Instagram : @peejburhan

long day n but i am happy.

today is gonna be a longggg day.
semalam pun dah long day.
campur hari ni. pitams.

tabita batch this week sampai awal pulak. Alhamdulillah.
tapi katanya hujung bulan. tapi ramai mintak bayar lambat sikit.
takpa. faham.
so merasa mak modalkan duit sendiri dulu. gulp.
tadi bangun pagiiii.
sebab papa ketuk pintu tanya barang toilet aku beli kat ikea semalam.
dia nak ke rumah aku n suruh contractor drill kan.
then baru nak placing tidur layan mata kat tilam.
golek-golek. melompat dengar door bell.
courier sampai. :D

mana bayar awal dah selamat pos semalam.
n some dah received pun.
hari ni pun banyak nak post.
tapi kena tunggu courier satu lagi sampai.
tunggu envelope bubble wrap tu sampai.
katanya today sampai. tapi sepi je.
kehabisan envelope sudah.
but its ok. poslaju bukak sampai malam. nice :D

petang kena pergi rumah aku nak duduk nanti.
dah siap renovate. nak pergi cabut paku n tampal-tampal.
weekend nak pergi cat.
letihnyaaaaa. memandangkan nak kena hadap satu rumah.
ngan siling semua nak cat tu.
pintu la apa semua. gagagagaga.

malam nak teman noy standby kerja dia.
takpa la. layankan.
nanti aku pun nak kawin dah.
ish kesian lak mengenangkan. takkan dia nak gi sorang. :(
see how.

oh btw, semalam check stats.
pastu syok sendiri.


sekarang daily unique visitor dah 4000+. ;p
except for weekends la kan.
last monday tu sikit lagi nak 5k. wah sukaaaa.
tah apa yang korang mengadap hari-hari kan.
padahal aku update pun pemalas gila.
but whatever. tetap happy. :)

banyaknya urusan nak buat.
kad aku tak post lagi ni.
post apa. bukak daripada kotak n tulis pun belum.
asyik la tangguh sebab busy.
papa n mama pun busy je.
ok kena siapkan by next week.
tapi dapat ku rasakan next week pun busy gila.
mesti busy abiskan cat n silap-silap by weekend pindah randah barang la apa.

aku nak buat ok kuiz yang untuk readers tu.
tapi aku tak tau nak tanya soalan apa.
macam poyo pun ada gak.
tapi tu je cara aku boleh appreciate readers blog ni pun kan.
macam mana kah ini?

oh btw, aku rasa starting batch next week tabita semua kena post la.
takleh buat pick up dah la.
sebab aku tak dapat carik masa untuk tunggu orang pick up.
timing lari.
before this if aku ke sana kemari.
aku suruh dorang datang je. mintak tolong papa passkan.
tapi ni papa n mama pun busy. abis macam mano.

oh lagi satu nak info.
last batch yang aku akan amik is 3rd week of april ye.
minggu last aku dah nak kawin. so harap maklum.
n may aku akan stop jugak sebab busy masuk rumah n set up internet ke apa.
unless noy nak uruskan.
which aku tak percaya.
tak berani aku nak bagi dia handle customer.
minah garang tu. kang tak kena gaya dia meletop. ;p
so maybe aku akan stop 2 weeks lagi.
so most probably by 3rd week baru start.
tak pun end of May.

ok. jadi nak place order sila sebelum tarikh tu.
or nak letak nama untuk may pun boleh.
perantaraan tu. sebarang email ke apa tak dapat di layan.
gituh.

Alhamdulillah rezeki ok.
lepas la sikit-sikit.
aku n noy plan nak buat business lain jugak.
tapi masih dalam perancangan.
nanti dah on baru aku bagi tau sini ok.
takleh bagi tau awal. kang tak jadi ke. 

ok tu je. 
aku nak buat urusan-urusan lain.
wah ayat tak nak kalah. urusan katanya. 
poyo kau ni. *lempang diri sendiri*

ok ta-ta.

8 Comments:

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

lama xkomen2 sni =) wahh dh nk pos kad kawen ye.. bila majlis =p.. tehehe nti jgn lupe uplod pic ye xdpt g nk kena la tgk kt sni je kan =)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

bg je soalan..aku nk gak try jawab even aku x boleh dtg majlis ko..hahaha!

dianaklutz said... [Reply to Comments]

Mana tak dapat unique visitor nya, skrg ni kalo nampak peej update kt fb @ twitter pasal blog updated je..mmg tersenyum n laju je masuk blog nak baca..lagi2 kalo persiapan kahwin and pindah rumah..menarik laa..lepas tu berangan2 sendiri..hahhaha
-dianaklutz-

salmi said... [Reply to Comments]

I lah salah seorg yg hari2 menyumbang kpd 4000+ UV tu ngeh3x....but i hate you on Saturday coz xde update and Sunday too :pp No,tiada cuti untuk mu Peej yg aku tau bila aku bukak kau MESTI ada entry baru, ada pahaamm??? hahaha....skrg ni dah bertambah dah blog i baca thankx to link2 u bagi at least i x la bosan if u x update . i skrg baca Peej, Filla and Di Green Apple .

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

jangan lupa pos gambar nikah, kahwin semua lah eh..

nak pegi konfirm tak dijemput...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej i support u expand your business sbb nampak your tabita business keeps growing n u ada this blog as marketing tool.perfect opportunity!i wish u the best for your wedding,marriage n business.sila buat entry nikah n receptio banyak2 gambar tau!hehehheh

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

4000 ? Hebat tue pej. Kalau BE jalan, dah boleh buat modal untuk barang rumah nanti.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja kalau busy dan tak ada masa nak menulis tak apa aunty paham maklumlah sibuk dengan persiapan nak kawin dan pindah rumah baru.

Tapi ada tapi lagi walaupun peeja tak ada new post aunty tetap bukak blog peeja entahlah agaknya sebab dah terbiasa.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...