Instagram : @peejburhan

program tergendala sebab pelupa la katakan.

sekali lagi aku ucapkan thanks to everyone yang wish.
sorry tak dapat reply semua.
tapi aku baca semua n appreciate semua tu.
kalau nak bagi hadiah sila post kat rumah aku.
hahahhaa. ok tak kelakar. tetiba je. abaikan.
pasal protected post tu. abaikan je.
tu memang untuk bacaan aku je.
takda berlaku pilih kasih ke apa. certain people je dapat password ke apa.
takda sorang pun tau. aku je tau password dia.
bagi chan la sekali sekala aku nak feeling tulis dalam diary kan. :)

btw, last tuesday noy dah susuh aktiviti apa kena buat n all.
hati aku rasa berat je.
rasa macam ada sesuatu je. tapi takleh ingat apa.
so just siap. n ikut dia ngan program dia la.
memula uruskan hal tabita.
settle hal tu pergi makan.
noy nak sushi.
so situ ada sushi king. makan je.




:: konon nak artistik. tapi macam haram je rupanya. lempang diri sendiri ::

:: noy salah order. nak order macam hari tu time makan ngan mama. tetiba kali ni dia order ada curry pulak. T____T. pastu dia geli nak makan. wtf that woman ::

:: penggila salmon mmg most menu akan berunsur salmon je ::

:: perempuan gila yang pemarah yang tak mesra camera sejak kebelakangan ni. apa la nasib. ala lagi berapa bulan je pun. lepas ni takda la amik pic dia selalu dah kan. sobs ::

:: pandai noy carik angle. nampak macam kecik molek aku. miahahhaa. nak jugak. aku kata 'nampak' ye...tapi hakikatnyaaaaaaaa. ;p  ::

:: berebut makan green peas ni. sedap gilossss. ratah sesajo adalah sangat best ::

elok nak abis makan dpt call dpd papa.
papa kata ayol, zeity n zara sofea otw.
omg. itu rupanya yang aku lupa.
tah apa-apa la. otak terlalu semak sampai benda simple pun dah tak ingat.
memang aku memerlukan organizer la.

dorang hantar PIL ayol kat klia.
ke umrah.
so dpd situ singgah la kat rumah.
singgah aje. sobs. tidur la semalam dua kan.
but whateves.

so terpaksa cancel n tangguh program bergegas ke rumah.
layan apa patut.
entry pasal tu akan ku update nanti.
after maghrib dorang gerak balik.
dorang gerak je.
aku n noy terus pecut ke klcc.
sebab perlu shopping untuk bachelorette aku.

aku ni pernah cakap aku suka gila tengok 1920s
rasa macam style sangat.
tau-tau noy dah create event n tu la temanya.
semua orang excited gila babi.
walaupun menderita nak cari baju2 ikut tema tu.
memang thrill la.

paling menderita harus la aku.
sebabnya badan macam ni ada ke?
dah la sekarang aku pun tak sure aku rupa 1920s ke tak. hahahah.
macam tak je. lantak.
paling tak tahan.
ada la jumpa baju ikut tema. sikit la.
dah beli.
tapi tetiba rasa tak gemar.
sebab aku rasa aku rupa chief maid kat mansion2. hahaha cilakos.
sebab noy suruh pakai putih.
aku lak taknak pakai skirt putih. nak pakai hitam.
so hitam putih. maid sangat.
so aku rasa nak pakai baju lace lama aku je.
which noy marah. sebab dia kan kepantangan if repeat baju banyak kali. pffftt.
dah la aku beli veil yang aku beli pun tak 1920s
ice n huda lagi keji.
dia kata rupa aku macam bride of chucky. kiwok.
apa-apa aje la ye.
tunggu je la event nanti macam mana.




:: dalam masa sejam setengah dapat sambar memacam jugak la. hebat. ::



balik rumah tunjuk mama apa yang kita orang beli.
dia semangat lebih.
siap kata dia boleh jahitkan baju if nak.
sebab 1920s senang je.
ewahh.
pastu dia carik if ada topi la.
dia adjust2 pastu nak paksa kita orang pakai.
sabar je la.

:: boleh la. tapi keras topi tu. tak pakai pun. sbb noy dah ada head gear. aku pakai veil. ewahhh ::

:: sesaje nak verangans. last tak nampak apa. noy lagi kong ajo. dia kata aku tak nampak 1920s. tp nampak macam makcik yang bagi orang pakai susuk macam dalam cerita sumpahan kum kum. apa la nasib aku dikelilingi orang yang kejam n tak reti menjaga hati. aku pasrah ::

:: mama marina monroe sempat verangans jugak. heheh. ::

wah tak sabar.
walaupun tak sihat.
tapi tetap excited sebab esok nak spend time ngan close frens. :D
n tak sabar nak tengok semua orang.
lantak la if aku huduh.
tapi dapat rasakan semua orang mesti cantik sangat. wiiiiiiiiiii.

nanti if rajin next week aku update pasal celebration ni.
la la la.
ok mood kembali ceria.
nak lupakan segala masalah ke apa.
nak enjoy n spend time ngan kawan-kawan sementara single ini. 

ok bye-bye.
*menari goyang teteks n buntuit*

p/s : aku nak beli rokok punya holder tu. yang ada filter tu. tau kan yang panjang tu. classic sangat. tapi noy x bg dia kata bazir. herghhh nyampah.


8 Comments:

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

OH damn.
Filter rokok panjang, wowww very the twenty's la nanti Peej.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

happy bday peeja blogger kesayangan hamba since 08.lamaaaaa tu! hehe

my bestie will have her hen's nite too in april.tema tak bincang lagi.org lain nak kwen, org lain yg excited. eh.

to u, semoga d limpahi kaseh sayang dari insan2 tersayang, dlindungi dari kesusahan dan semoga perjalanan ur wedding lancar hendaknya

love from kuching,
fieza :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Selamat 'ber enjoy', lepas ni dah tak boleh noty noty lagi eh apa aunty cakap ni, sebenarnya lepas ni kalau nak noty boleh lah noty dengan dot dot je.

Nila said... [Reply to Comments]

Peej, your mom nampak cantik sgt dlm gambar black & white tu :)

Nila said... [Reply to Comments]

Peej, your mom nampak cantik sgt dalam gambar black & white tu :)

Nila said... [Reply to Comments]

Peej, your mom nampak cantik sgt dlm gambar black & white tu :)

A.I said... [Reply to Comments]

baru jumaat lps aku mekapkan client dinner tema 1920's ;)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

lawa la aunty..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...