Instagram : @peejburhan

sila ke IKEA

last wednesday ke ikea lagi.
aku tak ingat la apa sebab.
ish sekarang ni payah nak ingat.
sebab banyak sangat benda kat otak ni.
so benda-benda yang kecik ni payah nak ingat.

yang aku ingat aku teman noy pergi somewhere. serious takleh ingat.
then noy tanya aku ada nak apa-apa yang aku nak shopping tak.
so kita ke sana.
aku kata yang aku nak pergi either ke tempat yang ada xixili sebab nak beli bra.
or nak ke ikea sebab mama suruh aku beli toilet accessories nak install.
dua-dua dia tak suka. tak apa-apa. tanya tapi bila bagi tau taknak pulak.
tapi tau-tau je dia ke IKEA. nice.

oh talking about lingerie.
boleh tak apa penyakit. lately aku asyik shopping panties.
tapi lupa. aku ingat takda yang menarik.
sekali balik nak simpan.
boleh tak aku ada panties almost 20 yang baru beli n tak sempat pakai. hahaha.
gila panties ke apa. al maklumlah. hahaha.
tu takpa. aku ada beli 2 jenis kat mark n spencer.
1 tu lawa n perfecto.
1 set lagi tu aku beli size sama. tp sebab dia design lain.
amik kauuuu. besar nak mampossssssssssss. hahaha.
dah besar macam baju zara sofea aku tengok.
nak pakai ngeri. nak sidai pun lagi ngeri. aaaa malu.
what to do. tak pakai rugi nanti. sebab beli mahai.
tu takpa. aku bagi tau dotdot aku salah beli.
sebab time aku shopping tu dia ada.
aku kata la terbesar gila. tapi takpa. aku akan pakai if dia takda je.
yang dia gelak besar gila. dia kata dia nak tengok.
cibais. baru cerita dah gelak besar.
if dia tengok tah apa dia kutuk nanti. T____T
panties tu lawa gila n comel.
tapi apesal la kau kena besar macam kelambu weyh?
matiklah salahkan panties kelambu.
padahal tuan pun dah besar katil king size. miahahaha.

sampai sana terus capai apa benda-benda kecik.
yang noy bad mood sebab lapar. gilo.
so singgah makan. isi perut dia.
baru ceria.
cea isi perut dia konon.
padahal aku pun sama. ;p
lagi over ada.

:: menu wajib. sedappp nya. tapi kongsi ngan noy. sibuk je kan dia tu ::

:: nafsu sangat. nampak terus capai. tapi tak sedap. i want cinnabon. terbaik. but egg tart tu ok la. sebab tak manis. just nice ::

:: noy's. bagi aku sesuap je rasa. dia bedal meatballs aku berketul-ketul. ::

perut kenyang. suka hati.
noy yang memula kata takda nak beli apa.
ambil. tak pasal dia sama over.
yang aku pun cakap itu ini.

noy : kau gila ke apa pija. banyak nya. kang sampai rm500 kang.
me : ye ke? tapi sale. so yang sale kena amik. yang lain takpa. lain kali boleh amik. semua perlu kot.
noy : kau jangan nak amik yang berat-berat. kang nak sumbat kereta saya.
me : tak la. tu nanti saya pergi ngan dotdot.
noy : bagus.

kedekut kereta doh pompuan tu.
nyampah.
tapi betul la. kang amik benda berat. macam larat nak angkut.
noy tu bukan kuat.
takpa. tu pergi ngan dotdot nanti.
tapi saspen gak pergi ngan dotdot. kang takut tah apa merepek dia nak beli nanti.

semalam sembang ngan dotdot after cat rumah tu.

him : tak sabar nak kawin kan.
me : hmmmm.
him : u tak excited ke?
me : i excited nak pindah rumah. *hahah dasar biadap. bukan nak cakap excited nak kawin*
him : ye ke. sama la. slow-slow la hias nanti.
me : tu la. tak sabar nak deko-deko bersama......
him : bersama siapa?
me : peej burhannnn.
him : :( kenapa pulak tak sebut nama i? i pun nak deko.
me : ala taknak... sibuk la. jangan kacau. i nak deko. u buat laman je la yea. eksperasi laman.
him : :) ye la. laman je?
me : a ah. tau.
him : nanti kita pergi sungai buloh beli pokok yea.
me : ok.

