Instagram : @peejburhan

spend the night with jojo.

last friday.
kena teman noy standby kuwait jugak.
ok bagi yang tanya hari tu kan.
ok selain fly dorang ni ada stand by.
siap pakai uniform n ready semua la.
then kena standby kat hotel n airport.
dulu takda airport. tapi rasanya dah setahun kot tetiba kena.
supaya orang office boleh monitor. kena sign in n out.
gitu.
tujuan standby tu if la tetiba ada crew yang tetiba sakit ke.
amik mc. so yang standby ni akan di pull la. gituhhh.
tapi so far yang kat klia tu tak pernah kena pull.
tu flight balik kuwait.
n usually if betul kena pull. by petang dah diberi tahu.
so standby cukup syarat je macam tu la. gilo.
penat n tak bermotif aku rasa. nyampah.
wah matiklah emosi kan.
kalau aku dapat gaji jugak takpa gak kan. hahahaha.

ok faham?
so jumaat hari tu pun standby lagi.
takda delay. bagus. kalau tak zombie gila!
tapi kali ni best sebab jonet bagi tau dia dapat bilik kat concorde inn klia.
patut nak jumpa. tapi jonet kena duty.
dia ada kerja masa F1 hari tu. so tu dapat bilik bagai.
so since kita orang di sana.
so dia suruh teman dia tidur.
bagus. aku memang tak cukup rehat n kepenatan.
noy bengong. semangat gila.
pastu bila ke concorde inn tu dia terkejut.
sebab selama berbincang tu. dia ingat concorde KL.
gilo. motif jonet duty F1 sepang. tiba-tiba nak duduk kat KL.
haiyohhhh.

dah la tak tau kat mana.
selama ni nampak sign board je.
aku confident kata tau.
sekali masuk kawasan sepi takda kereta bagai.
noy n jonet tak percaya.
aku yakin gila kata betul.
padahal dalam hati saspen jangan la sesat.
ada kena maki nanti. nasib jumpa.
aku ingat bangunan tinggi. rupanya jenis panjang-panjang sederet gituh je.

dah la scary nak mampus.
ye la sampai pagi gila kot. sikit lagi mau subuh.
jonet dapat kunci je. dia pun tak masuk lagi.
so sesama saspen.
dah la parking dia ala-ala jauh n terbuka.
pastu menapak ke lobby. eh tu ke nama dia.
tanya orang tu bilik sekian mana.
nasib tak jauh ke dalam.
paling tak suka. masa jalan dah la takut sbb sepi.
lagi satu takut sebab aku nampak kumbang yang besar gilaaaaa tu.
tau kan yang hitam n bertanduk bagai tu.
tapi semua tengah terlentang. ada la 3 ekor.
yang aku nampak!
ingat dah mati. sekali tengok kaki bergerak bagai ok. aaaaaaaaa.
bayangkan ada yang terbang lalu tersangkut kat baju. ada yang aku mati kejung.
scaryyyyyyyyyyyy.

then masuk bilik.
biasa aje.
tempat orang nak transit je la.
tak pun yang nak tengok F1 ke apa kan.
malas nak duduk KL. gitu la.





sembang bagai.
lepas tu semua tertidur keletihan.
tak puas pun lepak ngan jonet.
esok pagi kul 7am dia dah gerak.
kami masih terbongkang.
then again dia balik around 8ish am.
sebab hp dia tertinggal.
terus kita orang bangun.
sembang kejap je. sebab jonet nak gerak again.
kita orang siap n balik.
sebab aku ada customer nak pick up barang.
n dah janji ngan dotdot nak cat rumah.


:: konsepnya begini. kat corridor tu la bergolek-golek kumbang-kumbang scary tu. eeeekk ::


tapi gerak tu best.
sebab penuh mat salleh je.
cuci mata abis la.
bukan cuci mata je. siap cuci muka feeling dia tu. hahaha.
semua nak ke F1 la.
crew-creww la.

then sampai rumah around 10 am.
orang amik barang around 11ish ke 12ish macam tu.
lupa aku. sempat la terlena.
pass barang kat orang muka terkejut bangun tidur. hahaha.

then dotdot datang kul 2pm. nice.
gerak pergi post barang.
then makan kat kedai minang kat melawati.
sobs. pergi lambat makanan pun dah takda choice.
tapi kelaparan. so makan je apa ade.
tengah makan nampak orang basuh tangan.
nampak daripada cermin.
ehhh. ustaz saukiiiiii.
siapa tengok tahajjud cinta tak tau ustaz shauki sila sepak diri sendiri.
ye emam manan. wah teruja.
sebab aku suka lakonan dia.
dalam tahajjud cinta tu memang rasa benciiiii gila kat dia.

bagi tau dotdot.
dia kata tak la apa la.
aku kata ye. tak percaya.
then dia kata dia nak amik autograph.
aku dah bising. aku kata motif? bukan boleh buat apa.
dia kata dia simpan collection. bengong.
nampak sangat menipu.
then dia suruh amikkan pic.
aku kata jangan la. orang nak privacy.
sebab time tu dia sorang n lepas makan tengah baca newspaper.

