Instagram : @peejburhan

masih single tapi tak available.

so last weekend sambut birthday aku.
sekali buat ngan bachelorette.
bagus buat awal. sebab later semua busy bercuti n all.

noy semangat organize bagai.
aku layankan je.
excited jugak la.
seperti yang semua tau. tema aku 1920s.
semua excited gila la.
tapi agak gelabah carik baju n accessories bagai. ;p

ni pic daripada camera aku.
ikutkan malas nak snap apa-apa.
sebab noy kata dia yang amik.
dia dah set black n white bagai.
tetiba halfway tu dia suruh aku snap tapi pakai mode biasa. ada color la.
yang bestnya. elok sampai kat club. camera aku pun abis battery. hahaha nice.
so nanti pic penuh yang black n white aku buat entry lain.
sekali ngan cerita penuh.

so aku share apa yang aku ada dulu la ye.
cupcake untuk hens night ni noy order daripada aracy.flavia.
hari tu jenuh gak la mencari. yang tak jauh dpd umah. senang nak pick up.
sekali aracy reply tweet aku. so amik dpd dia je.
sebab umah kami dekat melampau. :)
harga adalah berpatutan n cupcake adalah sedapp. aku suka!
aku kan hantu cupcake.
noy tak suka. sebab dia memang tak suka cupcake. tah apa-apa tah.
dia suka tengok je. gila.
semua suka. siap dorang nak pack bawak balik. tapi lepas tu lupa. citt.


order 25 ketul.
tak muat kotak. so ni yang extra. so me n noy makan dalam kereta.
sambil meredah jam. ;p

:: amboih teruja nampak. hahahahhahaha ::



time kat dinner bukak je semua bising.
konon semua geli.
paling geli sebab ada blackh mahn. hahhahaha.
ice lagi hampeh. memula tengok dia kata ingat poo. tahik kambing. bengong.

dinner kat palette palette, changkat.
atas cadangan farrina n syima tolong book kan.
ok la tempat dia. aku suka.
harga makanan standard la. tapi portion dia besar. n sedap.

:: mummy n daddy pun join. thanks <3 walaupun memang drama gila memilih baju dorang ni. gigih shopping last minute bagai. heheh ::

:: jonet, noy n aliq adik jonet, the hanak hikan ::

patutnya malam tu ada syarat. amik pic kena muka masam.
sebab orang dedulu kan amik pic muka masam.
tapi kau tengok la jonet tu. memanjang nak sengih.
lepas tu mulut tak reti diam asyik buat lawak n menyebabkan orang lain pun menyengih nanti. jahat.

:: farah, pedd, moi, nysya ::

tengok nysya lak sibuk senyum bagai.
kawan-kawan ni tak kedekut senyuman sangat.
happy sangat. sebab dah lamaaaaaa tak jumpa farah.
rindu dia. dah la dia pun dah tak update blog sekarang. sobs.
thanks for coming bebeh.


:: boypeejay, syoma n farrina :;

rasa tak puas nak sembang.
sebab meja panjang kan.
so rasa jauh. so sekali sekala je sempat kacau-kacau.
boy pun sporting siap pakai suit. sian kepanasan.
ye la kita orang duduk luar. sebab nak smoking area kan.
nasih kipas situ kuat. ok gak la.


teruja tengok everyone is having a good time.
walaupun muka aku gila tak senonoh pelahap gila. hahaha.
memang best gila la. cerita memacam lawak. gelak sampai menangis semua orang.
yang aku tak abis emo sebab dah nak kawin. hahah gila.
farah je relax je kan. apa yang aku freak out entah la.




nyanyi-nyanyi tepuk tangan. tiupppp.
aaaa tak suka.
satu sebab dah tua ghupenya.
satu lagi sebab aku ni penyegan. tak suka jadi center of attention.
so bila semua tertumpu macam ni. ngan orang meja lain, ngan orang-orang situ lagi.
hanya mampu sengih n pandnag ke bawah je. hahaha.
ayu sangat.


