Instagram : @peejburhan

selamat hari jadi makcik.

ye hari ni hari jadi aku.
tak langsung looking forward nak sambut birthday this year.
hampir lupa pun ye.
sampai la tah siapa ingatkan semalam.
see siapa ingatkan pun dah takleh ingat.
tah apa-apa tah.

mood swing macam haram.
takda moodnya.
rimas segala la.
stress level high.

then tepat pukul 12 dotdot call.
pun masih takda mood.
ceriakan diri je.
last tu dia nyanyikan lagu birthday tetiba nangis. eeee. emo freak.
then dengar la hp berbunyi sana sini. takda mood nak check pun.
noy bagi hadiah. thank u kominyo.
then baca sms dpd papa. lagi emo.
ucapan birthday terakhir sementara aku single. siap ada ucapan pasal kawin.
then adik beradik wish la apa.

terus emo lalu menangis macam apa.
aku memang gilo.
emo n sedih sebab dah nak kawin kot. haha boleh?
macam lepas ni mesti dah tak sama macam dulu.
kenapa la tua sangat aku ni. dah 29 nok.
kalau umur tengah muda remaja takyah kawin lagi.
gituhhhh.
boleh melekat duduk bawah ketiak mak bapak n berkepit ngan noy je. ;p

ish emo.
kalau ikutkan tarikh asal aku akan kawin esok.
sehari after birthday.
nasib dewan full.
kalau jadi kawin time tu.
harus tak terbendung emosi ni.
maybe meraung-raung semalaman. hahahhaa.
tak pasal nikah muka bengkak gitu. bengong.

but whatevs.
abaikan rasa ini.
apa-apa pun i'm very grateful with all the love from all around me.
tak kisah la from family, dotdot or korang semua.
bday wishes kat fb, sms, bbm, twitter....
walaupun aku perangai tak semengah je.
rasa terharu sebab semua sayang kat aku.
wah sayang ke? matiklah conpiden uols.

syukur ngan segala rezeki dari-Nya.
harap tahun ni lebih baik daripada sebelum ni.
dari segala segi la.
n semoga semua berjalan lancar.
Amin.

p/s : aku demam. tak berapa sihat. tapi kuatkan jugak ni. banyak benda kena uruskan. email nanti akan ku balas ye. harap bersabar. terima kasih.

36 Comments:

farra8979 said... [Reply to Comments]

Happy birthday peeja.. Semoga semua n segala impian menjadi kenyataan... Insyaallah, amin..

Xpe, memang sedih bila nak kawen. Dulu sblum kawen pun, me emo sokmo. Hihihi... But u know what, we are always our parent lil girl, dont forget that... ^^

p/s: btw, thanks for replying me email..

farra8979 said... [Reply to Comments]

Happy birthday peeja.. Semoga semua n segala impian menjadi kenyataan... Insyaallah, amin..

Xpe, memang sedih bila nak kawen. Dulu sblum kawen pun, me emo sokmo. Hihihi... But u know what, we are always our parent lil girl, dont forget that... ^^

p/s: btw, thanks for replying me email..

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

ok petua aku nak hilangkan emo or cold feet sebelum kawen ialah


always remembering
































MALAM PERTAMA

kehkeh. jangan marah.....

FMT said... [Reply to Comments]

Happy Birthday Peej. Semoga majlis perkahwinan nanti berjalan lancar. Dulu saya pernah panggil awak Kak Peej, dulu2 rajin gak komen. Tak sangka sebaya. Sorry ye Kak Peej... ergh Peej.

cahya indah said... [Reply to Comments]

happy birthday kak Peej..

pegi somewhere release tension, kak Peej stress kot nak manage macam2

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Eh eh, sebaya rupanya kita.
HB Peej.

=)

Va Va Voom said... [Reply to Comments]

Happy birthday peeja...May God bless u always..cheerss!

