Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Semburan.


Salam kak peej, 

Saya ni memang reader akak since 2 years back kot.
And pernah nampak akak lalu kat tepi shop tempat saya keje.
Tapi segan nak tegur tengok akak laju je jalan :P
Kak noy pun saya pernah nampak.
Saya tengok je dia masa tu and perasan dia macam pelik kenapa saya tenung dia. hehehe. cantik la dia.
Ok back to the point, saya kadang-kadang ada jugak la baca expose mistik akak tu tapi biasa nya akan baca masa siang, seram je nak baca masa malam @@


Ni nak share pegalaman saya pulak. 
Benda ni jadi masa saya sekolah kat teknik area seremban.
Takyah cakap la sekolah apa kan kang tetibe takde orang nak apply masuk sekolah tu. hehe
Masa ni saya form 4, and benda ni jadi masa prep. 
Sape budak asrama tau la prep tu apa. 
Study time malam dalam after isyak sampai 10.30
Sekolah saya time ni prep dekat building sekolah, dalam asrama takde bilik prep. 
So kitorang guna block2 kat sekolah la, tak jauh langsung gap antara asrama dengan sekolah.
Prep ikut gender and form. Utk dipermudahkan, saya ada bt gmbr simple tu.
Ok, dekat block A tu, bdk2 lelaki prep. 
Block B bdk perempuan, and block C tak guna and sgt gelap.


Saya ddk dkt bahagian belakang sekali and hjg tepi tingkap.
Tepi sy block C tu la, mmg gelap gelita sgt.
So masa hari kejadian, sy x smbyg. 
Sape yg x smbyg kena pg prep awl, before maghrib mcm tu. 
Biasanya, kitorg mmg x start stdy dlu la, mmg tunggu member yang lain hbs smbyg dlu.
So kebetulan time hari kejadian, kwn saya ada bwk camera, so kitorang pun ambik2 la gmbr. 
And time tu tgh azan maghrib. Nice kan.
Then ada kwn sy ni, yg sy bt gmbr bahgian dpn tu, dia dgn geng dia la, main kejar2. 
Tapi sy bt bodo je la sbb x rapat sgt.
Ntah mcm mn, tgh syok2 kitorg ambik gmbr, tetibe bdk yg main lari2 ni, dia berdiri tegak pndg sy then tjuk kat arah sy smbil jerit2 then pengsan.
Cuak jgk laa kan, td elok je kau ketawa main lari2 sume. 
Tetibe jerit2 tjuk kt aku apsal pulak ni.
Semua kelam kabut la nk tlg bdk ni, then bla sy tnye nape dgn bdk tu, dia kate bdk tu semput. 
Fine la. teruskan prep mcm biasa.


Lepas je dia tjuk2 sy tu, sy terasa bahagian kanan sy which is yg tepi tingkap tu la. rs panas sgt. 
Then sy ckp kt kwn sy yg sy pns, then dorg kate mmg la kau ddk blakang x kena kipas.
Betul jgk kan. Then dh hbs prep sume, balik dorm and siap2 nak tdo.
Katil sy dgn katil sebelah, ada gap bsr sbb sblah sy tu ada pintu nak msk stor dorm kitorg. 
And standard la form 4 mn2 skolah mmg akan dpt katil atas, form 5 sume conquer katil bwh kan. 
So mlm kejadian tu, bila siren light off dh bny, sume kena ttp lampu and tido. 
Then sy tak fikir apa la, tp mmg rs x sedap bdn since hal kwn sy td tu. 
Tapi mls nk fikir, terus tido.
Dalam pukul 2 ke 3 pagi mcm tu, sy terjaga. 
Terjaga sebab terasa bdn sebelah kanan panass sgt. 
Mcm tgh ddk sebelah unggun api mcm tu. 
Then kaki x bole nak gerak, berat sgt mcm ada beban.
Malas nak fikir, baca-baca then tertidur jgk.


Esok nya sy bgn, muka sy start jd merah bintik2. 
Nmpk mcm muka ada ruam tapi bila pegang, bintik2 tu lgsg x rs. 
Mula2 ok lagi la, mcm muka sembam org demam panas, then time tu terfikir sy demam je la kan.
Tapi ms kat sekolah dalam pkul 10 mcm tu, 1 bdn naik merah2 and bintik2 tapi bila pegang, still org x rs bdn sy pns and x rs lgsg bintik2 tu pdahal sekali tgk mcm ruam.
Sampai la sy pg hantar attendant dkt cikgu kt blik guru, terserempak dgn pengetua, dia tahan sy then dia belek 1 bdn, dia tnya kenapa. sy ckp tatau.
Tapi sy rs pns sgt, tapi bintik2 tu x gatal. 
Terus dia suruh pakcik van sekolah htr sy pegi klinik.
Ms kt klinik, doctor tu cakap sy sihat je, bila sy cerita mcm mn boleh jadi, dia ketawa je. Pfftt!!


Bila dah balik dr klinik, bdn sy jd mkin teruk, wondering jgk apehal kan sbb takde pun rs x sedap bdn ke apa before that. 
Then time lunch, kwn sy yg pengsan mlm td tu dtg kt sy. 
then dia ckp, "aku nak bg tau kau something ni tapi kau kena kuat tau"
Time ni jantung mmg dah laju la, then dia sambung " actually, mlm td aku pengsan tu sbb aku nampak bnda tu btol2 sebelah kau, and maybe kau jd mcm ni sebab dia sembur kot"
Terus sy jerit mcm org gila, taknak dengar and taknak caye. 
Then dia hulur cermin, sy tgk diri sy mcm someone else. Dgn kembung and merah2 nya, penuh dgn bintik2. 
tkt nk tgk cermin.


Then semua ckp, maybe btol benda tu sembur. 
Sebab kebanyakkan bdk asrama sy dtg dr kwsn mcm felda and kampung, so diorang tau la benda2 ni mcm mn.
And bdk yg pengsan tu pun mata dia mmg bole nmpk benda ni. 
Since that, terus x berani nak ddk tpi tingkap tu and tak berani ddk sorg2 dlm gelap.


tatau la seram ke tak cite ni tapi masa sy type ni, meremang jugak bulu roma. Huuu.
Nanti sy cite pulak pengalaman ms kt plkn, nenek kebayan mengamuk. 

Thanks kak peej :)

- lexthary dalova-
........................................................................


macam tergantung cerita ni.
lepas tu apa jadi?
pergi berubat or tunggu je benda tu hilang sendiri?
ish scarynya if macam tu.
haiyoh macam-macam kan.
bagi mak semakin hari semakin penakut aje.
serams.



1 Comments:

lexthary dalova said... [Reply to Comments]

lepas dari tu, ada balik kl then pegi hospital utk check, walaupun muka dah bengkak and badan penuh dgn bintik2, tapi doc ckp sy sihat. takde sakit apa. then dia tanya mcm mn bole jd mcm tu, bila kite cerita, dia ketawa and cakap bnda tu sume merepek. then bnda tu hlg mcm tu je, ater 2 weeks mcm tu. takde pegi berubat ke apa. begitu laa. uhuhuhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...