sebab tu la aku tak pakai veil n baju putih ke apa.
tak sanggup aku nanti orang perati ke apa. malllluuuuuu.
lawa tak rambut ioll?
buat sendiri tu. sebab tak sempat nak ke saloon sebab jalan jammm nak mampuih.
berhasil kan.
gigih aku youtube malam before tu cara nak buat rambut 1920s. kelasss.
macam pendek rambut aku jadi. <3

:: all of us. minus ze boyz ::

time kat sana. rasa sayu je.
sebab rasa sayang kat semua orang.
sebab dorang join the party n semua ikut tema.
bak kata sorang reader komen kat fb aku.
dah macam model raffelsia semua orang malam tu. haha.

then abis dinner.
kul 11ish macam tu gerak ke changkat untuk ke club.
tunggu after husband farah pick up dia. kita orang gerak.
ice n huda tak join.
n bf syima kena kerja. so tak join.
but kawan noy yang aku rapat nisa n hida join later.
ada 1 je pic dorang. sebab camera aku habis battery.


memula tu sangat sikit la.
sebab aku kan di landa emo.
tapi nisa ni memang best la.
dia ni ceria 24/7. menari je.
paksa semua menari.
then adik jonet pun menari kemain.
tak pasal aku pun menjadi ceria.
bila teringat malam tu. senyum lebar aku.
nanti nak carik pic paling best.
aku nak kasi frame la.
sebab nanti bila tengok confirm aku akan senyum n happy.

so if ever korang baca ni.
aku nak ucapkan terima kasih.
sayang korang. harap friendship berkekalan.
lepas ni takda party dah kot.
if ada pun mungkin party tupperware kat umah aku je. wahahhaa makcik sangat.
sambil masak-masak potluck n gather. hehehe.

nanti akan share pic version black n white pulak ye.

11 Comments:

Ciare Baha said... [Reply to Comments]

salam kak peej. nak tanya kalo pregnant bleh x pakai tabita tu? bkn ape, kdg2 kalo masa pregnant kan xbleh pkai certain2 kosmetik..*penah baca la ala2 mcm ni faktanya, wallahualam*

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

memang geli giler aaa tengok yang 'black man' tu... ha ha ha..

JuJue said... [Reply to Comments]

fuhhh itam! legam!
ahaha..

bila muka aku nak lawa macam hang ni peej.

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

Nguahaha. Kalo buat the kotsss sticking out from the cupcakes mesti lagi dramatik. Ngeeeeee. Anyway u look hot..

Miss Anne said... [Reply to Comments]

mr black!hahaha...
mmg macam model raffelsia lah korg..smua pakai pearls...gorgeousness! :D

souled_oUt said... [Reply to Comments]

ok part posing muka masam tu mmg betul la.. org dulu2 kalau amik gamba muka masam jer mcm kena paksa.. baguslah u very detailed.. kalau i dh syok2 pakai baju camtu mesti dok nyengih je bila time amik gamba.. hehe.. terus lari dr tema.

tgk kapkek tu sekali pandang i pun mcm tak terlintas itu adalah ****s.. ohh sungguh suci otakku ini (which is, very rare !!)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

wahhh cuppies tu mihmihmih hhaha
suka tgk korang.semoga korang ttp jadik kawan wpun potluck kat umah jek kan n u ttp blogging wpun anak dah berderet2 ;)

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

hahahaha
akupun geli tgk cup cake y ada kaler hitam tu ...

cahya indah said... [Reply to Comments]

kak Peej, serious lawa..memang best la theme yg akak pilih tu.

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

Babe! Nice party! Suka theme tu :) Hehehe. Happy to know that korg suka cupcakes tu. Aku teruja gila nak tau apa org punya reaction. LOL Thanks for the pictures! Aku amik eh letak kat FB & kenang-kenangan. Jenuh nak buat tu, perlu imaginasi yg tinggi HAHAHA

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Woi korang ni semua betul2 gila dalam banyak2 cupcake ghupa itu juga yang korang buat, t..te..k dan encik k..n..k. Ahaha, gheeeeli den you.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...