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

Happy birthday sis peej...
hope everything going fine...all d best :))

Lya Colours said... [Reply to Comments]

selamat hari lahir peej
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki selalu dariNYA

aimi said... [Reply to Comments]

Happy birthday peeja :) semoga dimurahkan rezeki, happy2 selalu. + semoga semua persiapan untuk wedding nanti berjalan lancar insya allah.Take care :)

adeqmas90 said... [Reply to Comments]

happy birthday ... May Allah Bless u. ;)

~zuera~ said... [Reply to Comments]

Its our besday..yeay!! Have a nice day n selamat menguruskan majlis perkahwinan..

farrah said... [Reply to Comments]

happy birthday, peeja!!!

Deqna said... [Reply to Comments]

happy birthday to u.... dont sad sad lah... tapi memang pun perasaan mcm tu memang ada, tu sumer sbb setan lah tu yg buat kita rasa tak syok, sbb dia tak suka tengok kita kawen, tapi bila dah kawen ok jer... lagi best adalah... percayalah...

zella y said... [Reply to Comments]

happt birthday peeja!!!
semoga diberkati umur..murah rezeki and jgn stress2 okeh.. ;)

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

hepi besday peeja . nikmati besday terakhir as a bujang trang tang tang hehehe .
next year celeb ngan suami & anak pulak . Amin.

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

happy birthday peeja
nak wish mlm tadi kat twitter, tp ngantuk bangat nk type.

"semoga akan melalui kehidupan baru dgn lebih gembira dan dimurahkan rezeki, ameen. "

luvmum said... [Reply to Comments]

hepi birthday peej..moga dirahmati dimurahkan rezeki.moga cepat sihat dan kembali ceria..

azilawati68 said... [Reply to Comments]

Happy bday peeja....smoga pjg umur n murah rezeki selalu...

Dylan Sanders said... [Reply to Comments]

May this day bring to you all things that make you smile. Happy Birthday Peeja! Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki selalu dan berbahagia disamping dotdot tersayang. Amin :)
*Hugs dari jauh

.NURUL AIN RIDZWAN. said... [Reply to Comments]

happy birthday kak peej :)
semoga semua berjalan lancar amin .

yana halim said... [Reply to Comments]

Happy Birthday Peej!

Semoga berbahagia di dunia dan akhirat. Bertambah2 lah perkara baik dalam kehidupan hendaknya. Amiiinn...

p/s: happy2 je nak kawen nie. Rugi je buang air mata tu. Chill ye?

azra said... [Reply to Comments]

happy birthday again peej. dah 2 kali kot aku wish.
*akulah org pertama wish besday ko kat fb. hahahhaha..

Biasalah nak kawen mmg slalu tetiba stress n emo. Chill ya!

siti said... [Reply to Comments]

Happy Birthday...semoga panjang umur, dimurahkan reseki dan dipermudahkan segala urusan... Insyaallah...

azilawati68 said... [Reply to Comments]

Peeja, saya dah dapat barang yg awk pos tu Pagi tadi. Thanks ye

fathen yaya said... [Reply to Comments]

Happy Birthday Peej!

Semoga semua yang dirancang berjalan dengan lancar..& selamat berbahagia ke akhir hayat..Amin!

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Happy bday Peeja. Semoga panjang umur murah rezeki and bahagia selalu! Amin

Miss Anne said... [Reply to Comments]

happy birthday peej!
may all your dream come true! Amin.. :)

shiela said... [Reply to Comments]

ahhpy besday peej..all the best for you :D..

Nurul said... [Reply to Comments]

Happy birthday dear=)

Azwin Nalisa said... [Reply to Comments]

kak peej, hepi besday. semoga pnjg umur, murah rezeki. hope hari bahagia bjalan lancar. kekal hingga akhir hayat =)

rosealley said... [Reply to Comments]

happy birthday peej!emo sementara je tu, time2 nak dekat kawen mmg biasela tu,huhu

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

happy besday kak peeja =) semoga sukses dlm menempuhi kehidupan =)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Setahun lagi umur naik apa ada kesah yang penting kita sempoi, happy dan sentiasa ceria kan.

Zara Zainudin said... [Reply to Comments]

happy bday peej!

rimieilya said... [Reply to Comments]

epy belated birthday kak peeja...last birthday as single lady..same with me..tahun depan dah sambut birthday ngan suami..

may Allah bless u always..epy2 slalu tau..jgn moody sgt, nanti hilang seri pengantin..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...