:D





noy sibuk suruh aku beli cermin penuh macam ni.
aku kata takyah.
nanti aku nak request wardrobe punya slide tu jadi cermin.
so tak perlu cermin panjang lebar.
tengok macam mana nanti.
kalau tak payah gak nak ngangkut.
eh tak pernah guna delivery ikea.
mahal ke eh? berapa charge dia?


orang yang taknak shopping.
penuh jugak satu troli. kelas.
takda la banyak mana pun beli.
tapi paling best. banyakkkk gila aku amik.
aku punya rm250 ok. wah suka.
sebab aku memang budget rm500 dah.
noy pulak yang konon taknak shopping tu.
dia punya rm500. hahahaha. padan muka.
oh sale sampai ahad ni.
so siapa ada free time sila la pergi.
serious yang murah tu memang murahhh gila.

:: cantik tak bag baruw kittew. hadiah birthday form someone :) ::


later tu lepak starbucks minum n smoke.
sedar dah kul 11pm dorang dah turunkan besi antara ikea to ikano tu. yikes.
macam mana ni.
tak pasal aku n noy angkut troli turun tangga ok. n lepaskan palang besi ikea.
uwaaaaaaaaa. berat.
padan muka lepak tak sedar diri.
nasib pintu ikea tak tutup lagi. dapat la turun lift.

apa aku beli tu nanti la yea.
nanti dah siap semua boleh la tengok hasilnya ;p
semalam sebelum start sat dah beria ukur sana sini. poyo gila weyh. hahaha.

ok la tu je.
aku stress ni.
pegang muka tetiba rasa ada punat kat pipi kiri.
tak kelakar ok tetiba nak keluar jerawat di saat aku nak kawin ni.
tapi aku memang macam tu. setahun sekali memang akan kuar jerawat besar kat pipi seketul.
bengong tau. tak suka.
hopefully kali ni punya tak horror.
T___T

7 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

- Yes kalau pergi IKEA nak makan saje memang tak boleh..Wajib nak kene pusing2 dulu kat dalam tu and konfem akan sangkut beli barang sambil berangan nak deco rumah mcm tu mcm ni..Duit je yang tak berapa nak ada

- Tak sabar nak tengok rumah baru K.peej nanti.Share2 la boleh? :)

- Seriously korang and kulit korang cantik

Cikja said... [Reply to Comments]

peej..tabitakan ada..saya sejak pakai tabita tak risau muka naik jerawat

selalu kalau naik jerawat basuh muka gosok lama sikit kat tempat jerawat tue..lepas tue ambik toner letakkan kat kapas sikit tekan kat jerawat...mesti jerawat cepat kecut.

salmi said... [Reply to Comments]

Ahaha lawak la noy th.kirim salam byk2 kat noy ye, i suka la dia kedekut2 and marah2 kakak dia

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej, panties yg terbeli besar tu leh guna bila peej pregnen. Simpan jer. Mesti berguna nanti.

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

peeja...
delivery ikea tu rm65 lembah kelang.
murah dah tu.. utk satu resit. so.. beli byk2. sampai 3 lori pun if satu resit still rm65 :)

Shakira said... [Reply to Comments]

cantiknye kulit peej. ni yg rase nk order tabita jugak ni.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Oooo dah mula shopping untuk rumah sendiri, bqguslqh beli sedikit2 tak terasa sangat kalau beli sekaligus mau fengsan bila masuk rumah baru nanti.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...