Instagram : @peejburhan

not so lil pop.

hari tu kan lil pop datang.
dorang singah after hantar parents zeity to umrah.
me n noy terpaksa cancel plan sebab nak spend masa ngan kenit ni.
not so kenit anymore.
dah pandai macam-macam.
dia dah boleh jalan 4-5 langkah.
takleh lepa sangat dah.
ada je dia nak korek.



kemain ceria.
aku balik bawak bag plastik isi mineral besar 4 botol.
semua dia korek dia angkut. kuat pulak tu.
bosan dia tarik handbag aku nak korek memacam.
sorry zara. ngan orang lain boleh la.
aunty peej kau garang.
hepp memanjang.
terus muka takut n pulangkan barang bagi kat aku.
syabas.
sampai ke sudah dia tau aku aunty garang.
bila aku panggil siap gostan ke belakang.
ye gostan ialah reverse. aku pun tak sure apesal orang panggil gostan. hahhaa.
whatevs.

banyak words dia dah reti sebut.
atuk pun dah reti.
kita orang cakap la tu tok tak (atok botak..haha matiklah derhaka aku n noy ni).
terus zara dok panggil. tak tak tak tak. nice.





:: lawak pic ni. dia macam dah tak kuasa layan aku asyik nak amik pic. macam muka, "whatever aunty". ::


dah tak reti duduk diam.
ada je benda dia nak buat.
bagi duduk atas kerusi or bagi duduk kat peha.
mesti nak turun.
n nak berjalan. nak tolak kerusi la. haiyohhh.
so kena jaga je. kang ada dia merayap nak pergi kat kucing la apa.



:: budak nakal taknak duduk diam ::



:: kemain gedik posing kan. eeee tak tahan tengok ::




ini bukan nangis or jerit.
dia memang if panggil nak amik pic je.
terus dia nganga mulut macam ni. kira macam ceria abis la.
tah mana dia belajar tah.
lawak gila je tengok. hahahhaha.




dia suka main handphone aku punya charm.
tapi nak masuk mulut. sabar je la.
kena hepp ngan aku. terus pulangkan phone tu.
tengok aku dah ok. dia mintak balik phone tu.
pandai sangat.

ye. dia la budak yang berhingus tu.
yang menyebabkan aunty peej menyangkit sebab time dia datang tu sibuk dok melekat ke dia je.
ye. pic bawah ni masih ngan pose bukak mulut dia tu.
sabar je la.


noy lagi bengong.
dia kata muka zara macam muka arwah maktok.
sebab zara takda gigi macam arwah maktok. T_____T

before balik tu ada drama berlaku.
kan dia rapat gila ngan makwan dia. mak zeity.
parents zeity kan pergi umrah.
dia budak kecik dia bukan tau apa pun.

tapi mama solat maghrib.
dia nampak mama daripada belakang terus dia meraung.
melenting-lenting badan nak peluk daripada belakang.
nak mak wan dia.
yang zeity, "tu bukan mak wan. tu tok mama. mak wan takda. "
budak mana faham. menangis sampai basah muka.
sian gila tengok.

rindu gila kat dia.
dah pandai memacam dah.
takpa nanti suruh dorang tidur sini.
sebelum amik parents dia kat klia ke apa.
harusssss.

10 Comments:

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

ya allah comelnye zara... gebu... geram tgk... :)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

dah besar dah dia.....yeyyy!!

*bunyi mcm aku dok depan ngn dia agah2 dia..haha!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha memang lah budak kecik kalau kita hep sekejap je dia takut pastu dia buat balek, umur setahun ni memang melasak je lah kerjanya tapi seronok kan.

~aNNa~ said... [Reply to Comments]

ya Allahhh! comel+cutenya la si zara ni tau. dah besar ni sure lawa. dagu lekuk tu!

Lya Colours said... [Reply to Comments]

comelnya. nak gigit2 je tengok tangan tombam tu

Nurul said... [Reply to Comments]

Mcm muka noy si zara tu

Nely said... [Reply to Comments]

Gostan tu dalam bahasa omputih adalah GO A STERN bermaksud to reverse.
Org melayu dah memelayukan menjadi GOSTAN

:)

Comel nye ur niece... Gebu!

s a L o m a said... [Reply to Comments]

aku rasa kau dah agak susut la peej.. penat urus hal kawin ke?

dan noy dah agak berisi.. happy kau nak kawin maybe?

Miss Anne said... [Reply to Comments]

haish..kenapa comel sangat ni??
geramnyaaaaaa...!

TEFiN said... [Reply to Comments]

peeja dah kurusssssssssssssssssssssssssssss. jeles mak nokssssss...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...