapat-rapat je rasa.
paling kesian. dorang bila nak hantar makanan.
dorang kan bawak dulang besar bagai nak hidang course tu.
of coz dorang bukan boleh angkat tinggi mana.
so bella n kwn dia ni sepuluh kali kena tunduk kepala ok.
ye la. kang kau tadah kepala. ada kedeganggg kena langgar.

:: soup. rasa kuah dhal pun ada. tapi licin ku bedal. sebab kelaparan uols. lama menunggu. wah alasan. kata je la suka makan kan. heheh ::

:: main course! agak-agak berapa suap mak dapat makan then habis? ::

sambil makan sambil sembang ngan mak hairi.
isu tu la. kesian tetamu datang if makan sikit macam ni.
tetamu pertama yang nangis aku la kan.
hahahhaha. lapar helppp.

tak tunggu for dessert.
sebab nanti nak balik sesak.
so bella nak gerak je. aku kata nak gerak jugak.
plus penat mengecat tak abis lagi kan.




suka baju bella. so pretttyyy.
bella suruh aku amik pic sorang lepas tu.
memang taknak la weyh. segan.

then nak gerak hairi kat depan.
tak dapat lepak ngan dia sangat.
sebab of coz dia busy ke sana ke mari kan.
sebelum balik dia suruh amik pic ngan zahida.
sebab baju zahida untuk malam tu hairi buat.
sekali zahida taknak bangun.
sebab dia segan. baju dia seksi sangat. pulak.

:: pic from hairi's fb ::

then nak balik tu.
bagi card kat valet.
kena rm5. syabas.
ingat memang free.
aku nak park sendiri beriya suruh aku ke depan.
macam aku salah masuk la. sampai termalu-malu i.
rupanya nak charge valet. kijam.
tapi rm5 je la. murah. hehehe.
but aku rasa. if kau pergi wedding orang. even kat hotel.
kau cop je tiket kau. free.
complimentary gitu kan.

but anyway. i had fun.
melayan bella, fam hairi n all.
sambil cuci mata sana sini.
nasib dotdot takdak.
kalau tak mau kerja aku kena snap pic dia ngan retis je.
nyampah.

15 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

baju bella mmg cantek. suka...tp dia badan lawa uols..kalau aku?ok pitam sebelum dpt bayang.hahha!

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Ishh, mmg cantik sgt lah baju bella tu.

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

lawa baju bella tu.. mana lah mak nak tempah.. jait sendiri jeklah T___T

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

baju bella cantik, phewiitt..sexy nye zahida ;)

salmi said... [Reply to Comments]

haha...nasib baik dotdot takde kan...lang dgn semua retis dia nak bergambar kiki

Anonymous said... [Reply to Comments]

bole kol hairi tajudding if nak tempah :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

bole contact hairi tajuddin if berminat...

-bella-

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah dah campur dengan celebrity semenjak nak kawin ni, pasni nak tunggu wedding peeja pulak.

Anonymous said... [Reply to Comments]

ohh ni wedding lyn.. bestfren aku punya kawna ni.dia pun attend wedding ni..

-qist

Anonymous said... [Reply to Comments]

siapa yg carot badan kite cantek tuh... badan kita begau... kak peej kan...

baju zahida hairi tajuddin yg buat oso... cantek n sexy...

peej nanti kita nak pakai dress mcm tuh gi wedding awak bole?

-bella-

salmi said... [Reply to Comments]

Habisla kau Peej,ramai gile komen nak gi wedding kau kakaka.yg aku ni pulak gigih gi baca satu persatu reason depa bagi (slack betul la..patutnya aku mintak upah kat kau jd tolong consolidate semua nama n reason hahaha *mcm la byk masa sgt*. Aku perasan kan,ada yg gigih bagi reason pjg and nampak tulus ikhlas betil la depa teringin sgt nak attend. ada yg bg reason simple je and ada yg bagi reason tp tak kisah sgt if tak terpilih pun. apa kata kau jadikan la diorang kpd bbrp kategori kan pastu baru cabut nombor heeeheee cth nya kategori 1 ialah utk readers yg gigih gila type pjg2 *punyala usaha nak jugak terpilih kan*, kategori 2 pulak ialah yg bg reason simple je (tp tetap ikhlas in your eyes) and so forth la kan....thats what i will do kut if im in ur shoes **terharu jugak la kan ada yg dah baca bertahun tahun n siap tulis situ dah baca sejak zaman belajarlah apa la,wahh loyal reader tuhhh** Anyway do whatever u feel right lah ye Peej aku saje nyibuk bg pandangan haha sbb aku xde apa nak buat ni ha ssmua org dah tidur except me. alaaa nanti hari wedding kau mesti xde update, bosan la aku....aku hari2 bukak blog kau tau and siap letak ur blog kat homepage handphone lg spy senang nak bukak hahaa . boleh tak nak mintak kau update sehari 3 kali? mesti kau jwb KAU INGAT AKU TAKDE KEJE LAIN KE HAH??!! kakakakaka

shuweet said... [Reply to Comments]

cantik baju bella....

a6 said... [Reply to Comments]

shah rezza mmg ada title ' raja' sbb beliau anak angkt tengku anis

CikJumi said... [Reply to Comments]

macam yang lain semua cakap.
BAJU BELLA CANTEKKK!

CikJumi said... [Reply to Comments]

macam yang lain semua cakap.
BAJU BELLA CANTEKKK!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...