then elok kita orang nak bayar.
tengok eman manan pun bayar before us.
dotdot just bagi salam n senyum.
eman manan balas. then dia gerak.
eleh. kata nak amik pic sangat. tak berani mintak pun.

sekali keluar daripada kedai.
nampak eman manan tengah sejukkan aircond kereta.
dia buat apa tah tepi kereta.

dotdot : assalamualaikum bang. saya nak amik gambar boleh?
eman : herghhhhh *serious macam tu bunyi dia* *senyum* bolehhhhhh.

terus pose. tapi tengah panas. tak nampak apa. silau.
aku suruh dorang gerak kat area kedai.
baru redup.


va va va. ustaz shauki.
ok la dia. tak sombong.
aku ada rasa nak amik pic jugak.
tapi tu la. aku ni pemalu sejak azali ok.
saja-saja aku nak mintak amik pic memang tak la.
lain la if orang offer kata nak amikkan. then ok.
since dotdot keji tak kata nak snap kan untuk aku jugak.
maka aku takda la amik. ;p

oh semalam beli kain baju melayu for nikah.
n baju pengapit sekali.
settle beli...

me : yeay settle. pergi tempah tau. jangan tangguh lagi.
him : yeeee. tapi pengapit i ni.
me : hah kenapa?
him : ramai sangat nak jadi pengapit i. tak tau nak pilih yang mana.
me : siapa yang ramai sangat tu? *Tgn didada, mata ke atas*
him : salah sorang emy la
me : sapa? *aku tak dengar sbb tgh lintas jalan*
him : yang bf tiz tu. siapa? remy. yang u suka tu.
me : banyak la u. memang tak la.
him : hihihihihihi.
me : u jangan main-main. kalau dia pengapit. i tak sanding ngan u. i sanding ngan dia terus. goodbye.
him : amboi.
me : selamat tinggal ku ucapkan. hahahaha. eh bebetul la. pengapit ****** kan. u dah bagi tau ke? dia ok?
him : dah. dia ok. nanti i pergi tempah baju ngan dia.
me : ok. make sure beli singlet or shirt putih ok.
him : ok.

fuuuhhh.
kalau la remy....
wah matiklah verangansssssssssssssss.
fitamssssss.

11 Comments:

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

suh dot dot serap aura ustaz sauki

nanti tiap malam hang disaukikan oleh dot dot cakap dot dot mendatangi saya 3-4 kali sehari wah gila ganas wey sehari 3-4 kali.

sila belajar senaman harimau bangun tidur.

isin0108 said... [Reply to Comments]

hadoi...sy plak berdebar2 xsabar nk tgk muka dot2 awk

Tijah said... [Reply to Comments]

aku baik punya gelak2 baca citer kumbang sekali nampak ostat terus meremang bulu roma. coi!

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

perghhh tak menahan... tiba2 dotdot hilang dari gmbr.... hihihihi expose mistik dah ni...

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

concorde KLIA tu mmg kan. tempat feberet boss aku tu ngn aku2 sekali kalau kena transit. sng katanya. Lawaknya cm berek askar pon ade. and scary tu betol. pnh sekali tu kol 3 pg aku terjaga org dok swap2 kad gigih nk msk bilik aku. salah bilik kot. dh la kena duduk sorg2.pffttt.

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

haha.. kumbang gemok siap tanduk, aku boleh mati telentang kalau benda tu betenggek kat aku..aaaaaaaa.. takut.. ko ckp tul2 remy ke pengapit.. aku datang amik gambo ngan pengapit je.. laki tinggal umah *macam lah peej nak ajak* hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha pandai dot dot buat suspen tapi kalau betul makcik nak ambik gambar dengan remy juga lepas tu baru boleh ambik gambar dengan pengantin, hihihiii jangan maraaaah.

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

concorde inn tuh dulu diorang buat hostel waktu pembinaan klia ..kira mcm tempat untuk pekerja pekerja la, tuh la serupa hostel ja.aku penah dok sini waktu nak antar adik.scary siot..sunyiiiiiiiiiiiiiiiiii

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

kalau remy...alamatnya aku yg bsanding lagi sekali, ko n dotdot jadi pengapit :P

Eh...pic ustaz shauki aje ke? dotdot mana..;)

p/s: kim salam kat dotdot ;)

salmi said... [Reply to Comments]

Oo cenggitu ke kerja noy..baru fhm. thanx peej for d explanation.ambik la pic noy in full uniform *ke noy segan??* yg haritu nampak kolar jer.

Anonymous said... [Reply to Comments]

lawak tahap gaban la ko ni peej, tu x leh tinggal baca blog ko ni walau kdg tak tertinggal jejakku di komen..ttg remy jadi pegapit, mahu de tetamu x diundang datang nk amik gambo je, x makan pun x pe..aku la tewww wakakakaka..susumaniss

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...